HACKTIVÍTZA’T . Cicle Documental, Censura i Vigilància a Internet. Els dimarts de gener de 2015

ACICOM, La Cova de Benimaclet i  VlcTechHub vos invitem a participar en aquest cicle documental sobre Censura i Vigilància a Internet, que tindrà lloc els dimarts 13, 20 i 27 de gener a La Cova de Benimaclet, com a preàmbul del Festival Internacional Circumvention Tech Festival  http://www.circumventionfestival.es/ que reunirá a València, entre l’1 al 6 de març de 2015 a la comunitat internacional que lluita contra la censura i la vigilància a internet.

foto de La Cova de Benimaclet.

Estem alineats amb l’objectiu del festival de col·laborar i assegurar-se que internet segueix sent lliure, anònim i segur per a tots. Com a usuaris d’Internet creiem en el seu poder com agent mobilitzador i de canvi social. Es per aquesta raó per la qual organitzem el cicle. És important difondre i debatre sobre aquests temes al nostre entorn local i mes proper.

 A partir del Dimarts 13 de gener, cada dimarts a les 20:00  projectarem a La Cova de Benimaclet  (C/Francesc Martínez, 2 Baix) els següents documentals:

13 gener – Terms and Conditions May Apply.

Vorem què passa cada vegada que ens connectem a algun servei o fem servir una aplicació i acceptem una llarga llista de termes i condicions d’ús. Aquest documental retrata la vulnerabilitat de l’usuari en acceptar aquesta llarga llista de compromisos, textos gairebé invisibles i de difícil accés en eines que utilitzem diàriament a Google, Facebook, Amazon o Youtube.

20 gener – We Steal Secrets: The Story of Wikileaks

Cóm seria un món en el que tota la informació fora pública? . Wikileaks es dedica a rebre filtracions que mostren algunes conductes o comportaments inadequats per part dels governs, i publica documents i informes relacionats amb grans empreses, institucions o religions de tot el món, sempre en matèria d’interès públic.

Amb aquest documental volem reflexionar sobre el poder que ha adquirit la Xarxa en els últims temps i sobre el començament d’una autèntica batalla d’informació, que enfronta els poders polítics, mediàtics i militars.

27 gener – We Are Legion: The Story of the Hacktivists  + taula rodona amb experts en internet.

Explorarem els primers grups hacktivistes, per passar després als estridents i rebels inicis d’Anonymous.

We are legion segueix la impressionant evolució des del col·lectiu de bromistes alegres fins el veritable i global moviment de desobediència civil i hacktivisme per al món en línia.

Vos recomanem utilitzar l’esdeveniment creat en facebook per interaccionar i compartir informacions, opinions, documents, etc.

https://www.facebook.com/events/366581756854464/

Un document interessant que ofereix un conjunt de recomanacions, eines i pràctiques per preservar el nostre sentit de la privacitat en el món post-Snowden és el Manual d’autodefensa electrònica: ANONIMITZA’T  http://issuu.com/cccb/docs/manual_de_defensa-cat_-ang

Vos esperem i invitem a difondre aquesta iniciativa

 

https://www.facebook.com/lacuevadebenimaclet

 

Post a Comment