LES BEATRIUS, xarxa participada per sòcies d’ACICOM, desenvolupa activitats al voltant del 8 de març. Et sumes?

Resultado de imagen de les beatriusfeminista valencia 8m

Diverses sòcies d’ACICOM, som membres actives de Les Beatrius, Xarxa de dones professionals valencianes per un periodisme feminista, et sumes?

A continuació us deixem algunes de les iniciatives realitzades al voltant del 8 M

Podeu seguir-les en: https://twitter.com/lesbeatrius

Manifest de Les Beatrius al voltant del 8M

PERIODISME FEMINISTA

PER A CANVIAR LA VISIÓ DEL MON

Les periodistes amb visió de gènere ens considerem part del moviment feminista i ens unim, per tant, a les reivindicacions que tot l’any, i més encara dal voltant del 8 de març, animen a les dones en la seua justa reclamació d’igualtat.

Per a canviar el mon cal canviar la visió del mon, que pateix ara, malgrat la massiva incorporació de dones al treball informatiu, d’una clara mirada androcèntrica.

Les periodistes feministes, per això, ens comprometem a fer tot el possible per contar i explicar les discriminacions i violències al treball, els jornals indignes, l’assetjament sexual, els problemes de les migrants…

Denunciem la utilització dels mitjans (de vegades fins i tot públics) per a transmetre missatges misògins, cosificar a les dones i mercantilitzar els nostres cossos.

Demanem poder informar de forma destacada de l’important paper que ja tenen tantes dones en els àmbits de la política, el sindicalisme, els esports, la judicatura, la investigació…etc.

Exigim que els mitjans expliquen la realitat del que hi ha darrere d’aquesta onada reaccionaria i patriarcal.

I per a una informació no masclista, cal que les dones tinguem més espai com a opinadores, com a veus d’autoritat, com a directives, en unes empreses periodístiques que tampoc estan lliures de desigualtat.

 

Per tot això, les periodistes feministes valencianes, agrupades en el grup Les Beatrius, ens sumem a les mobilitzacions de març.

Descarrega’t el Manifiesto Estatal Las Comunicadoras Paramos

 

 

                          Les Beatrius gravant els vídeos

Emília Bolinches, Vicepresidenta d’ACICOM

Anna Gimeno, sòcia d’ACICOM

Imagen

 

PER A SABER-NE MÉS SOBRE LES BEATRIUS 

@LesBeatrius

https://twitter.com/lesbeatrius

Xarxa de dones professionals valencianes per un periodisme feminista

MESA REDONDA sobre LIBERTAD DE PRENSA celebrada en el Colegio Mayor rector Peset Valencia 29 de mayo de 2019. Resumen de las intervenciones. Participaron Rosa Solbes, Toni Rubio, María Iranzo, Miquel Ramos, Anna Senent. Presentó el acto Ignacio Gay, coordinador de Amnistía Internacional Valencia.
https://blogs.es.amnesty.org/comunidad-valenciana/2019/05/31/mesa-redonda-sobre-libertad-de-prensa/

foto de Adona't.

http://proba.acicom.org/les-beatrius-creen-un-jurat-feminista-per-avaluar-les-falles-2019/

Post a Comment