L’amor en temps del capitalisme Presentació del llibre i conversa 31/5/2019 Aula Magna La Nau 19h.

Amb aquest volum, ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) cumpleix el tercer any del projecte Joves Investigacions/Nova comunicació, una col·lecció de llibres que se publica cada any sota la fórmula popular del Concurs i que respón a un vell objectiu de la nostra Associació que no és altre que potenciar les persones investigadores i les seues investigacions més  novadores i controvertides. I tot això, amb la voluntad de “rescatar-ho” de l’estricte entorn acadèmic i posar-ho a disposició de la ciutadania com una forma més de’enriquir el món del coneixement i la cultura, mitjançant la comunicació de les noves idees, la  reflexió, el debat, l’anàlisi i també el seu gaudir elemental i primigeni.

Per tant, hem de començar per dir que “L’amor en els temps del capitalisme” és el llibre que ha guanyat ex aequo el concurs de Llibres 2017 /2018 amb “RTVV: La triple crisis de las televisiones públicas“ de Juan Carlos López Olano, que ACICOM  ha coeditat amb Tirant lo Blanch, una col·laboració molt profitosa per a autors i autores, els dos editors i les persones  lectores. I abans de res volem advertir que segurament el llibre alçarà debats acalorats perquè estudia les sexualitats femenines i masculines, conceptes que no sempre tenim en compte des del punt de vista acadèmic i que están sotmesos a mites i estereotips. Però acceptem el risc perquè entenem que el coneixement segur, clar i evident de les coses és, moltes voltes, una quimera difícil d’aconseguir.

L’amor en temps del Capitalisme, d’Asumpta Jover Leal.
Obra guanyadora del certamen Joves Investigacions/Nova Comunicació” que organitza ACICOM)

Participen:
Antonio Ariño, vicerector d’Igualtat, Cultura i Esport-UV
Emilia Bolinches, periodista i vicepresidenta d’ACICOM
Amparo Mañés, Directora Unitat d’Igualtat-UV
Asumpta Jover Leal, sociòloga i autora del llibre

Divendres, 31 de maig de 2019, a les 19,00 hores
Aula Magna La Nau

Organitza:

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació)

Hi col·laboren:

Ajuntament de València. Dones i Igualtat.

Vicerectorat d’Igualtat, Cultura i Esport

L’amor en temps del capitalisme és una investigació sociològica sobre les relacions afectivo-sexuals de les persones construïdes i identificades en les feminitats de les societats occidentals capitalistes o neoliberals.

L’autora del llibre, Assumpta Jover, pregunta i es pregunta si actualment en què l’alliberament sexual s’està institucionalitzant, les persones i més concretament les dones… s’han alliberat sexualment? Què significa això? Han deixat, per tant, de ser les usuàries per excel·lència del romanticisme?

De la mà de Frida, Virginia, Marie i Dolores, les quatre entrevistades d’aquesta investigació, a més de la pròpia experiència de l’autora, i tenint molt presents els discursos mediàtics a partir de la revista Cosmopolitan, descobrirem com en l’actualitat eixes persones construïdes en les feminitats estan ubicades al mig de dos imaginaris simbòlics i materials: l’amor romàntic i l’alliberament sexual. Aquests dos imaginaris, a través de les agències socials encarregades de la seua transmissió, participen en la construcció de l’ordre de gènere que domina les nostres societats. Però a més del nivell genèric, i en estreta vinculació amb ell, aquests imaginaris col·laboren molt de prop amb el sistema econòmic capitalista, principalment amb el mercat de consum a partir del qual en el llibre s’anomena “el consum de l’amor romàntic” i “el consum de l’alliberament sexual“.

La ubicació de les dones al mig d’aquests dos imaginaris, més que una imposició és el marc de relacions de poder en què s’han construït. I per tant, també el lloc des del qual tenen l’oportunitat de qüestionar i actuar.

Post a Comment