L’Agrupació Socialista de Ciutat Vella acull el FCCC2019 amb la projecció de: “Històries de Superació”, “Soy Alex” i “Nadie quiere tu verdad” curtmetratges guanyadors Mostra La Ploma 2018-2019 i “R31”. Dimecres dia 20/11/19 a les 20h.

L’Agrupació Socialista de Ciutat Vella s’ha afegit enguany com una nova sala que acull al Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019

Dimecres, dia 20 de novembre a les 20:00 h

Projectarem:

Històries de superació,

els curtmetratges  guanyadors de la Mostra la Ploma 2018 i 2019

“Soy Alex” i “Nadie quiere tu verdad”i

R31

Agrupació Socialista Ciutat Vella,  C/ Na Jordana , 24 València 📍 Localització

  • Històries de superació

Històries de Superació Fitxa_optFer valdre el treball realitzat. Agrair el treball silenciós i en molts casos desconegut de les xicotetes associacions. Explicar les històries d’associacions, persones que s’organitzen per a transformar la realitat. 

Històries de Superació és l’eslògan de la segona campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud. Una campanya que ha tingut com a objectiu aprofundir en el treball en col·lectiu, donant a conéixer la gran quantitat de persones i associacions que lluiten des de la invisibilitat.

Persones que porten a cap un treball molt important en benefici de tots millorant deficiències socials com el medi ambient i el canvi climàtic, la violència de gènere, l’exclusió social, la igualtat, la formació, la llengua, el patrimoni, el territori, així com atenció a sectors com la infancia i a les persones majors.

 Web Somos Súper

  Paco Roca
 
 Un artista reconegut i compromés que sap comunicar i sap contar històries amb un rerefons social. Paco és autor de la imatge de portada del llibre Històries de Superació, i a la vegada autor del pròleg, una història que va recollir els valors i principis que defén la campanya i la Fundació Horta Sud que és qui la impulsa.
 
El còmic de l’il·lustrador valencià Paco Roca, creat per a la campanya ‘*Històries de *Superació’ de la Fundació Horta Sud, s’ha reconvertit en un curt animat que posa en valor el treball del teixit associatiu i destaca que la ciutadania unida pot aconseguir grans coses per a millorar la societat.
El vídeo recorda que les persones, embarcades en un projecte en comú, faciliten la possibilitat d’un major benestar i destaca el seu treball per a millorar deficiències socials com el medi ambient i el canvi climàtic, la violència de gènere, l’exclusió social, la igualtat, la formació, la llengua, el patrimoni i el territori, així com l’atenció a col·lectius com la infància i majors.
 
somossuper2‘Històries de Superació’ és l’eslògan de la segona campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud.
Una campanya que té com a objectiu aprofundir en el treball en col·lectiu, donant a conéixer la gran quantitat de persones i associacions que lluiten des de la invisibilitat.

Este projecte, del qual també es va crear un llibre, ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació Horta Sud i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, i el curt animat de Paco Roca està a la disposició de totes les sales de cinema de la comarca de l’Horta Sud i de la resta del territori de la Comunitat Valenciana que vulguen projectar-lo, detallen des de la Fundació Horta Sud.

Reconeiximents Fundació Horta SudPaco Roca és autor de la imatge de portada del llibre ‘Històries de Superació. 14 històries increïbles de superació’, i alhora autor del pròleg, una història que recull els valors i principis que defensa la campanya.
Objectiu de la Campanya
 
 Fer valdre la feina realitzada. Agrair el treball silenciós i en molts casos desconegut de les xicotetes associacions. Explicar les històries de les persones que s’organitzen per a transformar la realitat. Promoure un canvi cultural que fomente el col·lectiu per sobre de l’individualisme i demostrar que la societat civil quan s’ajunta pot canviar les coses.
 Taller de còmic social
 Aquest taller organitzat per la Fundació Horta Sud, i l’escola EASD de València ha format una part important de la campanya Històries de Superació. Un taller de còmic dirigit per Paco Roca on es van posar diversos projectes en marxa a partir de les històries i testimonis reals de les persones que treballen en diverses de les associacions de la comarca. Una vegada finalitzat el taller i els treballs, la Fundació Horta Sud va encarregar-se de publicar totes les obres a l’edició del llibre “Històries de Superació”.
 Reconeixements
 — Publifestival 2017 (3 premis): Premi Millor Branded Content Social, Premi Millor Il·lustració Publicitària Social i Premi Millor Acció Social.

— Premis La Lluna 2017: Premi Branded Content de Plata en
el Festival La Lluna Publicidad Valenciana.

 Reconeiximents Fundació Horta Sud 2
 Exposició a l’EASD de València
 
 L’exposició Histories de Superació va començar el seu camí en l’Escola Superior d’Art i Disseny de València, amb una mostra dels treballs realitzats per diversos autors i autores, prologats per Paco Roca, per a la campanya Somos Súper-Històries de Superació.

L’exposició arreplega el còmic que l’il·lustrador valencià Paco Roca ha creat per a la campanya, en el qual destaca la idea que la ciudadanía, unida, pot aconseguir grans coses per a millorar la societat.

 Exposició itinerant
 Volem acostar l’exposició Històries de Superació al major nombre possible de persones. L’exposició està a la disposició d’aquelles institucions, sales i centres interessades a mostrar-la en els seus espais. Si voleu acollir l’exposició Històries de Superació, en el següent enllaç podeu descarregar el dossier explicatiu amb tots els detalls sobre la seua organització: disseny, continguts, activitats i materials.

 

Per a saber-ne més

======================================================================

Curtmetratges premiats en la Mostra La Ploma

El Festival Cinema Ciutadà Compromés és possible gràcies a la creació de sinergies i col·laboracions amb un ample ventall d’entitats. Enguany hem implicat a 62 entitats cíviques i institucionals. Una d’elles és LAMBDA que quew també organitza la Mostra La PLoma. Hem seleccionat els dos curtmetratges que van guanyar en 2018 i 2019 respectivament el premi del jurat al curtmetratge amb millor perspectiva educativa, patrocinat per Culturama. 

WhatsApp Image 2019-11-07 at 12.49.58

Soy Álex

Itzuri Sánchez, Joss Manz, Espanya, Mèxic, 2017, 16.
Estrena al País Valencià.

Direcció: Itzuri Sánchez, Joss Manz.
So: José Gutiérrez.
Amb: Alejandro P.E., Conchita Calvo, Xavier Palet, Naiara Pelegrín, Javier Ferreiro, Jessica Berbel.

Sinopsi

Retrat documental d’Àlex, un jove youtuber de Barcelona amb més de trenta mil subscriptors, que tracta d’ajudar a altres xics transsexuals compartint la seua experiència a les xarxes socials. La seua activitat a la xarxa descobreix una relació entre el procés de construir la seua imatge física i forjar-se una identitat online.

Premis

Ull Nu – Festival de Cinema Emergent d’Andorra (Accésit – Premi al Millor curtmetratge).

Selecció en altres festivals

FICM Festival Internacional de Cine de Morelia, Shorts México, Semana de Cine de Medina del Campo, Sicilia Queer FF, Festival Internacional de Cine de Zaragoza, LesGaiCineMad, Zinentiendo, AndaLesGai – Festival de cine LGTB de Andalucía, FICA Festival Internacional de Curtmetratges de Aguilar, Festival de Cine LGTB El Lugar sin Límites, Aguilar FF.

SOY ÁLEX: CURTMETRATGE AMB MILLOR PERSPECTIVA EDUCATIVA DE MOSTRA LA PLOMA I CULTURAMA 2018

Culturama, per segon any consecutiu, recolza Mostra La Ploma Festival Internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, patrocinant un premi al curtmetratge que millor articule la perspectiva educativa per a potenciar els valors de la diversitat sexual, de gènere i familiar en la producció cinematogràfica.

El premi, que compta amb una dotació de 300 € i una guardó, ha sigut para Soy Álex, un documental dirigit per Itzuri Sánchez  i Joss Manz, que explica la història d’Álex, un xic trans de 19 anys que viu a Barcelona. Es tracta d’un youtuber, que té més de 30 mil subscriptors, dedicat a ajudar a altres transexuals mitjançant la seua experiència. La seua activitat en les xarxes socials està basada en la construcció de la seua pròpia imatge física, amb la qual inspira a altres xics trans convertint-se en un possible referent. Fan de Lady Gaga, Álex mostra tant la importància de l’esforç i la constància com el rebuig social que en ocasions rep.

Tal com els Sánchez i Manz expliquen, la “intenció és mostrar la seua vida quotidiana sense enfocar-nos en la seua transsexualitat, ja que creiem que és una forma de reivindicar el tema davant el públic. Vam mostrar la seua realitat amb l’objectiu de visibilitzarla, sense caure en el clixé d’un documental típic sobre aquests temes, evitant recursos com les entrevistes a quadre, timelines, fotografies d’abans de la seua transició, veu en off, etc. Sent diferents a altres documentals que mostren com a víctimes als personatges (i especialment temes LGBTI).”

DIRECCIÓ/PRODUCCIÓ ITZURI SÁNCHEZ, JOSS MANZ
REPARTIMENT: ALEJANDRO PE, CONCHITA CALVO, XAVIER PALET, NAIARA PELEGRÍN, JAVIER FERREIRO, JESSICA BERBEL

El jurat, compost per Emilio Martí, María Trénor i Sara Mansanet, ha destacat aquest curtmetratge per tractar-se d’un relat actual amb un fort potencial per a convertir-se en una eina educativa. Així, Culturama, d’acord amb la direcció i producció del curtmetratge, elaborarà a partir d’aquest una activitat didàctica que tinga com a objectiu abordar necessitats socials en qüestions de diversitat. Exemple d’açò ha sigut “Eixir de l’armari. Espais d’aprenentatge per a la visibilitzación de la diversitat sexual“, un taller didàctic que sorgeix a partir del premi atorgat en l’anterior edició de Mostra La Ploma i que forma part, juntament amb altres tallers, del programa educatiu titulat “Diversitat sexual, de gènere i familiar

A més, amb aquesta col·laboració es vol reconéixer el bon fer del festival que s’ha convertit en una oferta completa i de gran interés per a tot tipus de públic. Una oferta cultural que ofereix altres respostes a una de les necessitats socials actuals que Culturama també reconeix, la d’escoltar noves narratives basades en la diversitat i en la inclusió que mostren diversitat d’orientacions, models de família i identitats des d’una perspectiva actual.

Referències:

 

  ‘Nadie quiere tu verdad’ 

 de Diego Roma, premi del jurat al curtmetratge amb millor perspectiva educativa, patrocinat per Culturama.

La visibilitat continua sent un repte complicat per a moltes persones joves que temen ser estigmatitzades per la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Una realitat amagada que impedeix i reprimeix el reconeixement públic de l’amor cap a les persones estimades.

Aquest curt analitza aquestes situacions en el món de l’esport, específicament, en el context del futbol, que serveix de referència a un ampli sector de la joventut, però on el masclisme i la LGTBIfòbia segueixen majoritàriament presents.

Diego Roma (Espanya, 2019) 6’

Després de 2 anys en l’ombra, Víctor posarà a prova a Alejandro per última vegada: o revela la seua relació davant els mitjans o ho el perd per a sempre.

VO en castellà.

Per a saber-ne més:

TEASER Nadie quiere tu verdad from Diego Roma on Vimeo.

================================================================================================

R31

1550683320.5082_poster.jpg

DIRECCIÓ:

Alex Cuellar Álex Cuellar i

 

Rafa G. Sánchez Rafa G. Sánchez   

DURADA: 8 minuts

Guerra Civil Espanyola. Els avions de combat sobrevolen el cel d’Alacant. Sonen les sirenes i milers de ciutadans busquen un lloc on estar a recer dels bombardejos. Aquest lloc sols pot estar sota la ciutat.

Ficha técnica

Título original: R31
Dirección: Álex Cuéllar, Rafa G. Sánchez
Producción: Beatriz Martínez López, Runtun Films
Fotografía: Juan Meseguer
Edición: Álex Cuéllar
País: Espanya
Año: 2019
Duración: 8 min
Idioma: castellà
 

TRAILER – R31 from Digital 104 on Vimeo.

R31_opt

========================================================================================

 

 

Post a Comment