La recuperació de la Generalitat Homenatge als 10 d’Alaquàs (1975-2015)

tarja_homenatge_10_Alaquàs_25_juny_2015

ACICOM, membre de la Xarxa d’Entitats  del País Valencià, recolza aquest homenatge. Emília Bolinches, la nostra Vicepresidenta, serà una de les encarregades d epresentar l’acte

Enguany fa 40 anys de la detenció dels anomenats 10 d’Alaquàs, al final de la lluita antifranquista.

L’acte organitzat per la Universitat de València i Acció Cultural, amb el suport de la Xarxa d’Entitats del País Valencià, suposarà una commemoració del 40 aniversari, que curiosament coincideix amb el recent triomf electoral amb un “recuperació de la Generalitat” ,  el mateix dia que Les Corts elegeixen President, que fa referència a la transició però també a ara.

En l’acte a La Nau d ela Universitat de València, intervindran els homenatjats, i comptarem amb primera fila amb representants polítics i socials.

Els detinguts en Alaquàs a la fi del franquisme,  representen la unitat democràtica per la recuperació de l’autogovern, una lluita de llarga durada i de plena actualitat, després de les eleccions valencianes

Amb la participació dels 10 d’Alaquàs (tret dels malaguanyats Ernest Lluch, Pepe Corell i Francesc Candela) i de representants de la nova majoria social i política al País Valencià

 Per a saber més del 10 d’Alaquàs. Escrit de Vicent Soler i Marco, un dels 10 d’Alaquàs i actual Degà de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de València  http://quadernsdinvestigacio.alaquas.org/ficheros/q20012007soler.txt

 

NOTA DE PREMSA
 
 
València, 23 de juny de 2015
 
 
ACPV COMMEMORA LA RECUPERACIÓ DE LA GENERALITAT
 
L’acte comptarà amb la participació dels 10 d’Alaquàs, representants socials, sindicals i polítics, i del president i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana
 
Ara fa 40 anys, els deu representants de les forces polítiques antifranquistes que lluitaven per la recuperació de la democràcia i l’autogovern van ser detinguts durant una reunió que va tenir lloc a Alaquàs. Però malgrat aquest últim gest repressiu, els anhels socials de llibertat van fer possible la fi de la dictadura i la recuperació de la Generalitat.
 
40 anys després, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convida la societat valenciana a homenatjar en els 10 d’Alaquàs als homes i dones que van protagonitzar aquell moment històric, al seu treball i compromís per un País Valencià democràtic, lliure, igualitari i retrobat amb la seua història i la seua voluntat històrica d’autogovern.
 
L’homenatge tindrà un record particular i emotiu per a Ernest Lluch i Francesc Candela, dos dels 10 d’Alaquàs que avui, dissortadament, ja no són amb nosaltres. Del grup restant, seran presents Vicent Soler, Joan Josep Pérez Benlloch, Josep Guia, Josep Corell, Carles Dolç, Laura Pastor i Carles Manuel Martínez Llaneza.
 
En l’acte (que tindrà lloc el dijous 25 de juny a les 19h. en l’Aula Magna de la Universitat de València) intervindran el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president d’ACPV, Joan Francesc Mira, i serà presentat per les periodistes Emília Bolinxes i Adelaida Ferre.
 
Comptarem també amb les intervencions del president de la Generalitat , Joaquim Puig, i de la futura vicepresidenta, Mònica Oltra, en un gest de celebració de la nova etapa que s’obre amb el nou Govern valencià de progrés, que enllaça amb la legitimitat de la lluita per la democràcia i la recuperació de l’autogovern.
 
Finalment, en la fila 0 ens acompanyaran representants de les associacions i entitats cíviques valencianes, dels sindicats i dels partits de la nova majoria parlamentària.

Post a Comment