Índex d’Apoderament. PARTICIPES AMB L’APP, fent seguiment de les propostes electorals de les últimes eleccions locals i autonòmiques valencianes?.

Una app per a fer seguiment de les propostes electorals de les últimes eleccions locals i autonòmiques valencianes.

  • Grup Càlam desenvolupa una eina perquè cada ciutadà i ciutadana puga consultar les propostes electorals de les ultimes eleccions locals i autonòmiques i seguir el seu estat d’acompliment.

El resultat de les eleccions municipals i autonòmiques del passat 24 de maig han configurat les diferents càmeres de representació democràtica. L’absència de majories absolutes s’ha traduït en una sèrie d’acords entre les diferents forces polítiques per a formar el govern de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de València. Ara, és moment de valorar si els partits polítics acompleixen les propostes electorals amb les quals es van presentar davant la ciutadania.

Per emprendre aquest repte, el Grup Càlam ha desenvolupat una eina de seguiment de propostes electorals. Mitjançant la qual, qualsevol ciutadà pot consultar les propostes electorals sobre diferents temes analitzats, valorar la importància de supervisar el seu acompliment i aportar informació relacionada amb les mateixes. Qualsevol ciutadà pot accedir a la ferramenta en la web http://indiceempoderamiento.es/ i accedir a l’apartat “Seguiment de propostes”. Una vegada allí, seleccionant els comicis, el partit polític i el tema d’interès, s’accedeix a un llistat amb les propostes analitzades. A partir d’aquest punt, fent clic en cadascuna de les propostes es pot accedir a una fitxa individual on indicar la importància de supervisar i/o aportar informació sobre l’activitat del partit en relació amb la proposta consultada.

Es tracta d’un sistema col·laboratiu que permet implicar i compartir informació amb una ciutadania activa que pot actuar i interrelacionar políticament. A partir d’aquesta versió de l’eina, Grup Càlam vol obrir un espai de treball amb la ciutadania per a realitzar el seguiment de les propostes i oferir informes periòdics que donen compte del grau de compliment i incompliment de les mateixes.

Per a posar en marxa la ferramenta, prèviament el Grup Càlam ha analitzat tots els programes electorals de les forces polítiques que han obtingut representació a Les Corts Valencianes i l’Ajuntament de València. S’han classificat totes i cada una de les propostes electorals basant-se en diferents components que tenen a veure amb l’apoderament ciutadà, com ara desenvolupament de competències, d’un entorn favorable o d’una presa de consciència davant d’una determinada qüestió. En suma, el sistema conforma l’índex d’apoderament dels programes electorals (iE).

La iniciativa compta amb el suport i col·laboració de l’associació analizo.info, l’associació Fent Ciutat, l’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), Acció Cultural del País Valencià i la Xarxa d’Entitats del País Valencià. A la web indiceempoderamiento.es, poden descarregar-se els 10 programes electorals analitzats, els resultats de l’anàlisi efectuat i la definició del marc d’anàlisi.

Per a més informació es pot contactar amb Diego Álvarez – Grup Càlam (dalvarez@upv.es / @diegoalsan).

 

 

Post a Comment