FEM PAÍS VALENCIÀ, dissabte 23 d’abril, manifestació i Festa per la cultura. Eixint a les 18 h. de Pl. Sant Agustí de València.

Acció Cultural convoca un doble programa per a la diada del País Valencià

Demà dissabte 23 d’abril Acció Cultural del País Valencià (ACPV) commemora la diada del País Valencià i el dia del llibre i la cultura amb una doble convocatòria a la ciutat de València:

Les últimes entrades per a la plaça de bous es posaran a la venda en taquilla

Demà dissabte 23 d’abril Acció Cultural del País Valencià (ACPV) commemora la diada del País Valencià i el dia del llibre i la cultura amb una doble convocatòria a la ciutat de València:

  • Manifestació 23 d'abril 2016 a les 18h, a la plaça de sant Agustí, manifestació, amb el lema “Fem País Valencià”, a què convidem associacions, sindicats i partits de tot l’espectre social i polític, a aplegar-se i sumar esforços, des de la diversitat i la pluralitat, en favor d’un finançament més just, la recuperació de TV3 i la ràdio i televisió 
    valencianes, la plena competència lingüística dels funcionaris, una llei d’igualtat lingüística, i la defensa dels interessos dels valencians enfront de la contínua discriminació econòmica, lingüística i cultural que patim per part de l’actual Govern espanyol

.

.

cartell-actuacions-23abril2016 -a les 20h, a la plaça de bous, la Festa per la Cultura, per a commemorar que recuperem un espai públic que és de tots, reconèixer el treball de tantes persones i grups que han treballat durant aquests vint anys pel país fins fer possible el canvi social, i sobretot fer visible que un projecte de País Valencià de canvi i de futur ha d’apostar de manera decidida per la llengua i la cultura, i traduir eixa aposta en fets i accions concretes

Acció Cultural celebra l’èxit que ja significa la convocatòria de la diada, amb una plaça de bous plena 15 dies abans de l’acte (èxit que ens ha obligat a ampliar l’aforament fins al màxim possible), amb un cartell excepcional per quantitat i per qualitat, i amb un suport institucional sense precedents. Alhora, lamenta que milers de valencians s’hagen quedat sense poder entrar a la plaça, però el caràcter extraordinari del programa i de les col·laboracions previstes impedeixen repetir l’espectacle, tot i que la llista d’espera per a entrades i l’expectació creada permetria pensar que seria possible omplir novament la plaça.

D’altra banda, informen que el mateix dia 23 es posaran a la venda en taquilla les últimes entrades no anticipades, que es vendran en raó d’un màxim de dues per persona.

Acció Cultural convida als valencians a gaudir d’una diada que obre el camí d’un futur de treball per la llengua i la cultura que la nostra entitat es compromet a impulsar, reforçats per l’espenta de la resposta ciutadana i la possibilitat de sumar voluntats per a un projecte de País Valencià obert, modern, plural, integrador i que aposta de manera decidida per la cultura.

Adhereix-te al Manifest si ho desitges

 Després de vint anys de malgovern, la llista dels greuges que podem fer com a valencians és molt llarga i no cal repetir-la ací. Han sigut uns anys en què uns pocs construïen el seu paradís particular destruint el país, tant a través del malbaratament de la riquesa com de l’acumulació de despropòsits en la gestió. Ja ho deia Fuster i tenia raó: “Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres”. Malauradament aquesta és la realitat que hem viscut.

Ara que hem aconseguit fer fora els qui durant dues dècades han procurat el nostre malestar com a poble. Ara que ens hem alleugerit de l’asfixiant sensació de respirar un aire enrarit. Ara, ens toca a nosaltres i és urgent que posem fil a l’agulla. Toca ja acabar amb els laments i els retrets, però no amb la cerca de responsabilitats. El dol ha finalitzat. No podem dedicar-li més temps, el necessitem tot.

Malgrat que no hem deixat mai de treballar, és l’hora que ens posem de valent a construir el país que volem. Un país més culte, més just, més bonic. On els xiquets puguen créixer amb el goig d’aprendre qui són i per què. On els nostres creadors siguen reconeguts i puguen alçar als seus muscles els qui vinguen darrere. On la nostra cultura i la llengua pròpia tornen al lloc que els correspon. No és tampoc massa complicat. Es tracta, senzillament, de treballar pel benefici dels valencians, de tots els valencians des del respecte i la coneixença del que som i del que hem sigut. I ja sabem com es fa. Ho hem estat fent durant aquestes dècades d’ignomínia, desenes, centenars, milers de persones que hem treballat perquè els ciments de la nostra societat no s’enfonsaren tot i els forts sotracs a què ens ha sotmès el malgovern. I ho hem fet des de l’esforç que causa trobar-se en una posició precària però també amb la il·lusió i l’esperança que, en algun moment, aquells que poden defensar els nostres interessos col·lectius accedirien a les institucions que ens regeixen, i que el projecte del País Valencià modern que hem anat conservant i alimentant assumiria l’entitat que li correspon. Sembla que aquest moment ja ha arribat.

La primavera passada obrí un temps que pot ser diferent, que ha de ser necessàriament diferent. No ens podem permetre perdre més temps. Ja n’hem perdut prou. És menester que treballem col·lectivament. El nostre govern ha d’aportar solidesa institucional als ciments que des del carrer hem estat construint durant anys. I així aconseguirem un país on siga fàcil que ens reconeguem i ens reconeguen. Un país on siguem més feliços perquè se’ns respecta des del que som. Fem un país més nostre. Fem País Valencià.

FORMULARI D’ADHESIÓ

Post a Comment