Estrena del documental MORIR TRANQUIL·LA, bebés i mares furtades a terres valencianes. 17/6/2021 18:30h Sala d’Actes MuVIM.

InfoTV www.infotelevisio.com,  l’empresa  que dirigeix el nostre soci  Juli Esteve, continua oferint-nos audiovisuals de qualitat, que ens ajuden a tindre una mirada inquieta i crítica sobre el nostre present i passat.

Us informem d’aquesta convocatòria per a l’estrena de MORIR TRANQUIL·LA, bebés i mares furtades  a terres valencianes,  un documental realitzat per encàrrec de la Conselleria de Participació, Transparència i Qualitat Democràtica.

SINOPSI:

És un documental que recull testimonis de persones que perderen fills o germans acabats de nàixer en algun hospital o clínica valencianes, presumptament perquè van morir. A voltes els donaven un taüt que no podien obrir i que havien de soterrar de seguida; o a voltes no els donaven res. En alguna exhumació que s’ha fet, eixos taüts han aparegut buits o amb restes que no corresponien al bebé mort. També hi ha testimonis de persones que foren xiquets furtats, que ho pogueren saber de majors i que, en algun cas, han pogut retrobar la família perduda. El documental analitza la dificultat que ha tingut la justícia per a resoldre estos casos i l’acció de les administracions per a ajudar estes persones a trobar els fills perduts. Per això, tantes mares utilitzen eixa expressió: “voldria morir tranquil·la” i trobar el meu fill o la meua filla.

Guió i direcció: Sergi Tarín.

Director de fotografia: José Manuel Casamayor.

Càmera i edició: Eduardo Ruiz.

Producció executiva: Juli Esteve.

Durada: 50 minuts.

Una producció d’InfoTV per a la Conselleria de Participació, Transparència i Qualitat Democràtica.

 

 

PER A SABER-NE MÉS

Altres audiovisuals valencians sobre el tema dels qual ACICOM, amb el Festival Cinema Ciutadà Compromés ha oferit proejeccions i debats:

Post a Comment