EN LLOC COM A CASA en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 15/03/2023 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

ACICOM i ACPV programem aquest documental: EN LLOC COM A CASA.

Corrupció en una adopció internacional?

Idioma original: Noruec, anglès i singalès

Subtítols: català

EN LLOC COM A CASA

Direcció: EMILIE BECK

2022, duració 70 min.

Una dona jove adoptada per una família noruega vol reconciliar-se amb els seus orígens a Sri Lanka, un viatge existencial que es converteix en un clam anticorrupció.

 

Sinopsi

Priyangika Samathie va néixer a Sri Lanka i va ser adoptada per una família de Noruega a les set setmanes de vida. El coratge per buscar la família biològica converteix un viatge de reconciliació amb les seves arrels en una recerca de detectius. Priyangika vol saber la veritat, encara que sigui dolorosa. La directora Emilie Beck acompanya la investigació de Priyangika amb sensibilitat i empatia. La valentia per confrontar els grans tabús de l’adopció s’acaba convertint en un clam contra l’abús de poder dels països occidentals.

Després de buscar als seus pares biològics a Sri Lanka, Priyangika, la protagonista, davant la corrupció administrativa accepta que com a la seua casa Noruega no pot estar millor en un altre lloc.
Una adolescent noruega, adoptada de 7 mesos, vol trobar les seues arrels biològiques a Sri Lanka.
Un documental polèmico que desmunta els tabús de l’adopció internacional.
La jove Priganyaka cerca als seus pares biològics i topa amb una societat corrupta que va manipular la seua adopció internacional.
Les adopcions internacionals són una prova de foc i desigualtat entre el món desenvolupat i els països pobres.
De la mateixa manera que els adoptats sempre desitgen saber qui són els seus pares biològics, les mares que es desprenen dels seus fills desitgen tornar a veure’ls?
La cerca dolorosa i quasi detectivesca d’una jove adoptada noruega que investiga a Sri Lanka la seua família biològica.

Fitxa tècnica
</p
Dimecres, dia 15 de març de 2023, 18:00h.
Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran 12, 46001 València
Entrada lliure fins completar l’aforament.

     Taquilla inversa, reserva la teua entrada en:

https://bit.ly/En-lloc-com-a-casa

 

Gràcies al conveni de col·laboració entre ACICOM i ACPV apleguem a molts altres indrets del País Valencià. Vos deixem la programació de les sessions dedicades a aquest documental:

 • Dia 2 de març a les 19:30h. Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8, Alcoi. Inscripció prèvia: alcoi@acpv.cat
 • 7 de març a les 18:00h. Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33, Alacant.
 • 11 de març a les 20:00h Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, C/ Pintor Segrelles 1, Ontinyent. Preu entrada: 3€
 • 15 de març a les 18:00h Octubre Centre de Cultura Contemporània. C/ de Sant Ferran, 12, València.
 • 16 de març a les 19:30h Casal Cultural Jaume I Pedreguer. C/ València, 12,Pedreguer. Inscripció prèvia: casal@casalpedreguer.cat
 • 24 de març a les 19:30h Casal Jaume I d’Elx. C/ Sant Jordi, 2, 03203 Elx, Alacant.
 • 30 de març a les 18:00h Biblioteca Municipal de la Vall d’Uixó

 

Emilie Beck

EMILIE BECK

Directora

Emilie Beck es va graduar a The Norwegian TV School (2015-2017) amb una llicenciatura en Direcció de Cinema Documental, té un màster a The Norwegian Film School en l’àmbit de Ficció, amb profunditat en formats de sèrie. En els darrers anys ha realitzat diversos curtmetratges documentals que s’han basat en problemes socials i situacions culturals i polítiques que s’han mostrat arreu del món. El 2018 va codirigir el llargmetratge documental When the Wind Turned per a Klikkmonster i NRK. Beck va ser l’amfitriona de la sèrie documental Stuck T1 i T2 a Aftenposten-TV, que va ser nominada a dos Gullruten el 2016, va ser vista per milions de persones a tot el món i va ajudar a generar un compromís natural amb els drets de les nenes.

 

Premis i festivals

 • DocsBarcelona Espanya, 2022
 • CPH:DOX Dinamarca, 2022
 • Dokfilm Noruega, 2022
 • Nordisk Panorama Noruega, 2022
 • AJB Doc Sarajevo, 2022
 • Oslo Pix Noruega, 2022
 • Anthropological Jerusalem, 2022

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM i ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs.

S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa,  que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització de les persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

Ens ajuda a pensar globalment i actuar localment i també a l’inrevés, pensar localment i actuar globalment. El cine club suposa un complement magnífic al Festival Cinema Ciutadà Compromés, aportant una mirada internacional. A la vegada visibilitzem a les persones i a les entitats que dia a dia actuen en el nostre territori sobre els temes tractats en els documentals.

Fruit de l’estreta col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià i ACICOM, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura,  el Cine Club Acció Documental +  aplega a molts més indrets del nostre llarg País.

Podeu assistir-hi a les projeccions d’aquest documental a més a més del CCC Octubre, en Elx, Alacant, Pedreguer, Alcoi, Ontinyent, La Vall d’Uixó.

 

Tràiler: En lloc com a casa

 

 

Col·loqui posterior a la projecció amb:

Persones amb experiència en adopció, bebés furtats, etc.

 

PER A SABER-NE MÉS

May be an image of text que diu 'ALICANTE TE AVA'

AVA Alicante – Asociación Víctimas Alicante Bebés Robados y Adopciones Irregulares  avalicante@hotmail.es  Xateja a WhatsApp amb +34 667 48 76 47 https://twitter.com/AvaBebes