#elmur, projecte transmèdia de memòria històrica, inicia la seua difusió

Resultado de imagen de carlos lópez olano

El mur” és un projecte transmèdia de reivindicació de la memòria històrica, dirigit pel professor i periodista, soci d’ACICOM, Carlos López Olano, que agafa com leitmotiv el mur d’afusellaments de Paterna, on en la Postguerra assassinaren a 2.238 persones des de l’any 1939 fins al 1956 Quan es compleixen just 80 anys de les grans “saques” de la tardor d’eixe primer any de la “victòria”, és ja moment de recordar, per a poder curar per fí tantes ferides que mai arribaren a tancar-se.

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) col·labora i dona suport al projecte del nostre soci Carlos López Olano

El que ara es posa en marxa és la primera de les potes d’aquest projecte, la del treball docent, que aquest curs han posat en marxa un grup de professors i alumnes de la Universitat de València. És una part molt important, ja que implica la col·laboració dels més joves, els estudiants que s’han implicat en la realització de diverses entrevistes, vídeos per a difusió en xarxes, reportatges televisius i de premsa escrita, totes propostes relacionades amb la memòria històrica, i que en breu es podran consultar a través d’una web específica que farà de repositori.

Algun d’eixos reportatges s’han començat ja a difondre a través del format de fils de Twitter.  El plaç de publicació ja ha començat, i es prolongarà durant els mesos de desembre i gener. Són els treballs  dels alumnes de l’assignatura de Documentació Comunicativa de Comunicació Audiovisual, que han treballat la memòria històrica com excusa per fer els exercicis pràctics.

Alguns són reportatges més generals, altres seran més particulars, fins i tot recordant històries del iaio que fou represaliat republicà, que molts d’eixos alumnes ni tan sols coneixien ni eren conscients del seu valor. El treball ha servit segur, perquè coneguen millor la seua història. Per a poder consultar-los, es pot fer servir el coixinet (hashtag): #elmur.

Vos deixem alguns exemples

https://twitter.com/TorroMar/status/1207313324116975634?s=20

 

Post a Comment