Dimarts dia 3 de febrer a les 19h. presentació Calendari de Dones 2015

Es mostra Tarj_Invitacion_Presentacion.jpg.

INTERSINDICAL VALENCIANA PRESENTA EL CALENDARI DE DONES 2015, “TEMPS DE DONES, DONES EN EL TEMPS”, DEDICAT A LES CREADORES D’OPINIÓ

El dimarts 3 de febrer, en la seu d’Intersindical Valenciana, tindrà lloc la presentació del calendari de dones de la Confederació Intersindical 2015. Dedicat a les creadores d’opinió, el calendari fa un recorregut per la història del periodisme començant per les pioneres Francisca de Alculodi, Carmen de Burgos o Josefina Carabias i la transició; les analistes polítiques, com Soledad Gallego; corresponsals com Almudena Ariza, Carmen Sarmiento o Rosa Maria Calaf; el món de l’audiovisual, com Concha García Campoy; columnistes com Maruja Torres i Nazanim Armaniam; o blogueres com Beatriz Jimeno, Coral Herrera i Montserrat Boix.

Temps de dones, dones en el temps 2015 arreplega les aportacions de 36 dones que formen part del món de la comunicació i de la informació, un àmbit aquest especialment masculinitzat i que reflecteix, una vegada més, el model social patriarcal en què les dones no tenen la mateixa veu ni representació que els homes, que en absolut es correspon amb la immensa població a la qual va destinada la informació. Per això hem volgut rescatar i visibilitzar les dones en els mitjans, les creadores d’opinió.

Visibilitzem les dones, recuperant-ne els noms, les vides, les històries i les aportacions i, a partir d’aquestes, proposem una necessària reflexió crítica per a transformar l’imaginari col·lectiu, per a acabar amb els estereotips de gènere que segueixen situant les dones en un paper secundari, dependents i subordinades dels homes.
Encara que durant alguns anys la coeducació i la igualtat de gènere eren valorades per l’anterior govern de l’Estat i l’Institut de la Dona ens ajudava econòmicament per a la seua edició i distribució en els centres educatius, actualment no rebem cap ajuda ni subvenció, i l’ha de costejar completament la Confederació Intersindical, que, a més, tot respectant la diversitat lingüística, l’edita en castellà, asturià, català i gallec. Cal destacar que el calendari el distribuïm de forma totalment gratuïta.

Una part fonamental del calendari són les activitats proposades, organitzades per etapes i cicles i prestant sempre atenció a la diversitat de l’alumnat, per açò treballem amb diferents materials, recursos i metodologies.
Amb l’objectiu de reconstruir la història incompleta i transmesa en l’educació, aquest calendari va nàixer l’any 2005 per donar suport a la proposta coeducativa per als centres educatius de tot l’Estat espanyol.

Al llarg de l’any, ens permet treballar en l’aula sobre les aportacions de 365 dones diferents, coneixent i commemorant fets i onomàstiques que han sigut especialment significatius en la lluita per la igualtat i el respecte als drets humans, la diversitat i la prevenció de totes les formes de violències contra les dones.

Un calendari esperat i valorat tots els anys en el món educatiu, però també per totes aquelles persones que volen conéixer o recordar tantes dones que han de formar part de la història.

En l’acte de presentació del dia 3 de febrer participen les periodistes valencianes Emilia Bolinches Ribera, Vicepresidenta d’ACICOM i Rosa Solbes López, sòcia d’ACICOM corresponsals de diferents diaris i publicacions d’àmbit estatal, sobtadament conegudes i destacades per la seua professionalitat des de la visió feminista i la seua militància perquè la igualtat entre dones i homes siga una realitat.

Dimarts, 3 de febrer, a les 19 hores, en la seu d’Intersindical Valenciana, situada al carrer Juan de Mena, 18,

Vos hi esperem.

Esdeveniment al facebook: https://www.facebook.com/events/1052526674773204/

 

Post a Comment