Dia 12 de setembre de 2013 a les 12h. Presentació del Projecte EDUCOMUNICACIÓ pel curs 2013-2014

20130912 CONVOCATORIA PREMSA EDUCOMUNICACIÓ 2013-14

“Llig la TV, veig la ràdio?”

ACICOM PRESENTA EL PROJECTE EDUCOMUNICACIÓ

L’associació presentarà la seua oferta de tallers didàctics per a centres educatius, cases de cultura i centres jovenils que afavoreixen l’educació mediàtica dels més joves, permetent confeccionar un periòdic, un informatiu de ràdio i televisió, un còmic i realitzar el doblatge de fragments audiovisuals. Tot amb l’objectiu de millorar la dieta mediàtica de la infància i de la joventut.estudiants

L’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), associació de consumidors valenciana, que presideix, José Ignacio Pastor, amb l’estreta col•laboració de l’empresa d’activitats extraescolars FORCUIN, presenta el dijous 12 de Setembre, a les 12.00 hores, al Pavelló Àtic, del Centre de Cultura Contemporània Octubre C/ Sant Ferran, 12 València, el Projecte Educomunicació. Una proposta innovadora i actual relacionada amb l’educació mediàtica.

S’ofereixen cinc tallers: Premsa- Escola, enfocat a la creació d’una revista escolar, CreaTele, una introducció al món de la televisió i del cinema, Ràdio Jove, una emissora creada pels alumnes, Fem un Còmic, per aprendre a crear i realitzar còmic, i el taller de Doblatge.

Amb importants col•laboracions com la de l’Editorial Camacuc i un equip multidisciplinar de professionals relacionats amb el món del periodisme, la pedagogia i la docència, ACICOM pretén portar a terme aquest innovador projecte, dirigit als alumnes del 2n i 3r cicle de Primària, d’E.S.O. i Batxillerat per al present curs 2013-2014.

L’objectiu és millorar la dieta mediàtica dels més joves i familiaritzar-los amb els continguts i les tècniques audiovisuals aprenent a fer programes de televisió i ràdio, conèixer de prop el món de la premsa escrita, aprendre les tècniques més divertides per crear un còmic i endinsar-se en l’atractiu del doblatge cinematogràfic. En definitiva, aconseguir que els futurs ciutadans s’eduquen de manera crítica i siguen capaços d’escollir les seues opcions i projectar-les cap al futur, evitant els intents de manipulació mediàtica i publicitària.

L’educació ja no es limita tan sols a alfabetitzar als xiquets i xiquetes com tradicionalment coneixem, sinó que també s’ha d’encarregar de l’alfabetització digital. Amb aquesta finalitat, a les sessions s’emprarà una metodologia pràctica, activa, participativa i molt dinàmica, per a què l’alumnat aprenga al mateix temps que es diverteix.

L’horari de migdia (abans o després de dinar) i al finalitzar les classes seran moments on l’alumnat es podrà incorporar a aquestes activitats. Els centres educatius ho podran sol•licitar mitjançant  les Associacions de Mares i Pares o be des dels equips de direcció.

Vos convoquem a la roda de premsa on presentarem el projecte.

Dijous 12 de setembre. 12 hores

Pavelló Àtic Centre Cultura Contemporània Octubre, C/Sant Ferran, 12, 46001, València)

Per a més informació: Laura Pastor Projecte Educomunicació 665254685

Telèfon: 960 722 884. C/ Portal de Valldigna, 5 Baix. 46003 VALÈNCIA.

CIF.: G-98216211

Compte corrent: BBVA  0182-7710-43-0201626802

Post a Comment