Del Montgó a Manhattan: tu també pots col·laborar amb el projecte

info

El nostre soci Juli Esteve amb INFOTV continua desenvolupant projectes de documentals que ens ajuden a conèixer i comprendre molts aspectes de la nostra recent històra com a valencians. Ara en concret aborden L’emigració dels valencians a Estats Units i Canadà.

Ara tota la ciutadania tenim l’oportunitat de recolzar el projecte amb una xicoteta aportació que et donarà satisfacció i a la vegada una còpia en DVD de la pel·lícula, a més a més d’aparèixer als títols de crèdit.

Fem una crida al micromecenatge, doncs cal defensar la cultura entre tots i totes, i més ara enaquest temps tan difícils.

Del Montgó a Manhattan: tu també pots col·laborar amb el projecte

 Amb la informació i els documents recollits en 600 entrevistes fetes en 9 mesos a 70 pobles, InfoTV produirà una pel·lícula documental i publicarà un llibre sobre l’emigració als Estats Units

Acabem de tancar el segon gran capítol del nostre treball d’investigació sobre l’emigració dels valencians als Estats Units i el Canadà, que hem titulat Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York. Si primer ens vam dedicar a elaborar la primera llista completa dels emigrants, els últims 9 mesos no hem parat de moure’ns per la Marina, l’Alcoià i el Comtat, la Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera, la Costera, l’Horta, el Racó d’Ademús i la Plana per recollir informació, documents, fotografies i objectes procedents d’aquell viatge, a voltes només d’anada. Des d’ara i fins l’estiu, ens dedicarem a preparar el documental i el llibre que volem presentar a la tardor. Però en esta hora també volem demanar ajuda i convidar tots els interessats a participar econòmicament en el projecte, per tal de fer-lo realitat en les millors condicions possibles. Pots aportar entre 20 i 100 euros al compte de la Caixa 2100 4414 38 0200050620. A canvi, el teu nom apareixerà als crèdits de la pel·lícula i rebràs el DVD i altres compensacions proporcionals a la teua contribució.

Des del mes de juny del 2012, quan vam posar en marxa el projecte, acumulem ja molts objectius aconseguits i troballes inesperades:

una llista amb tots els emigrants valencians als Estats Units i el Canadà entre 1906 i 1920, amb més de 14.000 persones, procedents de 273 municipis.

vora 600 entrevistes personals amb fills, néts, nebots o renebots d’aquells homes, fetes els últims nou mesos, a un total de 70 pobles de tot el territori valencià, que ens han aportat informació sobre uns 1.200 d’aquells emigrants.

més de 10.000 documents i fotografies americans recollits i classificats i prop de 500 objectes duts d’Amèrica, fotografiats i catalogats.

I tot, gràcies a la col·laboració eficaç i generosa d’associacions culturals, treballadors municipals, historiadors locals i voluntaris. I al suport de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta; de 50 ajuntaments; de la Diputació de València, de la Universitat d’Alacant i de l’empresa Rolser.

I amb les aportacions econòmiques de molts ciutadans que ja han volgut participar en esta investigació, que traurà a la llum el gest valent i meritori de milers de valencians obligats a buscar fora el pa i el futur que ací no tenien.

Eixe és el balanç numèric que podem fer després de 20 mesos ininterromputs de treball, en el nostre projecte Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York.

Tenim ara per davant 8 mesos ben intensos per analitzar tots eixos materials, destriar els continguts i distribuir-los de la millor manera possible per tal de construir el guió d’almenys dos documentals i un llibre que reunirà tota la gran quantitat d’informació, sovint inèdita, que hem pogut recollir després de milers d’hores de treball i més de 30.000 quilòmetres recorreguts per les carreteres valencianes, seguint la pista d’aquells pioners.

L’objectiu és tindre acabats i editats el DVD i el llibre a finals de setembre del 2014 i dur-los, a partir d’eixe moment, a tots els pobles que han participat en el projecte.

Però per a aconseguir eixe objectiu, necessitem encara molta ajuda. Per això, renovem ara la crida perquè totes aquelles persones que vulguen i puguen, aporten entre 20 i 100 euros al nostre projecte. A canvi, el seu nom apareixerà als crèdits dels documentals i rebran a casa els DVDs (un o més, segons l’aportació) del documental.

I participar-hi és ben fàcil: heu d’ingressar o transferir la quantitat adient al compte corrent de la Caixa 2100 4414 38 0200050620. I enviar-nos tot seguit per correu electrònic a info@infotelevisio.com les vostres dades personals: nom i cognoms, número de DNI, adreça i telèfon, per poder-vos fer la factura corresponent i enviar-vos les vostres recompenses.

FES TEU ESTE TREBALL, FES-LO POSSIBLE!

campanya internet febrer 2014 ok.jpg

https://www.facebook.com/infotv.valencia

http://www.infotelevisio.com/

Post a Comment