Conversa Oberta TRENCAR ELS SILENCIS MEDIÀTICS i presentació de l’Anuari Mèdia.cat 2014

Un any més, el Col·lectiu Ramon Barnils ha fet realitat l’edició de  l’Anuari Mèdia.Cat i des d’ACICOM volem recolzar aquesta magnífica iniciativa que millora la dieta mediàtica de la ciutadania, trencant els silencis mediàtics que empobreixen la nostra informació.

ACICOM i l’Anuari Mèdia.cat , amb la col·laboració de la Xarxa d’Entitats del P.V. i el Col·legi Major Rector Peset, vos invitem a participar en l’acte que hem organitzat com a Conversa Oberta sobre Trencar els silencis mediàtics, a la vegada que presentarem l’Anuari de 2014 

foto de Gerencia Acicom.

L’anuari Mèdia.cat, és una iniciativa de l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Catalunya. Compta també amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya i de sis universitats: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de València i la Universitat de Vic.

  La primera edició de l’Anuari Mèdia.cat es va publicar el 2011 i recollia els silencis mediàtics de 2010. El projecte pren com a model la iniciativa periodística nord-americana Project Censored, de la Universitat de Sonoma (San Francisco), que des de fa gairebé quaranta anys s’encarrega de fer un seguiment dels mitjans de comunicació dels EUA per detectar-ne els silencis i les omissions més importants.

L’ Anuari dels Silencis Mediàtics és un projecte de periodisme d’investigació que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. L’Anuari de 2015 presenta dotze reportatges en profunditat sobre dotze temes que durant l’any 2014 no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L’objectiu de l’Anuari Mèdia.cat és aconseguir situar aquests temes en l’agenda dels mitjans i donar-los veu per tal que arribin al coneixement de la societat.

L’ANUARI MÈDIA.CAT 2014, presenta quinze reportatges en profunditat sobre quinze temàtiques que durant l’any 2013 van ser silenciades pels mitjans de comunicació.

ACICOM agraeix al Grup de Periodistes Ramon Barnils, la defensa i l’enriquiment de la dieta mediàtica de la ciutadania, que fan dia a dia,actuant com a Observatori Actiu dels atacs que pateix el nostre benestar mediàtic.

ACICOM ha segut, junt amb altres centenars de persones i organitzacions, una de les que ha aportat una xicoteta quantitat al micromecenatge que l’ha fet sostenible. El projecte ha estat possible gràcies al finançament col•lectiu (594 micromecenes i 15.580 euros recaptats a Verkami).

Ara aportem el nostre esforç i esperem que el teu, per tal de difondre aquest excel·lents treballs. Et demanem el teu per aplegar a més gent i donar a conèixer aquest  exemple de periodisme compromés com a servei públic amb la democràcia.

Mèdia.cat, l’Observatori crític dels mitjans, és un portal web  http://www.media.cat/que analitza els mitjans de comunicació i treballa per difondre i defensar un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi. Mèdia.cat publica diàriament notícies sobre el tractament que aquests fan de determinats temes; periòdicament edita informes monogràfics sobre aspectes concrets de l’actualitat i també compta amb una secció d’opinió articles d’opinió al voltant dels mitjans i el periodisme.

Intervenen en la Conversa Oberta:

Adolf Beltran, periodista
Amàlia Garrigós, El Mural d’Escola Valenciana
Aniceto Arias, col•lectiu Ràdio Klara
Antoni Rubio, Unió de Periodistes 
Blanca Aparisi Galán, periodista reportatge “Líders en destrucció d’ocupació pública”
Toni Gisbert, Acció Cultural
Xavier Pérez,  Director de La Veu del País Valencià.
Xurxo Estevez,  Xara de Ca Revolta 
Joan Canela,  Col•lectiu Ramon Barnils i redactor Anuari Mèdia.cat
Jose Ignacio Pastor, President ACICOM 

i tu si vols vindre i participar

 Esdeveniment en facebook: 

https://www.facebook.com/events/881067185298849/

Post a Comment