CONSULTES FINANCERES, nou servei d’ACICOM a la ciutadania.

ACICOM posa al servei de la ciutadania un punt d’informació financera gratuït.
Les relacions amb la banca són cada vegada més difícils.
Per un costat els bancs envien a les persones a relacionar-se amb les màquines tecnològiques com ara caixers o banca per internet, sense cap formació ni ajuda.
En segon lloc, el tancament d’oficines i la rebaixa de personal en els bancs fa que l’atenció personal siga molt complicada. Els empleats estan molt pressionats per les campanyes comercials. Resultant que molta gent queda desamparada en gestions bàsiques i explicacions senzilles.
Per últim, els requeriments de transparència i privacitat de dades han fet que la banca opte per un sistema extremadament complex, de llenguatge bancari especialitzat, el qual és molt difícil de comprendre.
Finalment hem d’afegir la tradicional situació de domini que té la banca en les diferents relacions comercials, com ara la pujada generalitzada de comissions bancàries (pactada?) del 2021.
Tot este panorama ocasiona certa indefensió ciutadana, la qual afecta especialment a la població en risc d’exclusió financera i determinats col·lectius vulnerables.
Entendre el que està passant i saber què fer en determinades situacions comença a ser una necessitat bàsica. A la vegada que tindre un compte bancari és obligatori per a qualsevol gestió diària.
Per això, davant eixa perplexitat, exclusió, deriva bancària i complexitat creixent,  ACICOM vol posar el seu granet d’arena amb un servei gratuït d’inclusió i educació financera.
Pots contactar fàcilment amb el telèfon 644 395 365 o en el mail consultes@educaciofinancera.org
Pots trobar més informació en el web:

.

https://www.educaciofinancera.org/

.

Nota: El servei d’ACICOM  no és un servei d’assessorament inversor sinó d’inclusió financera, per a persones amb dificultats per a entendre el funcionament bancari.

 

 

Post a Comment