COMUNICACIÓ PER AL DESENVOLUPAMENT: CICLE DE CONFERÈNCIES

Des d’ACICOM us donem informació d’aquesta interessant activitat, que saludem amb alegria i que connectat totalment amb el Projecte que portem desenvolupant des de fa temps “La Comunicació eina per a l’apoderament de la ciutadania“. Estudiarem vies de col·laboració i creació de sinergies.

El present cicle de conferències té per objecte facilitar espais de trobada on poder abordar les diferents dimensions de la comunicació per al desenvolupament (CpD), les implicacions que suposa al nostre entorn i les accions que els diferents actors socials podem mamprendre per tal d’avançar en la seua aplicació pràctica.

 Per a Nacions Unides la CpD s’entén com un procés horitzontal i inclusiu, que empodera a les persones i contribueix al debat i la participació social com part indispensable als processos de definició de les polítiques de desenvolupament, i així es converteix en un dels mitjans més importants per tal d’ampliar les oportunitats de les persones i per tant, poder avançar en el desenvolupament.

 Aquesta concepció de la CpD comparteix objectius similars a altres conceptualitzacions com  la “comunicació per al canvi social”, la “comunicació per a la transformació social” o la “educació per al desenvolupament” tot centrant els seus esforços en la difusió de valors i informacions que ens permetin relacionar-nos de forma més coherent amb el món i  conformar una ciutadania mundial compromesa amb el desenvolupament humà.

 Al nostre país el terme es cada vegada més utilitzat i tot i que s’està avançant en la seua conceptualització i també en la seua incorporació pràctica, existeix un ampli camp de debat, de reflexió i de consens per enllestir. Així tenim per davant un intens treball en el qual mitjans i professionals de la comunicació, administracions públiques, societat civil i universitats haurem de realitzar esforços per, en coherència amb el concepte de desenvolupament que perseguim, avançar en la incorporació de la CpD als nostres respectius àmbits de treball.

 Organitza: Universitat de València. Vicerectorat d’internacionalització i Cooperació

Lloc de celebració: Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. Universitat de València.

Inscripcions: enviar aquest formulari  al mail a: becascoop@uv.es

Cartell Comunicació per al desenvolupament

 PROGRAMA

Programa Comunicació per al desenvolupament

Carta de Juanjo IborraCoordinació Tècnica del Projecte: La Comunicació per al Desenvolupament a la Comunitat Valenciana

Estimats companys i companyes,

Adrece aquets correu a diferents organitzacions socials i institucions per fer-vos partícips del projecte que al voltant del que es coneix com “comunicació per al desenvolupament” o “comunicació per a la transformació social” portem a terme des de la Universitat de València amb la col·laboració de diferents organitzacions.

El projecte contempla la celebració d’un cicle de conferències, que s’articula en cinc sessions, on abordarem les implicacions que té l’adopció de la comunicació per al desenvolupament en diferents àmbits claus per a la conformació d’una ciutadania informada i compromesa amb el desenvolupament humà sostenible. El àmbits que treballarem seran: els mitjans de comunicació; el funcionament de les administracions públiques i la seua relació amb la ciutadania; el paper del moviments socials i les universitats com agents de transformació social i la potencialitat de les polítiques de cooperació com a eina de presa de consciència.

A partir de les conferències i dels diàlegs que mantindrem en cada sessió elaborarem de forma participativa, amb grups de treball integrats per diversos sectors i agents socials (actualment estem confirmant aquests grups de treball), un document de conclusions i recomanacions per tal de poder avançar col·lectivament en la incorporació de la “comunicació per al desenvolupament” als mitjans de comunicació, els moviments socials, les administracions públiques; els governs locals i autonòmic i l’espai universitari. Així, vos demanem la vostra participació al cicle de conferències per tal de poder replegar totes aquelles demandes i aportacions que considereu importants i poder difondre-les posteriorment als documents de conclusions de les mateixes.

Adjunte a aquest missatge el programa del cicle de conferències i els enllaços a la web on podeu gestionar les vostres inscripcions. La inscripció és totalment gratuïta, la qual podreu confirmar mitjançant els enllaços indicats o de forma presencial el dia de la sessió inicial que tindrà lloc el proper dijous 4 de maig a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València (Avda. Blasco Ibáñez 32).

Vos preguem també que doneu difusió entre els i les vostres associats i associades aquesta convocatòria perquè tothom tinga la oportunitat de participar.

Esperem poder comptar amb la vostra participació i amb totes les aportacions que estimeu pertinents per tal d’avançar en el diàleg i la construcció col·lectiu d’una societat compromesa amb els principis i els valors del desenvolupament humà.

Atentament

Post a Comment