Arranca el VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés. Presentació del Festival

Arranca el VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés

L’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) presenta al Octubre Centre de Cultura Contemporània la Setena edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés.

“El Festival  es manté fidel als seus principis fundacionals, generant sinergies entre el sector audiovisual valencià i la ciutadania organitzada”.

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb una dotació econòmica modesta, aconsegueix ser un dels Festivals de referència al País Valencià, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. És el Festival més llarg: des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons, 23 de novembre. Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors de l’audiovisual.

A més, segons paraules del seu director Jose Ignacio Pastor, el Festival busca generar sinergies entre autors, públic i societat civil, a través dels cine-fòrums en els quals participen els i les realitzadores i implicant a més de 60 entitats de diferent caire de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.) Creant experiències emocionals col·lectives, mitjançant conversatoris entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns lligams emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals.

“Hem aconseguit ser un Festival de referència amb característiques singulars: audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre País. Sempre comptant  amb la implicació de persones, entitats, i institucions molt variades”, ha manifestat Pastor.

Al VII Festival de Cinema Compromés es tractaran temàtiques de màxima actualitat, com ara, memòria històrica, feminismes, defensa del territori i noves realitats socials. A partir d’estos quatre eixos, el Festival pretén desenvolupar la part crítica i social de l’audiovisual fet a la nostra terra, atenent i prestant major atenció als productes fets en valencià.

Altre dels trets d’identitat del Festival es el fet de dur l’audiovisual on està la ciutadania, Utilitzant sales comercials com Cinemes LYS, Multicines d’Ontinyent i institucionals (universitats, museus, cases de cultura, etc.); però, també, sales d’associacions, ateneus, col·lectius, plataformes, etc.

“No som un Festival de catifa roja; però sí una mostra compromesa i ciutadana molt ambiciosa” ha remarcat Jose Ignaci0 Pastor, Director del Festival.

En esta Setena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micro-mecenatge, ficció, valors ciutadans, etc.

Facilitem la difusió i el coneixement dels audiovisuals produïts per un sector valencià que mostra un gran dinamisme, tant des del punt de vista industrial i professional, com des de la visió d’aquelles persones, aficionades, que s’inicien en la utilització de les imatges en moviment com a via per comunicar, reflexionar, emocionar i en definitiva inquietar, per tractar de  millorar la nostra societat.

Volem agrair a totes les persones i entitats que han fet possible, amb la seua dedicació i el seu esforç, tot aquest ventall de productes audiovisuals que posem a l’abast de tothom.

Gaudim-los

Ens vegem al cinema?

Et deixen la promo del Festival: https://youtu.be/MtoFuOe04r0

Gabinet de Comunicació: 673 27 74 14
OCTUBRE Centre Cultura Contemporània (Despatx 202) Sant Ferran, 12. 46001 VALÈNCIA
Coordinació Tècnica FCCC2021: Telèfon: 607 42 53 80
ACICOM: Telèfon 960 722 88 Mòbil: 665 58 53 89

Tota la informació del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021 en:

https://acicom.org/festival-ccc/

festivalccc@acicom.org

acicom@acicom.org

20211025 Roda de premsa presentació VII Festival Cinema Ciutadà Compromés