Amado Granell, el valencià que va alliberar París, estrena avui a les 24h. en À Punt TV

foto del perfil de Juli EsteveJuli Esteve, soci d’ACICOM,  al front de INFOTELEVISIÓha dirigit, produit, impulsat, etc. nombrosos treballs audiovisuals, que ens permeten recuperar la memòria històrica dels valencians. 

Avui l’estrena a À Punt TV a les 24.00 h

El primer soldat aliat a entrar en el París ocupat pel nazis ni es deia Bronne –com va publicar la premsa el dia següent– ni era Raymond Dronne, com alguns pensaven. Aquell tinent de la llegendària Divisió Leclerc es deia Amado Granell. No era un soldat francès. Tampoc nord-americà o britànic. Granell havia nascut a Borriana, s’havia casat a València i havia treballat a Oriola. El primer ‘alliberador de París’, el 24 d’agost de 1944, era un republicà valencià que s’havia allistat en l’exèrcit aliat per a continuar lluitant contra el feixisme a Europa.

AMADO GRANELL, EL VALENCIÀ QUE VA ALLIBERAR PARÍS

Resultado de imagen de infotelevisioAl juny del 1940, els nazis ocupaven quasi tota Europa i Hitler passejava orgullós per París. El malson durà 4 anys, fins que un militar valencià, al capdavant d’una companyia de republicans espanyols anomenada La Nueve, entrà en la ciutat enmig d’un immens esclat de felicitat. Aquell primer soldat aliat que va entrar a París era Amado Granell. Però el seu nom i aquella gesta van ser amagats. Esta és la història d’aquell heroi.

És arribat el dia. Hui estrenem ‘Amado Granell, el valencià que va alliberar París’, el documental que fa 12 en la filmografia d’InfoTV. L’han fet Laura Bayarri com a guionista; Anna Bayarri en la producció; Toni Arnau i Edu Ruiz a les càmeres; Esther Albert i Luis Lizarán en la realització i l’edició; UkeMotion en la postproducció i el grafisme; Reis Juan i Gabriel Pareja en la locució; Sonoequip en la sonorització, i de la direcció d’esta magnífica orquestra s’ha encarregat Juli Esteve. El podreu vore en À Punt cap a les 12 de la nit, després del nou programa ‘La Qüestió’ i des d’eixe moment, en la web www.apuntmedia.es. A manera de tast, vos deixem ací els primers moments de la pel·lícula.

PER A SABER-NE MÉS

Post a Comment