ALIS en Cineclub i ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 10/01/2021 a les 18:00h. en l’OCTUBRE CCC.

Acicom i ACPV, a través de Docs Barcelona, projectarà el documental “Alis” el pròxim dimecres 10 de gener a les 18 hores a la Sala d’Actes del Centre de Cultura Contemporània Octubre.

Fitxa tècnica
Any: 2022
Duració: 84 min.
País d’origen: Colombia, Xile i Romania
Idioma: espanyol
Subtítuls: anglés
Sinopsi
Un grup d’adolescents colombianes que viuen en una casa d’acollida de Bogotà reben la invitació de tancar els ulls i imaginar la vida d’una companya fictícia anomenada Alis. L’exercici comença com un joc innocent, ja que Alis és un llenç en blanc on totes elles poden projectar les seves pròpies experiències vitals.

A mesura que la ficció pren forma es va barrejant amb la realitat i acaba generant un espai des del qual les adolescents poden sortir d’elles mateixes i veure’s des d’una perspectiva diferent. A poc a poc, les noies es fan conscients del cicle de violència en el qual han viscut, però, alhora, imaginar la companya Alis els dona l’oportunitat única de somniar un futur millor, diferent, ple de llum i d’esperança. Crystal Bear Award i Teddy Award a Berlinale 2022.

Col·loqui posterior
Participa:

Coordina:

  • Ignacio Cort Cañizares, escritor, periodista i crític de cinema.

Directora
Clare Weiskopf és una cineasta i periodista que porta més de vint anys treballant en diversos temes socials, que van des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. La seua òpera prima Amazona es va estrenar en IDFA, va ser la pel·lícula d’obertura de DocsBarcelona, es va distribuir en 11 països, va ser nominada als Premis Fènix i els Premis Goya i va guanyar tres Premis de l’Acadèmia Colombiana. Va ser dues vegades guanyadora del Premi Nacional de Periodisme de Colòmbia. Va ser seleccionada per a IDFAcademy, Dok.Incubator, GoodPitch i Campus Llatí, i els seus projectes han sigut secundats per Ibermedia, Sundance, Catapult, IDFA BerthaFund, Chicken&Egg, Tribeca, Colombian Film Fund-Proimagenes i Romanian Film Center . Ha dirigit diversos documentals i sèries documentals per a canals de televisió. És membre fundador de Casatarantula. Clare ha sigut professora de cinema en diverses universitats i amb freqüència és convidada com a jurat en fons cinematogràfics.

Director

Nicholas Van Hemelryck és un ineasta multipremiat amb formació com a arquitecte i fotògraf. Cofundador de la productora Casatarantula i de l’agència de distribució i promoció DOC:CO. Alis, la seua última pel·lícula, es va estrenar en la Berlinale 2022 i va guanyar l’Os de Cristall i el Teddy Award. El seu debut Amazona (productor, codirector, director de fotografia i so) es va estrenar en IDFA, va ser la pel·lícula inaugural de DocsBarcelona, va ser nominada als Premis Goya, va guanyar 3 premis de l’Acadèmia Colombiana i es va distribuir en 11 països. Nicolás ha coproduït amb Romania, França, Escòcia, Xile, el Brasil i els EUA, i les seues pel·lícules han sigut seleccionades en festivals com Berlinale, IDFA, HotDocs, Cinema du Reel, Dok Leipzig, Sheffield i DocNYC. El seu treball ha rebut el suport de Ibermedia, Sundance, Catapult, el IDFA Bertha Fund, Chicken & Egg, Tribeca, el Fons de Cinema Colombià-Proimagenes, el Centre de Cinema Romanés i Senyal Colòmbia TV. Ha sigut seleccionat per a Dok Incubator, EAVE Producers Workshop, IDFAcademy, GoodPitch, Tribeca Network, Campus Llatí i IFP Doc/Week. Nicolas és membre de l’Acadèmia Colombiana de Cinema, Global Impact Producers i Cinema 23. Com a director de fotografia va ser nominat a la millor fotografia en els Premis Fènix. Com a fotògraf, el seu treball ha sigut exposat a Amèrica, Europa i Àsia.

Podeu veure el tràiler ací