Algèria, el meu país. Història i memòria de l’emigració valenciana a Orà i Alger. Estrena a València dies 25 i 30 d’octubre

És el treball d’InfoTV que més recursos ha necessitat, en què més temps hem treballat i el que més ens ha captivat i emocionat.

És també un homenatge a tants milers de valencians que buscaren a Algèria el futur que no tenien ací. Quan ja havien aconseguit eixe objectiu, la independència d’Algèria i la pèssima gestió política que féu França en aquell procés els van obligar a un èxode i a abandonar el país que ja consideraven seu.

Enguany s’ha complit el 50 aniversari d’aquella desfeta. I per als que no hi puguen vindre dijous, dimarts 30 tenen una altra oportunitat, a les 18h al Paranimf de la Universitat Politècnica.

Per participar pots fer-ho en l’esdeviment creat al facebook:  https://www.facebook.com/events/352843618141217/?fref=ts

Juli Esteve, Director del Documental i impulsor principal d’IfoTv, és soci de l’ACICOM i persona que ha demostrat una especial sensibilitat i dedicació a la comunicació i la millora de la dieta mediàtica dels valencians i valencianes.  La seua trajectòria en l’audiovisual valencià és de les més cvompletes: Exhibidor en Cine de Puçol, Cap d’Informatius de RTVV, Delegat de TV3 a la Comunitat Valenciana, Fundador d’INFO TV, primer com a Televisió amb una ampla base social i després com a productora audiovisual, etc.

ACICOM ha participat de manera modesta en el projecte de micromecenatge que ha col·laborat en aconseguir que la pel·lícula fora una realitat.

La nostra història més recent i fins ara desconeguda, posada en valor, amb la participació d’alguns del protagonistes encara vius.

No et pots perdre aquest documental.

T’esperem en la Universitat de València o a la Universitat Politècnica

Article dedicat a la peli en El Temps

Article en Levante EMV

Post a Comment