Ajudem a analizo.info. Coneix i difon el projecte! i VOTA

Logo

Anàlisi de la representació de la dona a la televisió

ACICOM fa costat amb aquesta iniciativa.

Hola a totes, hola a tots: Des d’analizo.info necessiten la nostra ajuda, que també és una forma d’ajudar a millorar la comunicació i especialment per millorar la igualtat de gènere a la televisió .

S’han presentat a la iniciativa CHEST amb el projecte “Anàlisi de la representació de la dona a la televisió”. Si són seleccionats rebran 6.000 € per finançar el projecte presentat.

Es seleccionaran aquells que més suport social hagin aconseguit. Podeu veure la descripció en anglès del projecte al web de CHEST: http://shar.es/VjF48. L’hem deixat traduïda al castellà aquí per si us resulta més fàcil: http://bit.ly/1jmqdz8 i la teniu en valencià al final d’aquest apunt.

Si ho veieu interessant i voleu donar-li suport us haureu de registrar: ( El procés és una mica tediós.
Registrar-se a http://ideas.chest-project.eu/?q=user/register
Revisar el correu per completar el procés de registre (pot estar a la carpeta SPAM).
Un cop loguejats cal anar a la pàgina del nostre projecte en http://shar.es/VjF48 i contestar les tres preguntes que formulen baix de tot.
No dóna cap tipus de confirmació. Un cop contestades ja està.

ACICOM t’invita a recolzar un innovador projecte, especialment per la seua metodologia i com a investigació participativa:

Anàlisi de la representació de la dona a la televisió

analizoinfo

Què és aixó d’Analizo.info?

analizo.info és una iniciativa d’emprenedoria social creada per facilitar la participació activa de la ciutadania en processos d’anàlisi d’informació que persegueixin la construcció d’una societat més justa.

La plataforma d’anàlisi està desenvolupada mitjançant la solució open-source per a anàlisi social d’informació PyBossa.

La iniciativa es configura com una comunitat online formada per tres grups de persones:

  • Ciutadans i ciutadanes que vulguin transformar el seu entorn, recolzant els processos d’anàlisi iniciats per altres persones, col · lectius i / o institucions.
  • Activistes, investigadors / es, ONG i associacions civils interessats a posar en marxa processos d’anàlisi sense ànim de lucre, que tinguin com a objectiu la construcció d’una societat més justa i on els resultats es publiquin de forma oberta (Open Data i Open Research) .
  • Desenvolupadors i desenvolupadores que vulguin participar en la creació d’eines d’anàlisi mitjançant programari lliure i de codi

Portada

analizo.info ofereix participar a la comunitat en tot el procés d’elaboració i posada en marxa de projectes d’anàlisi. La comunitat sencera pot participar en la recerca i transformació de la informació a analitzar, la definició de metodologies d’anàlisi que permetin obtenir resultats objectius i al desenvolupament de les eines d’anàlisi. Segueix sent responsabilitat dels promotors i promotores iniciar el procés a través de la definició dels objectius perseguits i la justificació inicial sobre les potencialitats de transformació social.

Tanmateix com altres plataformes, moviments i projectes globals que han inspirat la nostra iniciativa, com ara OpenKnowledge Foundation, Shuttleworth Foundation, Sunlight Foundation, datakind.org, unglobalpulse.org, change.org, access-info.org, Fundació Civio, socialnest.org , goteo.org o verkami.com.

Des d’analizo.info treballem per aconseguir un món en què la gent tingui poder per generar canvis en la quotidianitat, accedir a l’anàlisi col·lectiu d’informació i divulgar de forma oberta els resultats. Hi ha una voluntat de millorar la societat i aconseguir un món socialment més just.

El projecte d’anàlisi de la representació de la dona a la televisió

L’objectiu és dissenyar el prototip de tres aplicacions de codi obert per a web, Smart TV i telèfon mòbil, que permeten realitzar l’anàlisi col · laboratiu de contingut televisiu – programes i publicitat -, per descobrir continguts amb biaix de gènere i revisar com es representen en els mitjans a dones i homes.

FORMULARI DESCRIPCIÓ PROJECTE CHEST

http://www.chest-project.eu/

SI ET SEMBLA INTERESSANT LA NOSTRA PROPOSTA

POTS votar-la en

.

http://shar.es/VjF48

.

Cal fer-ho abans de finalitzar el mes de juny. Fes-ho ara!

Organització sol · licitant: analizo.info

Categoria en la qual s’inscriu el projecte:  Empoderament cívic i compromís ciutadà
Categories de la solució proposada: Contingut audiovisual, Informació, mòbils, codi obert, programari social, Web / Internet
Títol idea: Aplicacions per a l’anàlisi col·laboratiu de contingut televisiu

Descripció del repte:  Les persones tenim un contacte diari amb els mitjans de comunicació. El consum de mitjans té un impacte indubtable en la nostra percepció sobre altres persones i sobre nosaltres mateixos. Els mitjans de comunicació tenen la capacitat d’influir en les nostres opinions.

Diferents estudis realitzats per investigadores feministes s’adverteix que els continguts en els mitjans encara presenten un enorme biaix de gènere. Aquesta situació promou efectes adversos com l’aïllament d’aquelles dones que no cauen dins de l’ideal de dona retratat pels mitjans, desincentiva la participació política de les dones o promociona, i manté, el desenvolupament de malalties relacionades amb el desordre alimentari, entre d’altres.

El repte al qual ens enfrontem amb la nostra idea és desenvolupar eines potents que, a través de l’anàlisi dels continguts publicats, permetin millorar la representació de la dona en els mitjans i evitar els continguts estereotipats per gènere.

Descripció de la solució. Descriu les activitats a realitzar en cas de rebre el premi:
La nostra solució proposa tres aplicacions fàcils d’usar i centrades en l’usuari per analitzar contingut de televisió en temps real o diferit: una aplicació web construïda sobre PyBossa (poden veure exemples d’aquest tipus d’aplicacions en http://bit.ly/QBYkMw) , una aplicació per smart TV (veure el vídeo inclòs en aquesta sol · licitud) i una aplicació per a telèfon mòbil.
El nostre pla de treball per aconseguir aquests objectius consistiria en aquestes activitats:
Posar en marxa un equip de treball multidisciplinari integrat per associacions, ONG i grups de recerca en aquest tipus de qüestions, juntament amb experts i expertes en el desenvolupament d’aplicacions web, smart TV i mòbil.
Definir i descriure la metodologia d’anàlisi de continguts de televisió.
Crear per a cada aplicació un prototip. Per a això realitzaríem aquestes activitats: identificació preliminar de requisits, disseny inicial de prototips, realització de proves d’usuari dels prototips, recollida de feedback, especificació de nous requeriments i escriptura d’especificació final.
Grups als quals s’adreça i impacte social previst:
El projecte està dirigit a persones interessades en els mitjans de comunicació i en el paper que juguen en la configuració de la visió que la gent té de la realitat, amb interès especial en la manera com els mitjans de comunicació representen les dones.

Imatge representativa:

Imatge representativa del projecte anàlisi representació de la dona a la televisió

L’impacte social es pot veure a través dels grups als quals ens dirigim:

# 1. Analistes. Mitjançant la transformació del procés de consum de mitjans en un procés actiu i crític, fomentarem en aquest grup la conscienciació sobre la gravetat del problema de manca de representació, o no ajustada a la realitat, de la dona en els mitjans.

# 2. Indústria dels mitjans de comunicació. Mitjançant la generació de resultats d’anàlisi en formats oberts podrem millorar la qualitat dels mitjans, apuntant a aquells canals de TV que emeten continguts estereotipats sobre les dones.

# 3. Públic en general. Mitjançant la generació de coneixement obert sobre aquests problemes a través de les aplicacions podrem augmentar la conscienciació sobre la influència dels mitjans en la desigualtat de gènere.

Vídeo promocionalhttp://youtu.be/5A-ay3nHhyA

Competències de l’organització que presenta la idea: La iniciativa analizo.info va ser llançada fa 15 mesos. Entre els nostres projectes acutales es troba l’anàlisi de programes electorals en col·laboració amb l’ACPE, l’anàlisi de notícies sobre cooperació al desenvolupament en col · laboració amb l’Observatori de Cooperació i Mitjans de Comunicació i el projecte d’anàlisi ortofotos per a la identificació de infraestructures verdes en col · laboració amb Per l’horta (en desenvolupament). http://proyectos.analizo.info

 

Moltes gràcies per donar-nos suport. Ho necessitem!

I com sempre … re-envieu i compartiu aquesta informació amb qui penseu que pot interessar-li

 Per a saber més

http://analizo.info/

Analizo.info / Datos en abierto para estudiarlos en colectivo

https://twitter.com/analizoinfo

 

Post a Comment