Ajuda per a la reflexió i decisió del teu vot. Anàlisi dels programes electorals 28-A

Una bona democràcia requereix una ciutadania apoderada, i què millor primer pas?: Garantir una adequada informació per facilitar la presa de decisió entre les opcions polítiques que es presenten a les eleccions. Els programes electorals haurien de ser un dels elements principals per a prendre la decisió del vot.  Un vot informat i conscient requereix conèixer a fons els programes electorals i poder comparar-los.

Des d’ACICOM hem fet una recerca de fonts d’informació que t’oferim a continuació. La comunicació per a la ciutadania en una societat democràtica, es imprescindible. Esperem que et siga d’utilitat i a la vegada donem visibilitat a les bone pràctiques i iniciatives comunicatives electorals.

CRTVERTVE ens ofereix un bon exemple de servei públic davant un procés electoral. Ens ofereix un comparador del programes electorals, poden comparar per temes i partits (de dos en dos)  que podeu trobar en:  http://www.rtve.es/noticias/elecciones/generales/comparador-programas-electorales/

Aquesta pàgina també ofereix un ample recull d’informació i documentació electoral amb els següents apartats:

Altres mitjans i organitzacions també ens ofereixen altres anàlisi, comparadors, etc.  Vos oferim algunes altres informacions arreplegades:

Resultado de imagen de a punt mèdiaLa CVMC i els seus canals d’À Punt Mèdia han plantejat algunes tímides novetats, com per exemple un Especial ‘A tu què t’importa’ ; però no han molt més enllà en les innovacions i en el servei públic, no existint un espai fàcil i agregador com per exemple el citat més a dalt de la RTVE. 

Podem trobar diverses informacions electorals utilitzant el cercador, així   https://apuntmedia.es/va/resultats/eleccions o en https://apuntmedia.es/va/noticies/eleccions-2019

Una llàstima que no s’haja anat més enllà. El nostre President d’ACICOM i membre del Consell de la Ciutadania de la CVMC va realitzar una suggeridora proposta inicial (que pots descarregar punxant al damunt), PROPOSTES PER PRESTAR UN SERVEI DE LA MÀXIMA QUALITAT EN LES ELECCIONS  assumida en la seua major part per tot el Consell de la Ciutadania i que tan sols va ser tinguda en compte en alguns dels seus apartats per b20190326 Resposta Direcció General a les propostes presentades eleccions a veure si per a les properes eleccions À Punt pot anar més lluny.

 

Resultado de imagen de poletika

Poletika és una súper interessant iniciativa des de la societat civil organitzada que aporta molta informació i a més a més realitza un seguiment de les promeses electorals.
T’animem a utilitzar aquesta plataforma que ens apodera com a ciutadania.
somos organizaciones, plataformas y movimientos de la sociedad civil que trabajamos en diferentes ámbitos (desarrollopolítica exteriorfiscalidadeducaciónsaludsalariosprotección socialparticipacióninfanciacambio climático y género) para una sociedad más justa y menos desigual, que ponga en el centro los derechos de las personas.
A través de esta plataforma, queremos vigilar y presionar a los partidos políticos para que las personas estén en el centro de las políticas y alcanzar una sociedad más justa y menos desigual.Para ello, hemos seguido sus campañas y programas electorales. Ahora vigilamos el trabajo parlamentario y ejecutivo de esta XII legislatura para asegurarnos desde la sociedad civil que los compromisos adquiridos se cumplen, y promover nuevos y mejores compromisos.

¿Cómo hemos hecho este seguimiento?

Poletika se financia exclusivamente a través de las aportaciones de las organizaciones miembro.
Qué vigilamos:  en torno a 11 temáticas sociales:

http://www.poletika.org/vigila/sus-programas

 

Resultado de imagen de la vanguardia imagenesAnálisis de los programas: las profundas huellas del 8-M.  

Les eleccions generals del 28-A arriben després d’una important eclosió del moviment feminista en els últims dos anys, i l’intent recent de contrareforma plantejat des de la ultradreta. Malgrat que el neomasclisme ha aconseguit esguitar l’agenda política, l’anàlisi dels programes electorals dels principals partits polítics mostra que la lluita per la igualtat de drets de les dones avança. La primera qüestió que ha de posar-se sobre el focus és la lluita contra la violència de gènere.

https://www.lavanguardia.com/politica/20190421/461759008454/28a-analisis-programas-electorales-feminismo-medidas-partidos.html

 

Resultado de imagen de valencia plaza

Les pensions en els programes electorals:

Ajuda per a la reflexió i decisió del teu vot. Anàlisi dels programes electorals 28-A. 

Els partits polítics coincideixen a eliminar l’índex de revaloració de les pensions entre les diverses propostes per a abordar la situació de les pensions incloses en els seus programes electorals, segons es desprén d’una anàlisi realitzada per Willis Towers Watson. D’altra banda, la majoria dels partits també coincideixen que s’ha de mantindre l’actual sistema de repartiment, excepte la formació de Santiago Abascal (Vox) que proposa un canvi estructural del sistema.

https://valenciaplaza.com/esto-es-lo-que-ofrecen-los-grandes-partidos-politicos-sobre-las-pensiones-en-sus-programas-electorales

Resultado de imagen de greenpeace logo

 

Análisis de los programas electorales Elecciones generales 2019

La valoració dels programes electorals de cara a les eleccions generals del 28 d’abril de 2019 s’ha realitzat tenint en compte les mesures incloses en el document de 69 mesures per a protegir la vida i el planeta elaborat per Greenpeace per a aquest període electoral. Aquestes mesures s’han agrupat en 15 punts específics dels quals s’ha examinat el nivell de compliment en els programes de cinc partits.

https://es.greenpeace.org/es/sala-de-prensa/documentos/analisis-de-los-programas-electorales-elecciones-generales-2019/

Imagen relacionada

Anàlisi de les propostes científiques dels partits polítics per a les eleccions generals 2019

https://es.noticias.yahoo.com/analisis-de-las-propuestas-en-ciencia-en-los-programas-electorales-2019-140221780.html

Newtral   

Anàlisi de programes electorals: els temes preferits de cada partit

https://newtral.es/elecciones-generales-28a/analisis-de-programas-electorales-los-temas-preferidos-de-cada-partido/

 

Post a Comment