Agenda de projeccions sobre la dona en diferents àmbits. FCCC2018

Aquesta setmana portem, a més de les activitats de Memòria Ara, un cap de setmana en el qual ens endinsem en una visió de la dona en diferents àmbits.

Els actes d’aquest bloc sobre feminismes dins del Festival Cinema Ciutadà Compromés començaran el dijous 8 de novembre amb la pel·lícula de ficció El Orden divino, dirigida per Petra Biondina Volpe. Una pel·lícula nominada als Oscar que ens mostra la història de la lluita de les dones pel dret al vot en Suïssa.

El dia 9 continua amb una sessió en la qual a través de la projecció de dos documentals: En la Brecha, sobre la desigualtat de les dones al món laboral i Promoció 81, sobre la primera generació de dones policies, tindrem una tarda de reflexió sobre la figura femenina en el treball i en la qual aprofundirem sobre el concepte d’expertes amb Lorena Escandell, periodista i encarregada de l’elaboració de l’Agenda d’Expertes de la Unió de Periodistes.

El 10 de novembre des de la desigualtat al món laboral a la invisibilització de la dona en moltes professions com en l’art i la música. Es projectaran diversos curts en col·laboració amb el Festival Dona i Cinema i el documental amateur: Las que faltaban, un treball col·lectiu del grup de música valencià Mafalda en el qual relata la posició de la dona en l’àmbit musical.

El diumenge, per finalitzar, ampliem la mirada a altres països. La Brigada Feminista per Palestina ens acompanyarà en la presentació del seu documental: Aquesta lluita és per la vida, un documental que reflecteix la diversitat de les lluites del moviment feminista en Palestina en l’actualitat. I també, veurem el curt de la Cosecha Producciones: Pedales de Libertad, uns pocs minuts en els quals es recullen testimoniatges de dones refugiades i immigrants a València que expliquen la seua experiència en aprendre a muntar amb bicicleta per primera vegada.

A mès, fora d’aquesta setmana el dia 18 s’uneixen dues temàtiques amb audiovisuals d’una horta viva on la protagonista és la dona amb el curtmetratge de Curcuma Agroecologia: Dones, de sol a sol donant llum i Entre el dia i la nit no hi ha paret, realitzat per Les Espigolaores. En aquesta sessió a més, podrem experiementar una activitat relacionada amb el teatre de l’oprimit amb Cultura Crítica.

 

PROGRAMACIÓ

8/11 CCOO – PV
19:00h

 

El Orden divino

EL ORDEN DIVINO: Pel·lícula nominada als Oscar. Història de la lluita de les dones pel dret al vot en Suïssa. Suïssa. 1971. Nora té una vida tranquil·la en un petit poble, on viu al costat del seu marit i els seus dos fills. La jove és mestressa de casa i, com a tantes altres dones de camp, desconeix les grans convulsions socials que el moviment de maig de 1968 ha causat al país. Però la vida de Nora i les altres dones canvia quan prenen consciència d’aquests problemes i decideixen fer campanya públicament i lluitar pel seu dret al vot. Enllaç tràiler: https://bit.ly/2ttLJQN

20:30h

Col·loqui amb Coordinadora Feminista Valencia, la Secretaría de la Dona de CCOO i Dones Progressistes CV.

 

 

 

 

 

9/11 La Nau 
18:00h

 

En la brecha

EN LA BRECHA: Desigualtats en el món laboral. Un documental de creació col·lectiva on les espectadores són les creadores.El projecte vol exercir d’altaveu perquè s’escolten totes les veus, fent visibles els problemes que pateixen les dones en l’àmbit laboral, posant en comú aquestes experiències i ajudant a trencar l’aïllament i el miratge d’excepcionalitat en què moltes dones es troben. Perquè la discriminació contra elles persisteix en pràcticament tots els àmbits. Enllaç tràiler: https://bit.ly/2D0Dd2X

 

 

Promoción del 81

PROMOCIÓN DEL 81: La primera generació de dones policies. Les dones de la policia local de València recorden tots els obstacles als que van haver de fer front en una societat que no les va cceptar inicialment. El 81 va ser un any difícil, l’any del colp d’Estat, i l’any en què per primera vegada es van incorporar a la policia local 29 dones que lluitaren per conquerir la visibilitat i els seus drets. A hores d’ara moltes d’elles continuen en la policia on, actualment, treballen 221 dones. Enllaç tràiler: https://bit.ly/2RcJFHs

20:00h

Col·loqui amb Lorena Escandell, periodista, encarregada de l’Agenda d’ expertes de la Unió de Periodistes.

 

 

10/11 El Colector
18:00h

 

lasque faltaban

Curts del Festival Dona i Cinema: https://donaicinema.wordpress.com/

LAS QUE FALTABAN: Un relat col·lectiu del que és ser dona en l’àmbit musical. Rols, discriminacions, referents, feminisme, lluita… d’això i més ens parlen les entrevistades. En resum, una mirada ampla feta des de dins del panorama musical sobre les vivències i experiències de les dones que ho habiten.

19:15h

Col·loqui amb alguns membres del grup i el Festival de Dona i Cinema.

 

 

 

11/11 Ca Revolta
18:00h

Bicis 8PEDALES DE LIBERTAD: Curtmetratge documental realitzat a través d’un taller participatiu amb València Acull. Un espai de trobada, solidaritat i llibertat sobre rodes. Testimoniatges de dones refugiades i immigrants a València que expliquen la seva experiència en aprendre a muntar amb bicicleta per primera vegada. Enllaç: https://bit.ly/2O4yTRk

 

 

 

Aquesta lluita es per la vida

AQUESTA LLUITA ÉS PER LA VIDA: El documental reflecteix la diversitat de les lluites
del moviment feminista en Palestina en l’actualitat. Més de 25 dones ens expliquen la
situació de vulneració de drets humans que es viu avui dia en Palestina, i com elles
s’organitzen per seguir lluitant i resistint.

19:45h

Col·loqui amb la Brigada Feminista per Palestina

 

 

 

 

18/11 Associació Veïnal Tres Forques

18:00h

Entre el dia i la nit no hi ha paret

ENTRE EL DIA I LA NIT NO HI HA PARET: Entre el dia i la nit no hi ha paret és un documental sobre dones que viuen o han viscut en Campanar, en la Partida de Dalt o en la desapareguda Partida del Pouet. Vertebra, d’alguna forma, els eixos memòria, territori, sabers rurals i economia feminista, en un intent de recuperar les pràctiques socials que fan que la vida continue. Enllaç al trailer:

 

 

 

 

 

 

Dones de Sol a Sol_Cartel A2 Fecha Imp

DONES, DE SOL A SOL DONANT LLUM:Entrevistes a dones majors de Quart de Poblet per sentir el seu testimoni
de la seua vida a l´horta.

20:00h

Col·loqui

 

 

 

 

 

Us esperem!
Per a més informació del lloc i l’hora a la web:
http://proba.acicom.org/ccc-festival/audiovisuals/

Post a Comment