ADEU, ESTIMATS HATERS, en Cineclub i ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 15/11/2023 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

ACICOM i ACPV programem el documental Adeu, estimats haters.
Fitxa tècnica
Direcció: Hanka Nobis
Any: 2022
Duració: 83 min.
Rodat en: Suïssa i Polònia
Idioma original: Estonià
Subtítols: català i anglès
Sinopsi
L’Antek és un jove polonès de vint anys que ha crescut en una família religiosa i d’extrema dreta. A més, pertany a un grup format només per nois anomenat The Brotherhood amb qui comparteix el catolicisme, el nacionalisme, l’homofòbia i el celibat com a única forma de viure possible.

Tot canvia quan l’Antek coneix una noia i s’enamora. De sobte, l’Antek comença a dubtar dels preceptes de la religió, la política i l’ideologia que li han inculcat des de la infantesa. Poc a poc, l’Antek comença a trencar amb les normes imposades qüestionant-se la prohibició del sexe prematrimonial o l’existència de Déu i descobrint un nou respecte cap a la comunitat LGTBIQ+. A mesura que el seu món anterior es va enfonsant, l’Antek s’adona que ha viscut atrapat en una concepció malaltissa de la masculinitat.

 

Col·loqui posterior

Participants:

  • Raquel Ortiz, Presidenta de València Laica i membre de la Directiva d’Europa Laica.
  • Pepe Reig, professor de Periodisme a València i Conca, col·laborador d’AL REVÉS Y AL DERECHO del diari digital INFOLIBRE, membre del Consell de Ciutadania d’À Punt, autor del llibre de relats Amb mi no contes  soci d’ACICOM.
  • Rafael González, Sociòleg i col·laborador del Delàs
  • Àlvar Martínez-Vidal, integrant de AMPGYL

Coordina:

  • Ignacio Cort Cañizares, escritor, periodista i crític de cinema.

La directora
Hanka Nobis va néixer a Bialystok. Durant els seus estudis MISH a la Universitat de Varsòvia, es va focalitzar en l’estudi de la migració en relació amb Mongòlia i el Tibet, estudis culturals, etnologia, filologia polonesa i arts liberals. L’any 2009 va començar a treballar en teatre i interpretació, primer com a ajudant de direcció i posteriorment dirigint i produint videoinstal·lacions, així com creant vestuari per a produccions teatrals. Ha treballat en totes les institucions de teatre i cinema de renom a Polònia, i amb Jacek Poniedziatek, Anna Smolar, Michat Marczak, Pawel Łozinski, Krzysztof Skonieczny, Wiktor Rubin, Radoslaw Rychcik, Markus Ohrn, Jill Godmilow. El primer llargmetratge documental de Nobis, Adeu, estimats haters (Polish prayers – 2022), es va estrenar a la secció LUMINOUS de l’IDFA. Actualment està treballant en la seva segona pel·lícula Songs of Sisterhood, també produïda per First Hand Films.