ACICOM t’ofereix CARINA, una assistent virtual. Quasi totes les preguntes sobre COVID-19 tenen resposta.

Des d’ACICOM us fem aplegar aquesta interessant iniciativa d’una empresa valenciana, 1millionbotque ha desenvolupant un assistent virtual (Xat Bot)per ajudar a informar a la ciutadania sobre el COVID-19 a la vegada que sistematitza i treballar amb intel·ligència artificial .

CARINA, un assistent basat en IA (Intel·ligència Artificial) per a atendre milions de persones. Carina contesta totes les preguntes bàsiques, i moltes especialitzades sobre el Coronavirus: contagi, símptomes, prevenció i mesures derivades de l’alarma del govern. Ja respon al 89,73% de les preguntes que se li formulen  (entre aquest 10,27% restant hi ha preguntes que ni un humà sabria contestar)

Si tens qualsevol dubte sobre el coronavirus, pregunta-li a Carina, la trobaràs en la part de baix de la teua pantalla , a la part de la dreta

El treball ha estat possible, gràcies a un grup multidisciplinari d’experts d’1millionbot, en diferents àrees de coneixement (biologia, sociologia, lingüística, etc.) dirigit per la doctora Raquel Pomares (biòloga).

..

El xatbot Carina extrau informació de fonts oficials -Organització Mundial de la Salut (OMS), Ministeri de Sanitat, Center For Disease, Control and Prevention…- per a respondre els dubtes que ara mateix existeixen en la població i que estan col·lapsant els serveis d’informació i els centres sanitaris, a la vegada que incorpora noves preguntes d’acord a les demandes que va rebent. .

Actualment no està disponible en valencià/català. S’està cedint a institucions a Amèrica Llatina el mateix xatbot per la qual cosa han decidit pel moment fer-ho només en castellà.

Desitgem que us siga útil

 

PER A SABER-NE MÉS

Chatbot-Coronavirus

 

Post a Comment