ACICOM S’ADHEREIX A CASTELLÓ X LA LLENGUA:80 anys de les «Normes de Castelló»

La plataforma Castelló per la Llengua, a la qual s’adhereix ACICOM,  ha convocat una manifestació el 15 de desembre a Castelló de la Plana per  commemorar els 80 anys de la signatura de les Normes del 32, sota el lema “Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics: totes i tots a Castelló!”.

Castelló per la Llengua –que agrupa una vintena de sindicats, organitzacions i partits polítics i associacions culturals de Castelló de la Plana– convoquem la societat castellonenca, valenciana i de tot el domini lingüístic a acudir a Castelló per commemorar els 80 anys de la signatura de les Normes del 32, sota el lema: «Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics: totes i tots a Castelló!».
A través d’una «Crida a la mobilització», resumim les reivindicacions essencials que ens impulsen a convocar una manifestació el dia 15 de desembre. En primer lloc, reivindiquem una escola valenciana, pública i de qualitat, i en aquest sentit exigim la retirada del decret del Consell, que sota una pretesa retòrica plurilingüe margina el valencià a l’escola. També volem mostrar el nostre suport a la lluita contra l’ERO i la privatització de RTVV i demanem la lliure recepció i reciprocitat entre TV3, IB3 i un Canal 9 que volem amb continguts plurals i de qualitat, i íntegrament en català. Finalment, ens manifestem a favor de la unitat de la llengua catalana i per un model de llengua comú, flexible i integrador de la diversitat.
Aquesta «Crida» ja compta amb el suport de diverses personalitats com Vicent Torrent (cantant d’Al Tall), Isidor Marí (president de la Secció Filològica de l’IEC), Rhamsés Ripollés (alcalde de Morella), Vicent Maurí (president de la Intersindical Valenciana), Vicent Moreno (president d’Escola Valenciana) i entitats com ara Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, STEI- Intersindical de les Illes Balears, el Consell de Govern de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, i està oberta a què hi doneu suport, a títol individual o com a col·lectiu.
Amb aquesta «Crida» convoquem a la participació en els actes commemoratius de les Normes, que ja van començar el 25 d’abril amb l’acte d’homenatge a Joan Fuster al Teatre del Raval –que s’ha repetit a Vila-real, València i properament a Castalla. En aquell homenatge recordàvem el gran aplec del 25 d’abril del 1982 a la Plaça de Bous de Castelló en què es commemoraven els 50 anys de les Normes: una fita històrica de la qual recuperem el lema «Tots a Castelló!».

Anima’t a donar suport i difondre aquesta iniciativa. ACICOM és l’entitat 187 adherida i en aquest moment ja hi ha 220 entitats adherides i més de 950 persones a títol particular. Pots fer-ho en:

Crida i adhesions

Més informació en:

http://castelloperlallengua.blogspot.com/

Entrades anticipades pel concert per la llengua

El dissabte 15 de desembre se celebrarà a Castelló de la Plana una fira d’entitats, una manifestació i un concert per commemorar els 80 anys de les Normes de Castelló. Escola Valenciana i les 26 entitats que la integren donen suport i col·laboren en aquestos actes per reivindicar els nostres drets lingüístics i socials.

En aquest espai podeu comprar on-line entrades anticipades del Concert per la llengua, que compta amb un cartell de luxe:OBRINT PAS, AGRAVIATS I KOP. Quan realitzeu la compra heu d’imprimir el resguard de pagament i mostrar-lo en la taquilla per tal de canviar-lo per les vostres entrades. Per a qualsevol dubte o aclariment us podeu posar en cont6acte amb nosaltres a través del correu electrònic escola.v@fev.org o al telèfon             96 347 27 83       de 9:00 a 13:00 de dilluns a divendres.

LA DATA LÍMIT DE VENDA ANTICIPADA D’ENTRADES PER 10 EUROS ÉS EL DIJOUS 13 DE DESEMBRE.

Fitxa del concert: Lloc: La Pérgola de Castelló de la Plana

Hora: 22:00 Preu anticipat: 10 euros

Actuen: Obrint Pas, Agraviats i Kop

https://www.facebook.com/csxlallengua

https://www.facebook.com/clc.castello?ref=ts&fref=ts

Vídeos en suport a la manifestació per la llengua del 15 de desembre

Post a Comment