ACICOM PRESENTA EL PROJECTE EDUCOMUNICACIÓ

 

ACICOM PRESENTA EL PROJECTE EDUCOMUNICACIÓ.- La nostra associació oferirà tallers extraescolars als centres educatius que ensenyaran l’alumnat a confeccionar un periòdic, un informatiu de ràdio i televisió o un còmic. Una iniciativa que pretén millorar la dieta mediàtica dels estudiants

L’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) que presideix, José Ignacio Pastor, amb la col·laboració de l’empresa d’activitats extraescolars Forcuin, presenta este divendres 14 de setembre, a les 12.00 hores i al Teatre Micalet, el Projecte Educomunicació, una proposta innovadora i actual relacionada amb l’educació mediàtica. Inicialment s’ofereixen quatre tallers:

Premsa- Escola, enfocat a la creació d’una revista escolar,

CreaTele, una introducció al món de la televisió i del cinema,

Ràdio Jove, una emissora creada pels alumnes i

Fem un Còmic, per aprendre a crear i realitzar còmics.

Amb importants col·laboracions com la de l’Editorial Camacuc i un
equip multidisciplinar de professionals relacionats amb el món del
periodisme, la pedagogia i la docència, ACICOM pretén portar a terme aquest innovador projecte, dirigit als alumnes del 2n i 3r cicle de Primària, d’E.S.O. i Batxillerat per al present curs 2012-2013.

L’objectiu és millorar la dieta mediàtica dels més joves i familiaritzar-los amb els continguts i les tècniques audiovisuals
aprenent a fer programes de televisió i ràdio, conèixer de prop el món de la premsa escrita i aprendre les tècniques més divertides per crear un còmic. En definitiva, aconseguir que els futurs ciutadans s’eduquen de manera crítica i siguen capaços d’escollir les seues opcions i projectar-les cap al futur, evitant els intents de manipulació mediàtica i publicitària.

L’educació ja no es limita tan sols a alfabetitzar als xiquets i xiquetes com tradicionalment coneixem, sinó que també s’ha d’encarregar de l’alfabetització digital. Amb aquesta finalitat, a les sessions s’emprarà una metodologia pràctica, activa, participativa i molt dinàmica, per a què l’alumnat aprenga al mateix temps que es diverteix.

L’horari de migdia (abans o després de dinar) i al finalitzar les classes seran moments on l’alumnat es podrà incorporar a aquestes activitats. Els centres educatius ho podran sol·licitar mitjançant  les Associacions de Mares i Pares o be des dels equips de direcció.
Vos convoquem a la roda de premsa on presentarem el   projecte o per posar-vos en contacte si voleu difondre o participar en este projecte.

Data: Divendres 14 de setembre

Hora: 12 hores

Lloc: Teatre Micalet. C/Guillem de Castro, 73 València.

Pilar Moreno
Comunicació ACICOM

669 42 45 42

 

DOSSIER DEL PROJECTE EDUCOMUNICACIÓ ACICOM – FORCUIN en PDF

Post a Comment