ACICOM PRESENTA DENUNCIA DAVANT LA FISCALIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA CONTRA EL CONSELL PER PREVARICACIÓ

NOTA DE PREMSA

ACICOM PRESENTA DENUNCIA DAVANT LA FISCALIA DE LA COMUNITAT VALENCIANA CONTRA EL CONSELL PER PREVARICACIÓ.

EL CONSELL NO ESTÀ A LA SEUA FEINA!

Jose Ignacio Pastor Pérez, com a President de l’Associació de Consumidors de la Comunitat Valenciana, ACICOM, (Associació Ciutadania i Comunicació) ha presentat avui denuncia per delicte de prevaricació contra el Consell de la Generalitat.

El Consell ha anunciat de manera repetida que en el proper Ple del Consell,  que es celebrarà demà divendres, realitzarà un acte delictiu per prevaricació, per nomenar el Director General de RTVV, contràriament a la legislació vigent i havent sentències en aquest sentit, com va ser la del nomenament de Pedro Garcia, anul·lat i deixat sense efecte pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el recurs plantejat en el seu dia per Pastor i altres conselles de RTVV.

El Consell no està a la seua feina. Ahir vam conèixer com el Tribunal Suprem li rectifica i falla que no té competències per tancar TV3. Demà pensa adoptar una decisió que no li correspon i que ja ha tingut sentències judicials en contra. En canvi no fa els deures del que sí li pertoca: no li demana responsabilitats a Jaraba, no posa en marxa Radiotelevisió Valenciana S.A. no nomena l’administrador únic provisional que cal per fusionar RTVV i RTVVSA

ACICOM lamenta que el Ple del Consell que ha de garantir la legalitat, siga el que es la bote i no respecte l’esperit de la Llei de RTVV ni un dels principis bàsics de la democràcia: la independència dels mitjans de comunicació públics del poder executiu. La qual cosa ocasiona un greu deteriorament de la democràcia.

El Govern de la Generalitat ja creat una greu situació esperpèntica en RTVV: va intentar privatitzar-la (la ciutadania ho vam impedir en els tribunals), l’ha desprestigiat, l’ha arruïnat i ara una vegada més accepta que els màxims responsables de l’empresa l’abandonen sense rendir comptes. En un moment tan greu com és la tramitació de l’ERO que afectarà a aproximadament 1200 persones tenim la principal empresa de comunicació valenciana sense nord.

El Consell es burla de Les Corts, es a dir el poder executiu menysprea al poder legislatiu i especialment als diputats populars que van elegir a una nova Directora General, Rosa Vidal Monferrer d’acord amb la Llei del Estatut de Radiotelevisió Valenciana. El Consell no fa els deures. El Contracte Programa de RTVSA hauria d’haver estat subscrit el dia 24 d’octubre com a màxim i ha d’iniciar la seua aplicació l’1 de gener.

El Consell ja hauria d’haver nomenat a l’administrador provisional únic que ha de fer la fusió entre RTVV i RTVSA, mitjançant la Junta General de RTVSA fins el nomenament dels nous consellers; però no ha fet cap pas en aquest sentit i se li passa l’arròs amb una incapacitat manifesta.

En un noment de crisi no és admissible de cap manera que el Consell estiga agreujant, més encara, la situació de la principal empresa pública.

Si el Consell aprova demà en la seua sessió plenària un nomenament de Director General, serà anul·lat pels tribunals i crearà una situació encara més gran d’incertesa respecte a totes les decisions paralitzades de l’ERO, fusió, liquidació de RTVV, etc. Ajorna encara més l’agonia del nostre principal mitjà de comunicació, sense comptar que farà molt sospitosa la necessària objectivitat sobre a quines persones treballadores de RTVV se’ls aplica l’ERO, quan el mateix Director General és depenent del poder executiu.

Adjuntem la documentació presentada en la Fiscalia.

20121213 Denuncia a Fiscalia ACICOM contra Consell Registrada i Sentencia anterior

Post a Comment