ACICOM elegeix nou Consell de Gestió. Juan Medina Cobo, politòleg i regidor de Quart de Poblet, és el nou president

Per unanimitat de l’assemblea de socis, el politòleg Juan Medina, en l’actualitat regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Transició Ecològica i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Quart de Poblet (València), ha sigut elegit president de l’entitat ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació).

Aquesta associació va ser creada en 2009 per professionals de diversos sectors culturals i socials per a potenciar la participació ciutadana en la gestió pública i la llibertat d’expressió així com la informació solvent en les diferents xarxes tradicionals i modernes de comunicació i consum.
“A temps difícils cal fer-los front amb respostes i solucions hàbils”, va anticipar Juan Medina davant el cicle electoral que es presenta en la Comunitat Valenciana en 2023. “ACICOM no ha de perdre força davant els possibles canvis polítics que es produïsquen. Per contra, en aquelles conjuntures serem un vincle reivindicatiu que done força a la ciutadania i permeta donar la cara i mobilitzar a la societat. És necessari practicar el coneixement, la saviesa i l’apoderament ciutadà perquè la denúncia de les injustícies i la democràcia triomfen”.

Medina és un dels socis fundadors que ara s’incorpora a la gestió associativa en haver presentat la seua dimissió la directiva de transició que va ser triada al juny de 2022. L’equip gestor es va triar amb vocació de realitzar la transició associativa fins a concretar una nova direcció que representara la renovació generacional plantejada per diversos socis.
Juan Medina ha concorregut en el procés electoral amb una candidatura oberta a integrar a totes les persones associades que ho volgueren implicar-se.  Alguns membres de l’anterior directiva s’han incorporat també en el nou Consell de Gestió.

El nou president va prometre, després de ser triat, gestionar l’entitat en favor i amb la participació de tots els socis i sòcies, creant una cita anual per a establir espais de trobada de tots ells. Va assegurar que en 2024 hi haurà un programa extraordinari per a celebrar els 15 anys d’ACICOM.
Medina va plantejar l’oportunitat d’elaborar un pla estratègic per a millorar la comunicació interna i externa, la relació amb les administracions i amb altres organitzacions. Es va mostrar partidari de diversificar les fonts de finançament -centrades ara primcipalment en les subvencions de l’Administració i quotes de persones associades- i de promoure un voluntariat amb eficàcia i vocació d’integrar els joves en les tasques socials i professionals.

Juan Medina Cobo exercirà la presidència amb el suport de Carmen Molina LLorca, en la vicepresidència, destacada impulsora de ACICOM en la seua primera etapa. També la candidatura aprovada compta amb la participació de José Ignacio Pastor Pérez i Emilia Bolinches Ribera en qualitat de president i vicepresidenta d’honor, respectivament, i de tretze vocalies responsables de desenvolupar programes associatius, des de qüestions relacionades tant amb la divulgació científica i la transició ecològica com amb la promoció del valencià, la comunicació ciutadana i la gestió pública de les dades ciutadanes, sense oblidar la presència associativa a les comarques de Castelló i Alacant, entre altres línies temàtiques.

La nova direcció de ACICOM mantindrà la continuïtat del cinema club Acció Documental+, el Festival Cinema Ciutadá Compromés FCCC (en la seua decena edició), la col·lecció de llibres Joves Investigacions-Nova Comunicació, la celebració del Dia Internacional del Dret a Saber, la presentació de l’Informe anual sobre el estado de la Cultura en Espanya promogut per la Fundació Alternatives, entre altres projectes ja consolidats.

Gabinet de Comunicació ACICOM. València, 26 de gener de 2023

Per a saber-ne més