ACICOM dona la benvinguda a l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana

Dozte periòdics comarcals, de proximitat, han presentat avui la nova Associació de Premsa Comarcal Valenciana recentment fundada per a posar en valor la singularitat d’un model de comunicació viu i amb futur.

La primera junta la presideix Ramon Climent, director d’El Nostre (d’Alcoi), mentre que Santiago Sanchis i José Manuel Solano, respectivament directors d’El Periòdic d’Ontinyent i Escaparate (de Foia de Castalla), en són el secretari i el tresorer.

La resta de capçaleres que formen part de l’AVPC són la Crònica de Vinaròs, El Dissabte de Vinaròs, 7 Dies Benicarló, Crónica de Oliva, Loclar (d’Ontinyent), Valle de Elda, Canfali Marina Alta (de Dènia), Tucomarca.com (de Bunyol) i Portada (de Villena).

La nova entitat té com a objectiu la gestió i el foment dels interessos comuns del sector de la premsa impresa de pagament de les comarques valencianes, posant èmfasi en la defensa del seu paper com a interlocutors socials en els respectius àmbits territorials. L’AVPC també neix amb vocació de representativitat de les diferents capçaleres davant institucions, entitats socials i empreses.

ACICOM ha estat present a l’Aula Magna de l’edifici La Nau de la Universitat de València per saludar aquesta nova associació. A l’acte han participat el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i altres representants socials del País Valencià.

20151215 Presentació Associació Premsa Comarcal ValencianaLa nova associació reuneix tres rotatius que s’editen periòdicament a les comarques de Castelló, quatre a les de València i cinc a les comarques alacantines.

Els periòdics comarcals, en l’actualitat, editen mensualment 93.000 exemplars i sumen un total de 170.000 lectors, amb un promedi de 500 pàgines setmanals dedicades a la información de proximitat. El sector dona feina directament a un total de 65 treballadors i genera negoci amb impremtes, quioscos, llibreries, transport i d’altres serveis addicionals.

L’acte de presentació ha estat conduït pel president de la nova entitat, Ramon Climent Vaello (director de El Nostre Ciutat de Alcoi). També ha intervingut el nostre amic i col·laborador Francesc Martínez Sanchis, doctor en Comunicació Interdisciplinar i professor associat de Periodisme a la Universitat de València, expert en comunicació de proximitat, el Vicerector Jorge Hermosilla, el President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez i el President de la Generalitat, Ximo Puig.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat avui la creació de l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana per ser un element clau dins de l’ecosistema comunicatiuvalencià per a reivindicar la importància de la Comunitat en el conjunt d’Espanya i, al mateix temps, ajudar a “cosir” la Comunitat Valenciana,uns mitjans que serveixen per a “enfortir i unir” als valencians des de l’àmbit comarcal..

“Ja era hora” que hi haguera una associació com aquesta a la Comunitat Valenciana, ha declarat el cap del Consell, qui ha lamentat la incidència que la “crisi profunda de la democràcia” ha tingut sobre el sector periodístic a Espanya.

“Sense periodistes no hi ha democràcia”, ha defensat per a afegir que en aquests “nous temps”, si no hi ha comunicació “no hi ha territori” i així, en concret, la Comunitat pateix actualment una “invisibilitat” respecte al conjunt del país.

Per a Puig, la valenciana és la quarta comunitat d’Espanya “i semblem els convidats de pedra del país, per la qual cosa ha reclamat la necessitat de configurar un nou “ecosistema comunicatiu” amb una nova radiotelevisió pública valenciana i un sistema comarcal de mitjans de comunicació,  fonamental per a trobar “el renaixement” de la Comunitat i poder proclamar davant la resta d’Espanya: “Ací estem”.

Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha valorat també la creació d’aquesta entitat,  les bases de la qual van quedar recentment assegudes en una trobada celebrada en la localitat de la qual és alcalde, Ontinyent.

Rodríguez ha defensat l’existència d’una premsa “objectiva i de qualitat” i ha pronosticat que amb l’Associació presentada avui a La Nau “augmentaran els lectors” dels mitjans que la integren.

Per a saber-ne més

Premsa COMARCAL València

LA OPINIÓN DE TORRENT
NOU TORRENTI
TORRENT AL DIA
TORRENT INFORMATIU
EL VEDAT
EL PERIODICO DE LA ELIANA
PATERNA AL DIA
PATERNA AHORA
BURJASSOT AL DIA
EL PERIODICO DE AQUI
INFOTURIA
TU COMARCA (Interior)
HOY 1 CLICK
EL ECONOMICO (Camp Morvedre)
MORVEDRE INFO
EL TIERNO
EL SEIS DOBLE (RIBERA)
RIBERA EXPRESS
TUS NOTICIAS RIBERA
COMARCAL INFO
PORTAL DE XATIVA
HORTA NOTICIAS
EL MERIDIANO L’HORTA
HORTA INFORMACIO
NOU HORTA
VAL DE FLORS (Bétera)
SAFORGUIA
PORTAL COMARCAL
EL PERIODIC-CULLERA
DIARIO DE ONTINYENT
EL PERIODIC ONTINYENT
ARA MULTIMEDIA
EL SEIS DOBLE (ALZIRA)
L’INFORMADOR
EL ECO DE PINOSO
LA RED COMARCAL
REQUENATV
REQUENA REVISTA LOCAL
DIARIO LOCAL
LA RODALIA

Premsa COMARCAL Alacant

CANFALI MARINA ALTA
CRÓNICA MARINA ALTA
LA MARINA PLAZA
INFOEXPRESS (Elche)
ELCHE DIGITAL
ELCHE NEWS
INFOEXPRESS ELCHE
ELCHE DIARIO
LA CRONICA INDEPENDIENTE
PETRER AL DIA
EL CARRER (Petrer)
EL NOSTRE DIGITAL (Alcoy)
PAGINA 66
IBI NOTICIAS
ESCAPARATE DIGITAL
ARA MULTIMEDIA
VIVIR DIGITAL (ELDA)
NOVELDA DIGITAL
NOVELDA NOTICIAS
COSTA COMUNICACIONES
ALTEA DIGITAL
ALTEA DIARIO
XABIA AL DIA
INFO BENISSA
APUNTES DE BENISSA
CALPE DIGITAL
CALPE NOTICIAS
DENIA COM
JAVEA
BENIDORM MAGAZINE
HOLA BENIDORM
NUEVO BENINOTICIAS
MB NOTICIAS
PERIÓDICO SANTA POLA
TORREGUIA (Torrevieja)
HOY TORREVIEJA
EN TORREVIEJA
MONOVAR DIGITAL
VEGA BAJA DIGITAL
DIARIO DE LA VEGA
GUARDAMAR DIGITAL
ACTIVA ORIHUELA
ORIHUELA INFO
EL PERIODICO DE VILLENA
PORTADA (Villena)
VINALOPO DIGITAL
PERIODICO VINALOPO
VILLAJOYOSATV
EL RASPEIG
DIGITAL COSTA BLANCA

Premsa COMARCAL Castelló

LA PLANA AL DIA
EL 7 SET (Plana)
3X4 INFO (El Maestrat)
DIARI DEL MAESTRAT
COMARQUES NORD
BENICARLÓ AL DIA
VINAROS NEWS
NOTICIAS 964 (Almassora)

Post a Comment