ACICOM amb la 53 Fira del Llibre de València, t’invitem a participar en les 4 activitats que hem organitzat, a passejar i a comprar llibres. Jardins de Vivers, 26 d’abril al 6 de maig 2018.

A LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA REFLEXIONEM SOBRE EL SEU FUTUR I SOBRE L’AVENIR DEL LLIBRE

Banner 53 Fira del llibre

ACICOM ha vingut col·laborant amb la Fira del Llibre, des del nostre naixement, enguany reflexionarem i raonarem sobre el futur de les fires del llibre, l’avenir del llibre, presentarem el llibre RTVV, paradigma d ela triple crisis de la televisiones públicas i presentarem la convocatòria 2018 de Joves Investigacions / Nova Comunicació

La Fira constitueix una important trobada entre la ciutadania i el món del llibre. El Gremi de Llibrers, qui organitza la Fira, sempre ha mantingut un plantejament de fira global, com a espai cultural i educacional, relacionat estretament amb el desenvolupament econòmic del nostre País, i amb la construcció de la ciutadania valenciana.

Des d’ACICOM volem donar suport, especialment a aquesta dimensió de ciutadania de la Fira del Llibre, als aspectes de la responsabilitat social que tots els actors i actrius de la cadena creativa, productiva, i mediadora del llibre i de la lectura tenen que vore amb la formació de la ciutadania valenciana. La dieta mediàtica de la ciutadania, des de la seua vessant del llibre.

El dret a saber i el dret d’expressió, es concreten en el món del llibre, en el dret a llegir i el dret a escriure, com a drets bàsics i com a pràctica social.

La lectura com a dret humà que permés l’exercici ple de la democràcia i per tant un dret de la ciutadania.

L’accés al llibre i a la lectura són un dret bàsic amb un component cultural i educatiu vitals per a la inclusió social i pel desenvolupament humà, més enllà d’un plantejament com a mers consumidors de bens i serveis.

La Fira del Llibre de València, al remat, té una important funció social que mitjançant tota la seua ampla i extensa programació promou l’accés al llibre i a la lectura per banda de la ciutadania.

La Fira del Llibre de València, d’acord amb els plantejaments més avançats i amb els quals els membres d’ACICOM ens sentim identificats, aconsegueix sis grans factors culturals amb la seua planificació i programació:

53 Fira del llibre groc

 1. a) La democratització de l’accés al llibre, tant per la difusió com per els descomptes de preus, l’intercanvi d’opinions, el coneixement directe dels autors i autores, etc.
 2. b) La promoció d’espais per a la formació de persones lectores.
 3. c) La valorització del llibre i de la lectura en l’imaginari simbòlic de la ciutadania.
 4. d) La promoció de la literatura i del coneixement
 5. e) El foment de l’economia del llibre i de tota la seua cadena creativa, productiva, distributiva.
 6. f) Un espai de trobada i reflexió sobre els canvis accelerats de la societat de la informació i el coneixement i el seu impacte en la lectura i en el món del llibre.

En la Fira no tot és compra-venda de llibres. Es realitzen nombroses activitats com a tallers, presentacions, clubs de lectura.

Es tracta d’aprofitar aquest gran esdeveniment que és la Fira del llibre per a reflexionar sobre com el sector del llibre s’ha d’adaptar als canvis que porta la societat digital. El llibre de paper, per descomptat, seguirà existint, però tant editors, com a llibreters, com a bibliotecaris han de començar a oferir una mica més, centrant la seua oferta també en els serveis no solament en la venda de llibres” Hem organitzat dues taules redones que tenen com a objectiu reflexionar sobre el futur de la lectura i el sector editorial, primera indústria cultural d’Espanya.

ACICOM, organitza enguany 4 importants activitats en el marc de la 53 Fira del Llibre de València , comptant amb la col·laboració especial del nostre soci Antonio Adsuar, director de librosensayo.com i autor del llibre “La Odisea del Libro” editorial Diëresis, Barcelona.

Cadascuna de les activitats programades tindrà un apunt a la nostra web, un esdeveniment en facebook i la seua corresponent difusió a les xarxes socials, als mitjans de comunicació i la pròpia Fira i també vos demanem que ens ajudeu a consolidar aquest esforç, assistint, participant i invitant a les persones del vostre entorn.

Un breu apunt sobre les 4 activitats programades

ACTIVITATS ACICOM A LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA 2018

20180429 El futur de la lectura i de les biblioteques Fira del Llibre 2018Diumenge 29 d’abril a les 19.30h

Taula redona: El futur de la lectura i de les biblioteques.

Debatrem sobre els canvis que han de dur a terme les biblioteques per a seguir atraient a uns lectors del segle XX cada dia més digitalitzats

Lloc: Sala Museu 2

Intervenen:

 • Antonio Adsuar,Director Libros Ensayo.com, soci d’ACICOM, autor de La Odisea del Libro.
 • Cristina Delgado Moyano, tècnic de patrimoni artístic i cultural de l’Ajuntament de València, Biblioteca Municipal Sant Marcel.lí-Camí Real – Clara Santiró i Font.
 • Juan Antonio Gabaldón, Vicepresident Associació Amics de la Biblioteca Pública de València, soci d’ACICOM.
 • Miguel C. Muñoz Feliu, tècnic responsable de Difusió i Coordinador d’Activitats Culturals, Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.
 • Alícia Sellés, Presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

———————————————————————————————————————————————————————-

ANUL·LAT PER PROBLEMES LOGÍSTICS DE LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

20180502 Les Fires del llibre, tendències i innovacions Fira del llibre 2018

ANUL·LAT PER PROBLEMES LOGÍSTICS DE LA FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

Dimecres 2 de maig a les 18h

Taula redona: Les Fires del Llibre, tendències i innovacions

Analitzarem el paper que les fires del llibre han de jugar en aquesta era marcada per la revolució cultural d’internet

Microespai

Intervenen:

 • Antonio Adsuar, Director Libros Ensayo.com, soci d’ACICOM, autor de La Odisea del Libro.
 • Manuel Gil Espín, Director de la Feria del Libro de Madrid
 • Ignacio Larraz, President del Gremi de Llibrers de València
 • Jose Ignacio Pastor, President ACICOM

 —————————————————————————————————————————————————————

 Dissabte 5 de maig a les 18.00h

Presentació de la Convocatòria 2018 Joves Investigacions Nova Comunicació 2018

2018 Cartell Joves Investigacions Nova Comunicació

Descarrega’t les bases en https://goo.gl/eSoz1E

 

Dissabte 5 de maig a les 18.15h

Presentació del llibre:”RTVV: Paradigma de la triple crisis de las televisiones públicas” de Carlos López Olano, treball guanyador de la convocatòria Joves Investigacions / Nova Comunicació 2017.

Sala Museu 3

 • Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM, Coordinadora del Projecte Joves Investigacions / Nova Comunicació
 • Jose Ignacio Pastor, President ACICOM i membre del Consell de la Ciutadania de la CVMC.
 • Ana Senent, Periodista, ex-treballadora de RTVV i sòcia d’ACICOM
 • Carlos López Olano, Autor, professor de Comunicació Audiovisual Universitat de València

20180505 Cartell presentació RTVV

 

Post a Comment