YO DECIDO. EL TREN DE LA LIBERTAD. Estrena dijous dia 10 de juliol 2014 al Jardí Botànic de València

PUJA’T AL TREN! DIFON LA NOTÍCIA!

Yo Decido, El Tren de la Libertad

Col·lectiu de Dones Cineastes contra la reforma de la Llei de l’Avortament

 10 de juliol a les 19 h. al Jardí Botànic

Logo Acicom  PUGEM AL TREN

Al desembre de 2013, el Govern va presentar un avantprojecte de llei de l’avortament que va causar una forta commoció. La reforma convertia a la legislació espanyola en una de les més restrictives d’Europa, el que va generar una onada de protestes.

La ciutadania va començar a mobilitzar-se de manera espontània però organitzada. Des de Gijón, la Tertúlia Feminista els Comadres va prendre la iniciativa i va organitzar una marxa popular adreçada a Madrid. La seva Tren de la Llibertat va ser el resultat, una expedició orquestrada des de diferents ciutats cap a la capital que va culminar en les protestes de l’1 febrer 2014 davant del Congrés.

A aquestes marxes es va unir l’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals CIM mitjançant la crida cinematogràfic d’una de les vocals, la directora de cinema Chus Gutiérrez. “Veuen més 20 càmeres que una”, va ser la seva crida perquè qualsevol persona prengués imatges de les marxes. Vídeos que, al costat del desplegament de 20 unitats de treball enviades per CIMA, van donar lloc a més de 200 hores de material, seleccionades ara en un film en el qual han col·laborat cineastes com Ángeles González-Sinde, Isabel Coixet, Gracia Querejeta i Icíar Bollaín .

CARTA-ASOCIACIONES-CIMA-VALENCIA-TREN-DE-LA-LIBERTAD

CARTA-ASOCIACIONES-CIMA-VALENCIA-TREN-DE-LA-LIBERTAD

Carta de CIMA Associació Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals 

Hola a tots i totes,
L’amenaça de la reforma de la llei de l’avortament és cada dia més seriosa, sobretot després del dictamen del Consell General del Poder Judicial. No podem esperar que  l’amenaça es compleixi a meitat de l’estiu. Per aquesta raó, el Col·lectiu de Dones Cineastes que hem rodat la pel·lícula “YO DECIDO, El tren de la libertad”, hem acordat acabar amb molt esforç i posar-la a circular immediatament. Des CIMA CV estem organitzant i recolzant la seva difusió. Ens dirigim a tots els col·lectius, associacions i moviments ciutadans, perquè sapigueu que estarà a la vostra disposició de forma lliure i gratuïta. El calendari serà el següent:
DIA 10 DE JULIOL: estrena en sales de diferents ciutats espanyoles.

(pots consultar el mapa a la Comunitat Valenciana)  https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zcGbvCmhRZ5A.kMvLnIHbKP2Q

Després de les projeccions, hi haurà un col·loqui. També intentarem seguir recaptant fons per acabar de pagar el documental.

A VALÈNCIA LLOC: Jardí Botànic HORA: 19.00 HORES
DIES DESPRÉS: penjarem a Vimeo  el documental i el posarem a disposició de tots de manera lliure i gratuïta.
També us demanem la vostra col·laboració econòmica a través del micromecenatge que trobareu al bloc. Ningú ha cobrat per la feina però necessitem una mica de pressupost per a la seva difusió internacional, subtítols, drets musicals i post-producció, pendents de pagament.  La vostra presència en l’estrena és imprescindible, aquest tren ha de ser multitudinari i tots han de veure com milers de dones i homes donen suport a aquesta causa. No et quedis a casa, puja al tren.

VOLEM que t’uneixis al tren, que difonguis que no queda temps i que “YO DECIDO. El Tren de la Libertad” simbolitza aquesta marxa que va començar a principis d’any i que tots i totes ara hem de prosseguir.

YO DECIDO. El tren de la libertad. (Trailer) from Yo Decido El Tren de la Libertad on Vimeo.

 

el tren de la libertad_valencia

 Per a saber més:

BLOC: www.eltrendelalibertadfilm.blogspot.com.es

FACEBOOK: https://www.facebook.com/trendelalibertad

TWITTER: @trencineastas https://twitter.com/trencineastas

Micromecenatge: http://www.eltrendelalibertadfilm.blogspot.com.es/p/crowdfunding.html

Tràiler del documental: http://vimeo.com/97728927

http://www.huffingtonpost.es/alicia-luna/yo-decido-el-tren-de-la_b_5561713.html

http://www.publico.es/culturas/532825/yo-decido-el-tren-de-la-libertad-las-cineastas-espanolas-dan-un-paso-al-frente

http://www.cuartopoder.es/invitados/la-pelicula-sobre-el-tren-de-la-libertad-ya-esta-aqui/3014

http://www.elconfidencial.com/cultura/2014-07-08/cineastas-contra-gallardon_158608/?utm_source=www.elconfidencial.com&utm_medium=email&utm_campaign=Boletines+ElConfi

http://ocio.levante-emv.com/agenda/valencia/proyecciones-cine/valencia/eve-852780-yo-decido-tren-libertad.html

 

 

Post a Comment