UNA BOTIGA ON RONDINAR en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 17/05/2023 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

ACICOM i ACPV programem aquest documental: UNA BOTIGA ON RONDINAR

Idioma original: polanès

Subtítols: català

Una botiga on rondinar

Direcció: Lukasz Kowalski

2022, duració 68 min.

Una emotiva història, plena d’un humor boig i estrany, que mostra com els propietaris d’una casa d’empenyoraments lluiten per sobreviure mentre ajuden a aquelles persones més necessitades.

Sinopsi

La Jola i el Wiesiek són una excèntrica parella de negocis de Bytom, Pòlonia. Posseeixen, probablement, la casa d’empenyoraments més gran a Europa. No obstant, el seu temps de glòria ha acabat degut al tancament de les mines i el creixement de l’atur a la ciutat. Privats de queviures, els habitants de la “Detroit Polonesa” cada cop empenyoren més objectes absurds i sense ús. Ni les boges idees de màrqueting d’en Wiesiek, ni el tendre cor de la Jola poden ajudar a la decadent economia. Ella ajuda els clients no només amb paraules ambles, sinó també amb una sopa calenta o una manta. Tot i que la casa d’empenyoraments porta pèrdues, aquesta s’ha convertit en un centre de vida important per a la comunitat local. El negoci aviat es trobarà en el llindar de la insolvència i la relació de la Jola i el Wiesiek es posarà a prova. Una història que mostra com davant d’un desastre imminent, la creativitat i la força no tenen límits.

 

Fitxa tècnica
</p
Dimecres, dia 17 de maig de 2023, 18:00h.
Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran 12, 46001 València
Entrada lliure fins completar l’aforament.

     Taquilla inversa, si vols, pots aportar a l’eixida de la projecció.

Reserva la teua entrada per assegurar-te un seient:

https://forms.gle/d9RrLDuXRwUqNN1S8

 

Gràcies al conveni de col·laboració entre ACICOM i ACPV apleguem a molts altres indrets del País Valencià. Vos deixem la programació de les sessions dedicades a aquest documental:

11/05/2023 19:30 Alcoi Centre Cultural Ovidi Montllor

11/05/2023 19:30 Pedreguer Casal Cultural Jaume I

17/05/2023 18:00 València Octubre Centre Cultura Contemporània

25/05/2023 19:00 La Vall d’Uixó Teatre Municipal Carmen Tur

26/05/2023 19:00 Elx Casal Jaume I d’Elx

Lukasz Kowalski
Director.

És director, periodista i creador de programes televisius. Està graduat al Departament de Filologia a la Universitat de Silesia de Katowice, i a la Wadja School, la Facultat de Belles Arts de Varsòvia.
Des del 2007 està associat professionalment amb la televisió Polonesa (TVP). És autor de 170 curts documentals i reportatges d’investigació en diversos canals de la TVP. Ha guanyat diversos premis en les competicions nacionals de periodisme més prestigioses.
Des de 2018 és copropietari de 4:30 Studio, una productora de Katowice. A més, ha participat en moltes màster classes, tallers i entrenaments professionals en el món dels mitjans i de la direcció cinematogràfica.

 

Premis i festivals

  • FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D’ATENES
  • DOCS BARCELONA

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM i ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs.

S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa,  que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització de les persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

Ens ajuda a pensar globalment i actuar localment i també a l’inrevés, pensar localment i actuar globalment. El cine club suposa un complement magnífic al Festival Cinema Ciutadà Compromés, aportant una mirada internacional. A la vegada visibilitzem a les persones i a les entitats que dia a dia actuen en el nostre territori sobre els temes tractats en els documentals.

Fruit de l’estreta col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià i ACICOM, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura,  el Cine Club Acció Documental +  aplega a molts més indrets del nostre llarg País.

Podeu assistir-hi a les projeccions d’aquest documental a més a més del CCC Octubre, en Elx, Alacant, Pedreguer, Alcoi, Ontinyent, La Vall d’Uixó.

 

Tràiler: Una botiga on rondinar: https://youtu.be/bWn2j51pmyU

Col·loqui posterior a la projecció amb:

Julia Martínez, Asociación Comercios Valencia Centro.

Marcos Pastor, Associació Veïnal de 3 Forques i Vara de Quart.

.