Maite Ibañez Giménez, nº3 de la candidatura del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de València en el Programa València, Klara i Transparent Programa 15-2023+ Píndola pel valencià 07 + Agenda ACICOM

Davant les pròximes eleccions municipals, des de l’equip que fem el programa, València, Klara i Transparent, ens hem plantejat convidar a les tres candidatures progressistes: Unides Podem – Esquerra Unida, PSPV-PSOE i Compromís, al programa per conèixer millor i de primera mà tant a la persona que encapçala la llista, com les propostes que ens ofereixen en el seu programa electoral per millorar València.

Es tracta d’un exercici de transparència per acostar-nos sense filtres , a les candidatures que podríen fer un nou pacte de govern, com van ser els anteriors acords de govern de La Nau, o del Rialto.

Fem un programa participatiu i obert a la interacció. T’animem a dir la teua en el programa


Us oferim la possibilitat de realitzar preguntes, aportacions, suggeriments o també crítiques utilitzant els xats de telegram o whatsapp, al número

           601 274 474             

Telegram Logo - Free Transparent PNG Logos

Hem convidat a:

Pilar Lima, dia 10 

Sandra Gómez, dia 17, representada per Maite Ibañez Giménez.

Joan Ribó, dia 24 

Dia 17/05/2023  PROGRAMA 15-2023 

Avui tenim el segon programa la serie “Les candidatures responen” de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del 28M, en els que entrevistem a les candidates a l’alcaldia de València dels partits del Botànic. Avui era el torn de Sandra Gómez;  però dificultats en la seua agenda per poder estar i donat que el programa el fem en directe, tenim representant al PSPV-PSOE a Maite Ibañez Giménez, número 3 de la candidatura a l’Ajuntament de València.

Avui fem el programa Sara García Cabrera i Sergio Aires Machado; Manolo Totxa i Joan Sesé al control, Francesc Fenollosa i Ten que fa la Píndola pel valencià, i Jose Ignacio Pastor, que coordina el programa. També amb la participació de les persones que criden o escriuen al programa en directe o per whatsap o telegram.

Açò és València, Klara i Transparent, un programa d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) i Ràdio Klara. Al servei de la ciutadania i especialment dels moviments socials i de les persones que es preocupen i ocupen en millorar la societat.

Sumari

 • Xarrem amb Maite Ibañez Giménez
 • Píndola pel Valencià
 • L’agenda d’ACICOM

 

Xarrem amb Maite Ibañez Giménez

Va nàixer el 29 de setembre de 1973 a València. Enguany cumplirà  50 anysuna etapa de maduressa

És doctora en Història de l’Art per la Universitat de València i gestora cultural. La seua experiència professional en el món de la gestió cultural es va encetar a l’IVAM i a l’ICA (Institut d’Art Contemporani de Londres).

Durant vora dívuit anys ha desenvolupat les seues tasques com a gestora al Centre Cultural La Nau i al Palau de Cerveró de la Universitat de València. Dos espais de prestigi, però que combinen perfectament l’excel·lència amb la dinamització de la ciutat mitjançant les arts.

Ha format part del grup de professors de postgrau d’Educació Artística i Museus. La seua tesi doctoral revisa un període de la museologia valenciana.

 He col·laborat en la redacció d’articles sobre cultura visual en les revistes MAKMA, Quaderns de la Mediterrània, el suplement ARTS del diari El Mundo, Archivo de Arte Valenciano o la Cartelera Turia. A més a més, he escrit textos per a catàlegs d’exposicions en els quals he revisat la trajectòria de diferents artistes.

Per una altra banda, estic compromesa amb diverses ONG dedicades a la cooperació internacional, com ara ACNUR, Xarxa Fòrum UNESCO – Universitat i Patrimoni o el CERAI Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional. 

He participat en projectes vinculats al patrimoni i les xarxes ciutadanes al Mediterrani i també forme part de diverses associacions professionals dedicades a la crítica d’art i la igualtat de gènere. Sempre he interioritzat la multiculturalitat com un camí de suma i entesa.

Des de 2002 i fins a 2019 ha treballat com a tècnica de gestió en el Centre Cultural La Nau i el Palau de Cerveró de la Universitat de València.

Milita en el PSPV-PSOE des de 2007, dins de la corrent d’opinió d’Esquerra Socialista. Ha format part de l’executiva comarcal a la ciutat de València com a secretària de Cultura en 2013  i, des de 2017 fins ara és la responsable de la Secretaria de Patrimoni i Arts del PSPV-PSOE a nivell autonòmic. 

Considera la política com un treball social per a millorar la vida de la ciutadania i els valors del socialisme com a eina per a refermar el camí en la defensa de la igualtat, la llibertat i la justícia social en tos els àmbits.

Maite Ibañez Giménez, en el seu Linkedin figura com Crítica d’art i gestora cultural. Però a més a més avui l’hem convidat com a persona i com la 3ª en la llista municipal i que en l’actual legislatura ha tingut un ample ventall de responsabilitats, com són:

 • Regidora del Partit Socialista.
 • Regidora Delegada de Educació.
 • Regidora Delegada d’Acció Cultural.
 • Regidora Delegada de Joventut.
 • Regidora Delegada de Cooperació al Desenvolupament i Migració.
 • Presidenta del Consell Escolar Municipal.
 • Vocal de l’Org. Autòn. Palau de la Música, Congressos y Orquestra de València.
 • Vocal Junta Rectora de l’Org. Autòn. Universitat Popular.
 • Vocal Fundació de la CV per a la Promoció Estratègica, el Desenvolupament i la Innovació Urbana (InnDEA)-Les Naus.
 • Representant en el Patronat de la Biblioteca Nicolau Primitiu.
 • Representant en el Col·legi de la Presentació de la Mare de Déu en el Temple i Sant Tomás de Villanueva.
 • Representant en el Consorci de Gestió del Centre d’Artesania de la CV.
 • Representante en la Junta General de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.
 • Representant en la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública.
 • Representant en Fons Valencià per la Solidaritat.
 • Presidenta de la Junta Municipal d’Exposició.
 • Vicepresidenta de la Junta Municipal d’Abastos.
 • Vocal titular de l’OAM Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals

 

 

 

 

  – Píndola pel Valencià 07 d’ACICOM realitzada per Tirant de Veu sobre Oralitats,  amb els premis del Festival audiovisual de Ràdio City, La Ronda de Rondalles realitzada en Oliva, Informació sobre àudio.cat, premis sonors als podcasts 2023, Festival Tirant Avant amb taller de doblatge, dia “das letras galegas”.

Es pot veure i descarregar en: https://youtu.be/Pop63YJEAdM

 

 

 

Pots veure i sentir tot el programa complet Programa 15 en el Canal de Youtube d’ACICOM: https://youtu.be/MRHRjy2Jp0k