TOTS ELS GOVERNS MENTEIXEN: Documental 29-06-2017 (Aragó Cinema)

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_text]

ACICOM i Cinemes Aragó, hem organitzat el pròxim dia 29, dijous, a les 19:30 h la projecció del Documental del Mes: «Tots els governs menteixen».

ACICOM i Cinemes Aragó organitzem, a la seu del Cinema (Avinguda del Port, 1, 46021 València), la projecció de la producció «Tots els governs menteixen». Posteriorment, realitzarem un debat amb el públic assistent, per al qual comptarem amb:

Pedro Valero Campos
Pedro Valero, Periodista, membre de la Comissió Executiva de la Unió de Periodistes Valencians.
Resultat d'imatges de rosa solbes
Rosa Solbes, Periodista, ex-Presidenta Unió d ePeriodistes Valencians i sòcia d’ACICOM.
Resultat d'imatges de jose ignacio pastor
Presenta i modera: Jose Ignacio Pastor, President ACICOM

ACICOM dins de la seua missió per a la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania i foment de la ciutadania crítica, vegem una interessant oportunitat de crear consciència sobre aquesta temàtica.

«All Governments Lie» (Tots els governs menteixen), amb un títol provocador, es un documental dirigit per Fred Peabody que reivindica el periodisme d’investigació independent.

El film es pot veure durant tot el mes a través de la xarxa de sales de la iniciativa El documental del mes, impulsada pel festival, DocsBarcelonaUs animem a conèixer aquesta iniciativa que els Cinemes Aragó desenvolupen l’últim dijous de cada mes, oferint-nos documentals projectats en gran pantalla que tracten temes socials, polítics, culturals, etc.
Tots els documental es projecten en versió original, en aquest cas en anglès amb subtitulació en català. Una bona manera de realitzar immersió lingüística, a la vegada que respectar l’idioma original d ecada cinta.

Aquest treball mostra una nova onada de periodistes de mitjans independents dels Estats Units que busquen oferir una visió contrastada, honesta i lliure d’interferències de les informacions oficials. Són hereus d’Isidor Feinstein Stone, (https://es.wikipedia.org/wiki/I._F._Stone) periodista que als anys 60 va marcar una època amb una columna setmanal on es dedicava a desemmascarar la corrupció i les mentides del Govern dels EUA amb una informació veraç, contrastada i independent. El reportatge és molt dur i suposa una esmena a la totalitat al periodisme que es practica als Estats Units.

El documental mostra que un altre tipus de periodisme és possible, el d’iniciatives independents que escapen al control de les grans corporacions d’Estats Units i que tenen en el punt de mira la política del govern en diferents àmbits, des de la seguretat, la intervenció en les guerres, a la ignorància i ocultació dels casos dels centenars immigrants que moren quan creuen el desert de Texas.

«All Governments Lie» posa cara i dona veu als professionals que han fet sortir a la llum les revelacions de la NSA en el cas d’Edward Snowden, les foses comunes a la frontera amb Mèxic, els assassinats selectius amb drons militars a l’Orient Mitjà, o la violació del dret a la intimitat dels ciutadans.

La cinta està dirigida per Fred Peabody i produïda per Oliver Stone, recull testimonis com el de Noam Chomsky o Michael Moore, i al llarg de la cinta intervenen alguns dels periodistes de mitjans independents més punyents dels EUA, tals com Amy Goodman Democracy Now!, Jeremy Scahill i Glenn Greenwald, The Intercept, o Cenk Uyigur, The Young Turks; així com periodistes de mitjans més convencionals com Matt Taibi i Chris Hedges.

Si vols interaccionar amb altres persones interessades o confirmar la teua assistència pots fer-ho en:

https://www.facebook.com/events/1388777151217287/

Més informació:

http://aragocinema.com/product

https://eldocumentaldelmes.com

http://www.ccma.cat/tv3/docume

https://directa.cat/tags/tots-

https://www.periodistes.cat/ac

http://llengua.gencat.cat/ca/d

https://comunicacio21.cat/noti

http://www.media.cat/2017/05/30/tots-governs-menteixen/

http://cultura.elpais.com/cultura/2017/05/23/television/1495558231_223334.html

 

[/fusion_text][/fullwidth]

Post a Comment