Presentació de l’INDEX DEL POTENCIAL APODERAMENT CIUTADÀ DELS PROGRAMES ELECTORALS

  foto de Jose Ignacio Pastor.

 Les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 24 de maig portaran, segons totes les enquestes, canvis significatius en la configuració de les càmeres valencianes de representants. Ara bé, està per veure si el canvi de representants portarà més poder a la ciutadania per a influir en les qüestions que afecten a les nostres vides.

Per a contestar aquesta pregunta Grup Càlam ha elaborat l’Índex avaluador del potencial apoderador de les propostes electorals dels partits polítics. A partir d’ací ha realitzat l’anàlisi dels programes electorals dels “grups polítics significatius”. Els resultats permetran conèixer fins a quin punt els partits polítics treballaran per a traslladar a la ciutadania el poder d’influir en la configuració del interès general.

Des d’ACICOM, amb la col·laboració de la Xarxa d’Entitats, recolzem aquest innovador i pioner treball que suposa una autèntica pràctica ciutadana d’infomediació i aportació d’elements per a la presa de decisions. El Grup Càlam ens ofereix una informació de qualitat, organitzada,  avaluada i comparada.

El treball ens permetrà aconseguir:

  • Monitoritzar i avaluar, mitjançant un sistema objectiu d’indicadors, cadascú dels programes electorals valencians.
  • Crear un ranking amb una puntuació variable entre -100 i + 100 punts, tots els programes, segons el seu potencial d’apoderament ciutadà.
  • Informar a la ciutadania per poder prendre amb millor coneixement la decisió electoral.
  • Creació d’un espai web que permeta accedir fàcilment a tots els programes electorals i el seu estudi sobre el potencial d’apoderament.
  • Obtindre les mesures electorals coincidents dels diversos partits de cara a la seua implementació per governs plurals i diversos.
  • Realitzar un seguiment ciutadà i l’exigència del seu acompliment dels compromisos electorals durant la propera legislatura

La presentació dels resultats tindrà lloc dimarts que ve, 19 de maig de 2015, a les 19 hores, en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

L’acte està organitzat per ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) amb la col·laboració de la Xarxa d’Entitats del País Valencià. Per a seguir la presentació en Twitter s’utilitzarà el hashtag #iPE24M

Si desitges rebre la informació presentada et pots incriure en el següent formularihttp://goo.gl/forms/KtdCOQYpWa

https://www.facebook.com/events/586454094830170/


Per a saber més:

Grup Càlam

Índex avaluador del potencial apoderador de les propostes electorals dels partits polítics

Empoderamiento y acción política Grup Càlam

 Xarxa d’Entitats del País Valencià:  https://www.facebook.com/XE.Xarxa.Entitats

http://xepv.cat/www/

 

Post a Comment