Presentació de CivicBOT. 3/3/16 a l’OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània, 19 h.

Presentació de CivicBOT 
Dia 3 de març, 19:00 h. a l’OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània  

Les tecnologies de la comunicació, l’ús del Telegram, per al control de la política per la ciutadania

20160303 Cartell CivicBOTPresenten: Grup Càlam Hub Cívico.

L’acte  té com a objectiu la presentació per part del Grup Càlam i Hub Cívic de la segona versió de civicBOT, una eina que permet a la ciutadania fiscalitzar l’actuació dels partits polítics mitjançant la informació publicada pels mitjans de comunicació. L’objectiu és facilitar a la ciutadania l’exercici del dret a la rendició de comptes.

Per a accedir a l’eina n’hi ha prou amb cercar “civicBOT” dins de Telegram. A partir d’ací, a través de missatge els ciutadans i ciutadanes envien i classifiquen notícies dels periòdics en les quals s’informa de l’acompliment dels partits polítics. Tota la informació rebuda és recopilada i fàcilment accessible a través del lloc web civicbot.hubcivico.org

L’anàlisi de la informació rebuda a través de CivicBot servirà al Grup Càlam per a elaborar informes que contrasten l’actuació dels partits polítics amb les propostes contingudes en els seus programes electorals. Al seu torn, tota la informació serà accessible de forma oberta perquè altres col·lectius i/o ciutadans/as puguen extraure les seues pròpies conclusions.

L’eina serà presentada per Diego Alvarez (Grup Càlam) i Alejandro González (Hub Cívico).
Grup Cálam funciona com un grup de reflexió i propostes per a l’acció política i Hub Cívic facilita l’ús de la tecnologia per a la seua implementació.

Per a saber-ne més: 

http://hubcivico.org/

https://www.facebook.com/grupcalam/

http://www.elperiodico.com/es/noticias/apps-para-el-ciudadano-comprometido/fiscalizacion-politica-aplicacion-mensajeria-4736748

http://noticias.inf.upv.es/?p=7854

https://twitter.com/grupcalam

https://twitter.com/diegoalsan

https://about.me/algope

https://about.me/diegoalsan

http://appteca.apps4citizens.org/

https://telegram.org/

 

 

 

Post a Comment