Presentació a la Filmoteca del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2017

Avui, 24 d’octubre de 2017, hem presentat als mitjans de comunicació el Festival Cinema Ciutadà Compromés amb la participació de:

 • Emília Bolinches, Presidenta Jurat i Vicepresidenta ACICOM
 • Abel Guarinos, Director General de l’Institut Valencià de Cultura
 • Emili Payà, Programador Cultural d’Acció Cultural del P.V.
 • Jose Ignacio Pastor, Director del Festival i President d’ACICOM.

Ens han acompanyat també membres del Jurat com Fernando Franco i Jaime Millás.

Membres de l’equip del Festival com: Nieves Díaz, Carles López Cerezuela i Jaime Millás.

Algunes d eles persones que han participat en els audiovisuals presentats a concurs, com l’equip d eLa Margot, amb el seu director Quique Belloch al front, i Rafa Marí productor i Antonio Campos “La Margot”.
També Emilio Peña, programador cultural de l’Associació Cívica i Cultural 3 Forques.

Agraïm a tots els mitjans de comunicació la seua atenció i us deixem a continuació el comunicat reaitzat i tot el material posat a l’abast.

DSC_0084

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) som una entitat sense ànim de lucre que promou la millora de la dieta cultural i informativa valenciana. El Festival respon a eixe objectiu, creant una xarxa d’exhibició de produccions, que habitualment es troben al marge dels circuits comercials, per exhibir-los en espais culturals gestionats pels ajuntaments valencians i locals socials d’entitats ciutadanes, de tot tipus al llarg de tot el territori valencià.

Durant un mes (des d’avui, 24 d’octubre, fins el 21 de novembre oferirem a la ciutadania un ample ventall d’audiovisuals valencians i compromesos.

57 produccions audiovisuals

48 presentades a concurs.

27 sales implicades, que pertanyen a espais culturals, sindicals, docents i associatius del nostre territori. Enguany eixamplem fronteres: València, Elx, Montserrat, Sagunt i Aras de los Olmos.

Les sales de projecció i debat seran: Ca Revolta, Casa de Cultura de Montserrat, CCOO-PV, Centre Cívic i Cultural Tres Forques, Col·legi Major Rector Peset, El Ventanal, La Morada València, Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Casal Jaume I d’Elx, Teatre Municipal d’ Aras de los Olmos, Intersindical, Mesó de Morella, Octubre Centre Cultura Contemporània, Fundació SGAE, Teatre El Micalet, UGT-PV, Aragó Cinema, Refugi de l’Ajuntament de València, Refugi de l’IES Lluís Vives, Antic edifici de l’Escola de Magisteri, Fundació FEIS de CC.OO., EASD de València, La Col·lectiva, Centre de Música i Dansa Natzaret, Casal Jove del Port de Sagunt i, per últim, La Filmoteca (IVC)

IMG_0576

Visionarem i debatrem els audiovisuals seleccionats i la temàtica que tracten; però també escoltarem i olorarem, obrint els nostres sentits.

Hem preparat nombroses presentacions i debats, amb algunes activitats especials, com la celebració del dia 27  Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual.

Enguany fem coincidir dins del Festival el projecte MEMÒRIA ARA,un cicle de memòria històrica amb 8 audiovisuals presentats i activitats complementàries de gran interès com és la projecció en dos dels refugis antiaeris de la guerra civil: IES Lluís Vives i Refugi de l’Ajuntament de València. També farem un recorregut nocturn per la València Republicana contextualitzant la València actual amb imatges de determinats indrets en temps de la República i tenim previst realitzar una ruta literària per la València de Juan Gil Albert, “un alcoià que va fer esta la seua ciutat; i una ciutat que va aconseguir que la seua literatura fóra com és. Amb la seua mirada podrem passejar pels carrers d’una ciutat que va mantenir la dignitat davant de la barbàrie;els llocs i places més emblemàtics d’aquella València que bullia, la València en evolució constant, la València que lluitava per la llibertat i la democràcia”. Utilitzarem la guia literària editada per l’Ajuntament de València i comptarem amb el seu autor David Sánchez Muñoz. El Projecte MEMÒRIA  ARA compta compta amb una subvenció de la Generalitat, mitjançant la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Una novetat més: una sessió especial de youtubers socials que tindrà lloc en Octubre Centre de Cultura Contemporània. El Festival vol fomentar així la introducció del contingut social i compromés en els nous llenguatges audiovisuals i les noves formes de fer cinema per part de joves coneixedors dels nous suports informàtics

El Festival i la seua consolidació ha estat possible gràcies a l‘esforç titànic (que ha aconseguit no naufragar) d’un reduït equip entusiasta de persones associades a ACICOM, amb el seu Consell de Gestió. Hem comptat amb el suport de l’IVC de la Generalitat, de la Delegació de Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i de la col·laboració d’un ample ventall d’entitats amb Acció Cultural del País Valencià al front.

Especialment volem agrair la implicació del sector audiovisual valencià, que no a soles fan audiovisuals que parlen de nosaltres sinó que a més a més s’han implicat en la seua presentació.

Un reconeixement i agraïment al nostre magnífic jurat, composat per:

– Emilia Bolinches, periodista i vicepresidenta d’ACICOM, al mateix temps coordinadora del Jurat. Pilar Pérez Solano, directora i guanyadora d’un premi Goya, Pau Vergara, crític, Jaime Millás, periodista i escriptor, Juan Miguel Company, crític i catedràtic universitari, Ignacio Cort, crític, Helena Sánchez Bel, directora i productora, Fernando Franco, crític, Joaquin Vallet, crític, i Esteban Algaba, gestor cultural.

El Festival finalitzarà la seua primera fase amb el lliurament dels guardons, el dia 21 de novembre al Teatre de la Societat Coral El Micalet; però serà un punt i seguit , posant a disposició de les entitats ciutadanes un model autogestiomat de Circuit amb el suport dels catàlegs del Festival: Catàleg 2016 i Catàleg 2015:

No ens conformem amb acostar els audiovisuals la ciutadania mitjançant les entitats cíviques durant un mes. Volem anar més lluny i atenent a les necessitats i demandes detectades, posar a l’abast de la societat civil i especialment de la ciutadania organitzada, un ample ventall d’audiovisuals valencians recents, que parlen de la nostra realitat, amb voluntat transformadora. Unes produccions que pretenen inquietar-nos, ajudar-nos a una mirada crítica i transformadora de la nostra realitat, inclús cridant en ocasions a la mobilització ciutadana, pel que fa a millorar la nostra societat, fent-la més justa, solidària, sostenible, inclusiva i feliç. .

Els guardons del FCCC 2017, es lliuraran en les modalitats de

 1. ficció,
 2. documental,
 3. produccions de col·lectius ciutadans,
 4. micromecenatge
 5. audiovisual en valencià.
 6. premi a youtubers nova modalitat que serà atorgat per un jurat especial
 7. premi especial per votació del públic

Col·laborem amb altres iniciatives valencianes, així hem programat dues sessions especials amb l’Humans Fest (vinculat a la Fundació per la Justícia) i Dona i Cinema; per presentar una selecció de produccions guardonades en les seues darreres edicions..

L’entrada a totes les sessions (excepte les de sala comercial com Cinema Aragó) és lliure amb taquilla inversa, a l’eixida les persones assistents són invitades a votar per al guardó del públic i realitzar una lliure aportació econòmica d’acord amb el seu criteri.

Us esperem a tothom en el Festival i us demanem la vostra col·laboració per a difondre-ho

En nom de tot l’equip del Festival us agraïm la vostra atenció

Jose Ignacio Pastor Pérez, President ACICOM i Director del Festival

Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM i Coordinadora del Jurat

Nieves Díaz, Coordinadora Tècnica.

Alex Sanchis i Patricio Murrieta, Administració.

Carles López Cerezuela, imatges i youtubers.

Jaime Millás, Comunicació.

Deima Jonusaityte, imatge gràfica.

Valentí Figueres, Memòria Històrica.

Alícia Gavara, Fotografia.

Esteban Algaba, Rosa Albero, Carme Molina, etc. suport tècnic.

Totes les persones associades i les responsables de les sales

Tota la informació del Festival Cinema Ciutadà Compromés en: http://festivalccc.com/ i en www.acicom.org

Si desitges rebre informació del Festival formulari: https://goo.gl/nsDqqY  o Canal de Telegram  https://t.me/ACICOM
20171024 a 20171121 Festival Cinema Ciutadà Compromés 2017

Materials del Festival:

Butlletí nº 1 del Festival CCC 2017https://drive.google.com/open?id=0B6YPbEUTuRFoZnRCc0JrUjNFOTA

Vídeo Promo https://drive.google.com/open?id=0B6YPbEUTuRFoeXV6MDVSTnZmZ3M

Presentació Power Point https://drive.google.com/open?id=0B6YPbEUTuRFoMHVYNmNSRjFtVE0

 Programació http://proba.acicom.org/wp-content/uploads/2017-Festival-Cinema-Ciutad%C3%A0-Comprom%C3%A9s-Programaci%C3%B3.pdf

 Sales i adreces Festival CCC 2017  http://proba.acicom.org/wp-content/uploads/Sales-i-adreces-Festival-CCC-2017.pdf

 Fotos i Imatges en Flickr del Festival Cinema Ciutadà Compromés  https://www.flickr.com/photos/acicom/sets/72157686522851322#

Post a Comment