Pere Miquel Campos, periodista i soci de l’ACICOM, obté el XIII Premi Vicent Ventura

Pere Miquel Campos, periodista i soci fundador de l’ACICOM  obté el XIII Premi Vicent Ventura de la Universitat de València.

El nostre soci fundador  periodista i escriptor valencià Pere Miquel Campos és el guanyador del XIII Premi Vicent Ventura. La Universitat de València va instaurar aquest guardó l’any 2000 per honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic mort en 1998. Aquest premi s’atorga a una persona o col·lectiu que s’haja distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i llengua valencianes.

Coordinada per l’escriptor i responsable del Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera, la comissió organitzadora i jurat del premi està formada, a part de la Universitat de València, per persones que van mantenir una estreta relació amb Vicent Ventura, com també per la Universitat Jaume I de Castelló, CCOO, STEPV, UGT, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Periodistes Valencians.

El lliurament del premi –una escultura de Sebastià Miralles– tindrà lloc el 20 d’abril, en un sopar cívic a Alacant organitzat per la Unió de Periodistes Valencians.

El periodista i escriptor Pere Miquel Campos va nàixer a Picassent (l’Horta, 1950). Cofundador de la Unió de Periodistes Valencians, a sis anys la seua família es va traslladar a Mutxamel (Alacant), on ha viscut i encara resideix.

Campos fue jefe de Relaciones Informativas de la Generalitat Valenciana entre 1985-1987, con Joan Lerma como presidente. Antes había colaborado en los periódicos El País e Información, este último del mismo grupo editor que Levante-EMV. En los últimos años de la dictadura Franquista trabajó en Radio Popular Alicante, la actual Cadena Cope.

Campos, que reside en Mutxamel, formó parte de la primera hornada de periodistas que trabajaron en Radio Televisión Valenciana (RTVV). La mayor parte del tiempo estuvo en Ràdio 9, aunque fue también presentador del programa “Molt Confidencial”. Los últimos contenidos audiovisuales que se guardan sobre los escritores valencianos Enric Valor y Vicent Andrés Estellés son de entrevistas con Campos. En 2007 se jubiló tras cuatro décadas informando.

En la actualidad, además del libro “Así eran. Alicantinos en los 80” presentó el pasado año una biografía de Arcadi Blasco. Aunque asegura haberse jubilado, todavía pertenece a la Unió de Periodistes y colabora en la comunicación de la Plataforma de Iniciativas Ciudadanas que preside el exdiputado Manuel Alcaraz. En los últimos tiempos se le ve totalmente volcado en el Periodismo 2.0 y las redes sociales.

Aquesta circumstància ha fet que la seua vida periodística s’haja desenvolupat en mitjans alacantins i valencians: Ràdio Popular, Información, El País, Avui, Diario 16, Valencia Semanal, Presidència de la Generalitat Valenciana, V Centenari de la ciutat d’Alacant i, entre 1989 i 2007, en els serveis informatius i diversos programes de Ràdio 9 i Canal 9 (RTVV).

Pere Miquel CamposCom a escriptor, és autor de la biografia ‘Arcadi Blasco, retrat’, publicada pel Museu de la Universitat d’Alacant en 2009 sobre l’escultor i ceramista de Mutxamel. També ha publicat ‘Així eren. Alacantins en els 80’, editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, amb la collaboració de la Diputació d’Alacant. Un volum que aplega un conjunt de xarrades periodístiques que Pere Miguel Campos va mantenir amb personatges destacats de la vida social, política, judicial i cultural d’Alacant, dins i fora de la ciutat. Les trobades tingueren lloc al final de la dècada dels 80 del segle passat.”  17 entrevistes sobre com veien la societat . Entre les persones entrevistades podem trobar a l’actual fiscal en cap de la Comunitat Valenciana, Ricard Cabedo, ´’exministre d’Economia Pedro Solbes, l’escriptor Vicente Molina Foix o el torer José María Manzanares. “És sorprenent la vigència i permanència de la gran majoria d’idees que s’arrepleguen en aquelles entrevistes”, ens assegura Pere Miquel.

És col·laborador docent de l’Observatori de Majors i Mitjans de Comunicació de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, on imparteix classes de ràdio i premsa, les seues dues passions professionals.

És membre de la PIC : Plataforma d’Iniciatives Ciutadanes d’Alacant.

Fins ara han estat guardonats amb el Premi Vicent Ventura personalitats i institucions, com ara Rosa Serrano, Josep Lluís Bauset, Ferran Sanchis Cardona, la Societat Coral El Micalet i Frederic Jordà, Escola Valenciana, el Col•legi Públic Censal de Castelló, Manuel Safont, Trini Simó, Enric Tàrrega, Bernat Capó, Francesc de Paula Burguera, la revista Saó i el cantant Paco Muñoz.

Pere Miquel Campos.Totes les persones associades a l’ACICOM ens congratulem d’aquest guardó que ofereix reconeixement i visibilitat de la trajectòria personal i cívica del nostre soci i amic, Pere Miquel.
La nostra excursió al sopar de lliurament ja està posant-se en marxa.

Bona notícia!


Post a Comment