Nou servei ACICOM, D’ASSESSORAMENT FINANCER

La vida està plena de decisions financeres.

La “financerització” de l’economia ha fet que la cultura financera siga bàsica per a la convivència i la ciutadania de proximitat. Prendre decisions financeres és un acte quotidià.
Els canvis socials, econòmics i demogràfics han provocat que la cultura financera siga més necessària que mai.

En primer lloc la renda per càpita ha pujat portant les persones a un augment de les seues necessitats financeres. Tant l’endeutament com l’estalvi. Les actituds envers aquests dos fenòmens estan generant problemes socials i macroeconòmics. A més a més, l’augment de l’esperança de vida fa que siga necessari traçar un mínim itinerari vital financer per assegurar-se un camí segur.
La complexitat creixent dels productes financers i la falta de cultura financera ha facilitat determinades estafes i comportaments socials extrems. Les estafes de les preferents o l’escàndol de les clàusules sol podria haver-se evitat o almenys atenuat prevenint amb cultura financera bàsica.
El procés de digitalització financera ha obert un nou front i una escletxa digital que està deixant fora de joc a una gran part de la població que no té possibilitat d’accedir-hi.
La desaparició de les caixes d’estalvi que proposaven un model de banca social ha fet que barris i pobles s’hagen quedat exclosos financerament. Per això cal un aprenentatge tant tecnològic com de producte.

Davant això en ACICOM ens proposem facilitar una eina de suport a la ciutadania per créixer en educació financera amb un servei d’assessorament personal, per telèfon o per e-mail on resoldrem els dubtes de les persones associades i a la ciutadania en general mitjançant xarrades i tertúlies sobre temes tan importants com les reclamacions bancàries i les queixes; però també en positiu i propositu, com a proconsumidors, sobre banca ètica, economia col·laborativa i inversions alternatives.

Comptem amb un equip d’experts, al front del qual el nostre soci Carles lópez Cerezuela dese, desenvoluparà aquest nou projecte de serveis a la ciutadania.
Estem a la teua disposició, es dijous de 17 h. a 19 h.

Presencialment: a la nostra seu social C/ Portal de Valldigna, 5 Baix  46003 València.

Per telèfon 960 722 884  / 644 395 365 

Correu electrònic consum@acicom.org

foto de Acicom Ciutadania Comunicació.

Post a Comment