NOSALTRES A L’ENDEMÀ en Cineclub i ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 13/12/2023 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

Acicom i ACPV, a través de Docs Barcelona, projectarà el documental “Nosaltres a l’endemà” el pròxim dimecres 13 de desembre a les 18 hores a la Sala d’Actes del Centre de Cultura Contemporània Octubre.
Fitxa tècnia
Any: 2023
Duració: 100 min.
Rodat en: Ucraïna, França, Polònia i Estats Units
Idioma original: Rus i ucraïnès
Subtítols: català i anglès
Sinopsi
Cinc adolescents de la regió del Donbàs, a Ucraïna, intenten escapar dels bombardejos de Putin començant a imaginar el seu futur. Malgrat la situació de guerra, els joves s’obstinen a viure el seu moment de trànsit cap a la maduresa amb esperança, il·lusió i entusiasme. S’imaginen com a pintores, fotògrafes, actrius o convertint-se en el nou Elon Musk. De mentre, a fora, el soroll de les bombes i els tirotejos no descansa però el grup decideix reprendre el projecte de viatge al Nepal que l’inici de la guerra va estroncar. Somnien fugir de la guerra però també, com qualsevol adolescent, de la monotonia del seu petit poble. En un moment determinat, i contra tot pronòstic, una oportunitat real de viatjar apareix a les seves vides.
Col·loqui posterior
Participa:
  • Pablo Gil López, soci d’ACICOM i Cònsol Honorari d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana des de 2022. Compagina la seua activitat professional com a mediador d’assegurances per a FINSA juntament amb la producció audiovisual en continguts de ficció i no ficció: documentals, pel·lícules i animació.

Coordina:

  • Ignacio Cort Cañizares, escritor, periodista i crític de cinema.
Directora
Alisa Kovalenko va néixer i va créixer a Zaporizhia, al sud-est d’Ucraïna. Va estudiar cinema documental a la Universitat Nacional de Teatre, Cinema i Televisió Karpenko-Kary a Kíiv, i al programa Dok Pro de l’Escola Andrzej-Wajda a Varsòvia. El seu primer llargmetratge va ser Alisa in Warland (2015), un diari personal a través de la revolució i la guerra a Ucraïna. El seu segon treball, Home Games (2018) sobre els somnis trencats d’una jove jugadora de futbol professional es va presentar a més de 100 festivals i va ser el primer documental creatiu ucraïnès adquirit per Netflix. Després de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna el 24 de febrer de 2022, Alisa va abandonar la sala d’edició de We Will Not Fade Away i es va unir a una unitat de combat de voluntaris de les Forces Armades d’Ucraïna (AFU), destinades a la línia del front a Kíiv i la regió de Kharkiv. Va lluitar a les trinxeres durant quatre mesos abans de tornar per acabar We Will Not Fade Away. Mentrestant, i mentre continuava la guerra a Ucraïna, Alisa va presentar un projecte al Fòrum IDFA 2022 basat en les imatges filmades durant el seu temps de combat, amb el suport de Chicken & Egg Pictures i Netflix.