METADATA #2 ja està aquí: dies 6,10 i 13 de febrer. L’ESPAI DE REFLEXIÓ DE WORLD PRESS PHOTO VALÈNCIA

METADATA. L’ESPAI DE REFLEXIÓ DE WORLD PRESS PHOTO VALÈNCIA
ACICOM ha establert contacte amb els organitzadors del Metadata i ens ha paregut una iniciativa molt però que molt interessant.

Es tracta d’una proposta per a la reflexión sobre el Dret a la Informació en el marc de l’exposició de fotoperiodisme World Press Photo a València.

La possibilitat de trobar-nos entitats, organitzacions i persones, que des d’un ample ventall de punts de vista, posicions professionals, ideològiques, ciutadanes, etc. creem sinergies , contrast d’idees i que finalment puguem ser capaços d’elaborar col·lectivament, als grups de treball, un parell de manuals, que es presentaran a la societat en la propera edició de la World Press Photo, és un repte apassionant i innovador.

Amb World Press Photo, el compromís de Doctornopo és el de construir un projecte ampli que contribuïsca a la conscienciació entorn de la importància del dret a la informació com a garantia de la resta de drets i llibertats, i a la consecució dels objectius propis de la Fundació World Press Photo de desenvolupament i foment del periodisme gráfic i la fotografia documental.

Adjuntem informació sobre aquest ambiciós projecte, al qual ACICOM es suma des del primer dia i t’invitem a tu, com a persona associada, com a ciutadana interessada pels temes comunicatius i més encara si pertanys a alguna organització social, a participar i dir la teua a les activitats planificades.

 

Poster acitivitats

 

METADATA #2: EL CIUTADÀ INFORMAT / PERIODISTA

«Periodisme ciutadà: l’acte d’un ciutadà o grup de ciutadans  que exerceixen un paper actiu en el procés d’arreplegar, transmetre, analitzar i disseminar informació. ».
World Press Photo 13 posa el punt de mira en la idea del Ciutadà Informat, i construeix un programa  de difusió didàctica i activitats orientat a  reflexionar sobre els límits que, en el context actual de  constant transformació, crisi generalitzada i revolució tecnològica; es plantegen al mateix en l’exercici del seu dret. A més el programa cerca posar en valor i donar a conèixer els drets, llibertats i també els deures del ciutadà com informat i informador, que li permeten actuar amb la responsabilitat social que es deriva de la seua condició, açò és: contribuir a la construcció d’una ciutadania informada, crítica i activa en l’esfera social, política i econòmica del món actual. Creant finalment un Manual del Ciutadà Informat
Objectius 
[1] POSADA EN VALOR – Posar en valor la funció social del periodisme i la seua voluntat de servei públic al ciutadà.
[2] VINCULACIÓ – Creació de vincles per a la connexió del sector professional amb la societat civil.
[3] ACTIVACIÓ – Contribuir a l’empoderament del ciutadà en l’exercici de la seua ciutadania activa i responsable i en el seu paper com a periodista ciutadà.
Objectius específics del projecte cultural

[1] Connectar el projecte amb el context local involucrant a diferents actors del món del periodisme, la cultura i la fotografia i convidant a la participació activa dels ciutadans i les organitzacions civils.
[2] Oferir informació i eines per a l’exercici del Dret a la Informació: drets i llibertats, així com deures i responsabilitats del ciutadà com informat i informador
Metadata#2: El Ciutadà Informat/Periodista 
Metadata#2, seguint la línia general del programa sobre el Ciutadà informat, posa l’accent sobre com les audiències estan conformant el futur de les notícies i la informació, i sobre la creixent presa de consciència del ciutadà sobre la necessitat i el dret de conèixer i informar-se, i també de la posibilididad d’utilitzar aqueixa informació per a intervenir i canviar la vida social, comunitària i política.
L’edició de Metadata#2 es concreta en unes Jornades i en l’edició i publicació d’un Manual del Periodista Ciutadà: una guia dels drets, llibertats i també els deures del ciutadà com informat i informador que s’elaborarà a partir de les conclusions de les jornades i de les aportacions dels seus participants.

Més informació punxant en:

Convocatoria PechaKucha de la Informacion

PROGRAMA METADATA#2

 

 

Post a Comment