MEDITERRÁNEO, sessió especial del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés en Cines LYS 16/11/2021 a les 20.30h

El VI Festival Cinema Ciutadà Compromés organitza, amb la col·laboració del Cines LYS, una sessió especial sobre MEDITERRÁNEO,  Projecció i col·loqui.

Basada en una història real: “Mediterraneo”,  Cada vida conta

dimarts 16 de novembre, a les 20:30h

 Cines LYS

Sinopsi:

Dos socorristes, Oscar (Eduard Fernández) i Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia) afectats per la fotografia d’un xiquet ofegat en les aigües del Mediterrani.

En arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la seua vida cada dia creuant l’oceà en pasteres, fugint de tota mena de guerres i conflictes. No obstant això, ningú exerceix labors de rescat.

Al costat d’Esther (Anna Castillo), Nico (Sergi López) i altres membres de l’equip, lluitaran per complir una comesa: tractar d’ajudar a persones que ho necessiten. Per a tots ells, aquest viatge inicial suposarà una odissea que canviarà les seues vides. “Mediterráneo” és una lluita per sobreviure en la mar, un mitjà moltes vegades hostil en el qual cada vida conta.

La pel·lícula naix del viatge que al setembre de 2015 emprenen Oscar Camps i Gerard Canals, dos socorristes de Badalona, després de veure la terrible fotografia que va recórrer la premsa internacional, d’un xiquet – Aylan Kurdi – sense vida a la vora del Mediterrani. Des de llavors, centenars d’herois anònims han salvat més de 100.000 vides en la mar a través de la seua ONG Open Arms. “Mediterraneo” és la pel·lícula basada en aquestes persones i la seua lluita contra les morts en la mar.

El rodatge de “Mediterraneo” es va realitzar en 2020 en diferents localitzacions de Grècia i Barcelona després de més de quatre anys de tasques de documentació, en els quals els productors i el director van treballar braç a braç amb l’equip d’Open Arms. Més de 1000 extres, en la seua gran majoria persones refugiades de camps de Grècia, formen part del repartiment de la pel·lícula.

Aquest llargmetratge està protagonitzat per actors i actrius de primer nivell internacional com Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo i Sergi López, i ha sigut dirigit per Marcel Barrena.

La mar Mediterrània era llavors -i encara continua sent ara- un camp de batalla en el qual està en joc la supervivència, un lloc que la inacció deliberada de la UE ha convertit en la major fossa comuna del planeta. Des d’Open Arms, en canvi, creien fermament que cada vida conta, i això explica el perquè de participar en aquesta pel·lícula, malgrat les dificultats que comporta un projecte tan complex com convertir un llargmetratge de ficció en una eina de sensibilització.

Un projecte audiovisual que acosta a les sales de cinema eixa mar  mortal en el qual diverses organitzacions humanitàries naveguen i al qual tantes persones vulnerables s’enfronten diàriament fugint de la guerra, la persecució o la pobresa.

Per això us animem a veure-la, a explorar tot el material extra disponible i a compartir-lo en les vostres xarxes socials.

 

.
El Festival ha realitzat una compra col·lectiva, aconseguint un preu especial de l’entrada per 5 euros (el preu habitual és de 8,50 euros)  gràcies a les sinergies entre el FCCC2021 i els Cinemes LYS.
.
Si vols reservar la teua entrada i mantindre’t informada o informat del Festival, utilitza el següent formulari d’inscripció

https://bit.ly/Mediterráneo-16-11-2021-FCCC2021

A la porta del LYS et podràs acreditar ( des de les 20:15h.) per abonar i arreplegar la teua entrada reservada

Fitxa Tècnica de Mediterràneo
Director: Marcel Barrena
Reparto: Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner
Guionista: Danielle Schleif
Producció: Adrià Monés, Tono Folguera,Sergi Moreno, Ibon Cormenzana, Ignasi Estapé, Giorgos Karnavas, Gabriel Kaplan
Música: Lucas Vidal
Fotografía: Kiko de la Rica
Montaje: Nacho Ruiz Capillas

 

La sessió sobre Mediterráneo comptarà per a la presentació i col·loqui posterior amb la participació de:

Comunicació 21 » El portal català del sector de la comunicació Presenta: Jose Ignacio Pastor,  president d’ACICOM i director del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés

Rafael González Ferrandis Rafael González Ferrandis, sociòleg, col·laborador amb el Centre Delàs. 

Edgard Vega - Delas Edgard Vega Vargas, membre investigador del Centre Delàs i membre de la junta directiva de la Coordinadora Valenciana de ONGd (CVONG)

 

Les promeses que el govern espanyol ens va fer quan vam arribar amb  l'Aquarius s'han quedat en no res» - Nosaltres La Veu Moses Von Kallon, membre de l’Associació “AQUARIUS Supervivientes.”

Homepage - Delas                May be an image of text que diu 'COORDINADORA VALENCIANA ONGD'

Tràiler de Mediterráneo: https://youtu.be/ec30QOnDHBA 

PER A SABER-NE MÉS

Sobre el Centre Delàs

Al voltant de l’Aquarius

 

 

Tota la informació del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021 en:

https://acicom.org/festival-ccc/

Descarrega’t en pdf: Programa complet VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021

Ens vegem al cinema?

Et deixen la promo del Festival: https://youtu.be/ch0DPpLlUdU

festivalccc@acicom.org

acicom@acicom.org

 

Post a Comment