“MARWA, petita i valenta” en Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL+, dimecres 14/10/2020 a les 18h. L’exili vist des de la perspectiva d’una xiqueta.

Después Acció Documental +

MARWA. PETITA I VALENTA

L’exili vist des de la perspectiva d’una xiqueta.

“Marwa. Petita i valenta, una pel·lícula commovedora que retrata des del punt de vista de tres germans en plena infantesa la vida a un camp de refugiats sirians a Jordània. La Marwa i els seus germans ens mostren què vol dir créixer lluny de la teva llar com a exiliat. De la mà de Docs del Mes vos portem aquest documental al nostre Cine Club

 

Documental del mes;

MARWA. PETITA I VALENTA de Dina Naser

2019, 85 min.. Jordània i Qatar. Àrab Subtítols: català.

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània.

Dimecres, dia 14 d’octubre, del 2020, a les 18:00h.

Sala d’Actes de l’OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran 12, 46001 València

Entrada lliure fins completar l’aforament. Taquilla inversa

RESERVA LA TEUA ENTRADA EN :

https://bit.ly/36Rgbd1

Per la situació provocada per la COVID-19, aplicarem la normativa sanitària i a banda de la reducció de l’aforament,(màxim 50 persones a la sala) serà obligatori romandre durant totes les projeccions i col·loquis amb la careta posada. A les persones inscrites les farem aplegar les indicacions rebudes.

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén res de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l’adolescència la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s’ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l’escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva possible associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat completament desconeguda per ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.

En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l’enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d’haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.

Segons l’Observatori Sirià dels Drets Humans, la guerra de Síria ha provocat més de 370.000 morts i més de 5,6 milions de refugiats. Segons ACNUR, gairebé 700.000 han acabat dins les fronteres de Jordània, el país veí, però només el 20% han trobat sostre en els campaments de refugiats de Zaatari i Azraq, com és el cas de la Marwa i la seva família. El 93% viuen per sota el llindar de pobresa.

Marwa. Petita i valenta, (títol original, “Tiny Souls”) és un retrat fílmic rodat al llarg de 4 anys que ens mostra la vida en un camp de refugiats des de la perspectiva dels infants. Veiem a la petita Marwa desenvolupar-se fins a convertir-se en adolescent, en un ambient llunyà i diferent d’on va néixer. Quin és el destí que els espera a les famílies refugiades? Com s’enfronten els infants al futur incert que els espera?

TRÀILER: https://youtu.be/4EjgepBqvek

Dina Naser

La Directora

Dina Naser és una directora i productora jordana d’arrels palestines, llicenciada en Art i Disseny Gràfic. L’any 2013 va cursar el Màster en Direcció Documental del programa Docnomads, que es duu a terme entre Lisboa, Budapest i Brussel·les. Posteriorment va seguir la seva passió pel cinema i es va obrir camí a través de diverses produccions de televisió com Sesame Street, i produccions cinematogràfiques com The Cut de Fatih Akin i Inchallah d’Anaïs Barbeau-Lavalette. D’ençà que dirigeix i produeix de forma independent, la seva obsessió ha sigut documentar històries de persones aparentment comunes però que a poc a poc es descobreixen com a inusuals. Els temes que tracta sovint tenen relació amb la seva terra natal, Palestina, de manera que s’apropa amb molt d’amor a comunitats i ecosistemes humans molt diversos.

Fitxa Tècnica

 • Jordània, Qatar, França i Líban (2019). 85 minuts. VO en àrab, subtitulada en català.
 • Títol original: Tiny Souls
 • Direcció: Dina Naser
 • Producció: Dina Naser
 • Coproducció: Khaled Haddad, Palmyer Badinier
 • Edició: Najwa Khachimi, Qutiba Barhamje
 • Càmera: Hasan Abu Hammad, Dina Naser
 • So: Antonio Dalmasso
 • Música: Ronald Heu
 • Distribució: DocsBarcelona Distribution

 

{{ alt }}

Premis i Festivals

 • Premi Human Rights, Dokufest International Documentary and Short Film Festival – Kosovo, 2019
 • Nominada a Millor Documental, Cork International Film Festival – Irlanda, 2019
 • Best of Fests, IDFA – Països Baixos, 2019
 • CPH:DOX – Dinamarca, 2019
 • DocsBarcelona – Espanya, 2019
 • Karama Human Rights Film Festival – Jordània, 2019
 • Malmo Arab Film Festival – Suècia, 2019
 • Sheffield Doc/Fest – Regne Unit, 2019
 • Festival Scope Pro – Europa, 2019
 • Verzio International Film Festival – Hongria, 2019
 • Palestina Cinema Days – Palestina, 2019
 • Arab Film Festival San Francisco Bay Area – Estats Units, 2019

Després de la projecció tindrem un animat col·loqui amb la participació de:

La escritora guineana Ángel Nzambi publica Biyaare | Todoliteratura

Angela Nzambi, escriptora, feminista i activista pels drets humans, responsable de voluntariat i sensibilització de CEAR

CEAR-PAIS VALENCIÀ C/ Francisco Moreno Usedo, nº 21-Baix 4 6018-València Tel: 96 316 24 77 Fax: 96 344 09 31 www.cearpv.org

 

Col·laboració entre la Clínica i CEAR País Valencià | Entrega d'informes COI

També amb el possible testimoni i participació de persones refugiades procedents de Siria

CEAR País Valencià @CEAR_PV

.

PER A SABER-NE MÉS

SOBRE LA GUERRA DE SIRIA I ELS REFUGIATS

 

Post a Comment