m¡AQUÍ!s, UN DOCUMENTAL SERIOS I EMOCIONANT I un curt deliciós fet per l’alumnat del Centre Sebastián Burgos.

El documental “m¡AQUÍ!s”  que concursa a la 2º Edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, organitzat per ACICOM (Associació Ciutadania i andoenelaula.es/wp-content/uploads/2016/09/Captura-752×440.png” alt=”” width=”338″ height=”198″ />Comunicació), ha sigut ja visionat en una sessió celebrada en el saló de la Intersindical Valenciana. Una sessió que va començar amb el passe de “Imagina, el mundo cambia si cambias tu , un curt fora de concurs que va ser molt aplaudit. El audiovisual, fet per l’alumnat amb discapacitat funcional del Centre Educatiu Sebastián Burgos, és una delícia de visió positiva del món i de la vida expressada alegrement amb la paraula, la música i el moviment.

Y el documental “m¡AQUÍ!s” va tindre un públic molt interessat i entés en el tema dels guerrillers republicans que van lluitar en el front de Llevant i Aragó. Es tracta d’un documental molt seriós i didàctic que explica tot el procés de recuperació de les restes d’aquells guerrillers soterrats en foses desconegudes i des ubicades. Primer, la necessària ajuda aportada pels familiars i gents dels pobles pròxims per a identificar l’existència de la possible fosa; i després les gestions administratives i el maquistreball de exhumar i identificar les restes per part del metge forense i de tot el personal que treballa en el projecte.

El director del documental, Lican Esteve, en perfecta connexió amb el doctor Manuel Polo, que fa de conductor a més d’antropòleg forense,  ens porten de la mà
, de cas en cas, amb una explicació metòdica i racional però amb les confessions emocionants dels protagonistes que conten la història no sols  amb la memòria sinó també amb el cor. El documental, que ha sigut produït mitjançant la fórmula del micromecenatge, reprodueix el recorregut de 6 exhumacions diferents efectuades en el territori de la AGLA (Agrupación de Guerrilleros de Levante y Aragón) fins que son recuperats pels seus familiars, més de setanta anys després, i poden per fi rebre una digna i humana sepultura.

Finalment el debat, amb preguntes i reflexions, es va allargar fins l’hora del tancament del centre amfitrió, la Intersindical Valenciana, que ja és una fidel col·laboradora d’ACICOM i del Festival de Cinema Ciutadà Compromés.

 

 

20161107 Intersindical, IMAGINA, EL MUNDO CAMBIA SI CAMBIAS TÚ, m!AQUÍ¡s

Post a Comment