La Síndica de Greuges, Emília Caballero, es reuneix amb entitats ciutadanes

El passat divendres, dia 13 de juny de 2014,  ens vam reunir amb Emilia Caballero, Síndic de Greuges (en funcions) de la Comunitat Valenciana, diverses entitats ciutadanes, entre les quals va estar ACICOM i Cercle Obert de Benicalap, Cercle per la Defensa i Difusió del Patrimoni Cultural,  Associació per la Defensa de les Llibertats i l’Associació de Veïns del Botànic

Emília CaballeroL’objectiu de la reunió era conèixer millor el funcionament i mecànica de la Sindicatura de Greuges, afavorint una major eficàcia en la defensa dels interessos de la ciutadania. Emília Caballero, Síndica en funcions, va explicar amb tot detall algunes de els característiques del funcionament de la Sindicatura i va escoltar suggerències, aportacions, idees, etc. per banda de les organitzacions, contestant tots els dubtes i oferint consells per millorar l’agilitat de les tramitacions de queixes.

Vam aprofitar per interessar-nos per la queixa que hem presentat conjuntament amb el COBDCV, sobre l’obertura d’Expedient BIC als arxius audiovisuals de RTVV i de RTVE a la Comunitat Valenciana.

Per banda d’ACICOM vam acudir tres representants a la cita, encapçalats pels membres de l’assessoria Jurídica:

Gustavo Ruiz de CenzanoGustavo Ruiz de Cenzano Macián i Salva Castells Castellano. 

A la vegada es va plantejar conjuntament, que cal donar el màxim de difusió de la memòria d’actuació de la Sindicatura (en breu serà presentada i passat 8 dies des del lliurament a Les Corts ja podrem tindre-la)

 La trobada, va tindre lloc en un cèntric despatx d’advocats amb llarga tradició de defensa de les llibertats.

La reunió ens va ser per a tindre informació de primera mà i acostar aquesta institució contemplada al nostre Estatut d’Autonomia a associacions, molt actives en les crítiques, denúncies i queixes tant a les Sindicatura de Greuges com a les diferents administracions. Vam conèixer com millorar el procediment  per fer arribar escrits la Sindicatura, que segons Caballero  rep unes 20.000 queixes a l’any, amb el mateix personal que quan tramitava tot just 1.800.

Antonio Marín, soci d’ACICOM, i actiu president de Cercle Obert, va qualificar la reunió de «molt positiva». Durant la trobada, la Síndica va explicar que les queixes es tramiten de manera individualitzada i que cada afegit a un determinat expedient, per esdeveniments relacionats amb la queixa que el va obrir, amplien el període de tramitació del mateix. Va recomanar que és presenten altres queixes i que no s’acumulen a la queixa inicial per agilitzar així el procés.

A més, Caballero, que va anunciar que presentaran la memòria anual de la Sindicatura de Greuges dilluns que ve, també va destacar que l’Ajuntament de València disposa d’una oficina per tramitar les queixes que arriben de la Sindicatura de Greuges i que responen amb rapidesa, «independentment que les respostes ens agradin més o menys».

La síndica també va animar les entitats socials que la informin de la solució donada per les administracions a les queixes plantejades per poder portar un seguiment detallat de les mateixes.

Algunes administracions podran ser declarades  hostils

Per a saber més:

Llei 11/1988, de 26 de desembre, del Síndic de Greuges
Resolució 126/III de la Comissió de Peticions de les Corts Valencianes per la qual s’aprova el Reglament d’organització i funcionament del Síndic de Greuges

Article 18

2. La negativa o dilació injustificables del funcionari o dels seus superiors responsables de la remissió de l’informe inicial sol·licitat, el Síndic de Greuges ho podrà considerar com a actes hostils i entorpidors de la seua actuació, podent fer-les públiques i destacar tal qualificació en el pròxim que haja de presentar-ne davant la Comissió de Peticions de les Corts Valencianes.

Article 24
1. La persistència d’una actitud hostil o entorpidora de la tasca d’investigació del Síndic de Greuges per part de qualsevol Organisme, funcionari, directiu o personal al servei de l’Administració Pública de la Generalitat podrà ser objecte d’un informe especial a més de destacar-lo en la secció corresponent de l’informe anual.

 La notícia en Levante-EMV:

http://www.levante-emv.com/valencia/2014/06/14/sindica-greuges-acerca-posturas-asociaciones/1125398.html

La Síndica de Greuges acerca posturas con asociaciones

Emilia Caballero se reúne con Cercle Obert, Acicom, Associació per la Defensa de les Llibertats y la Asociación de Vecinos del Botànic

14.06.2014 | 02:24

La Síndica de Greuges acerca posturas con asociaciones

La Síndica de Greuges acerca posturas con asociaciones

ÁLEX SERRANO | VALENCIA La Síndica de Greuges, en funciones, Emilia Caballero, se reunió ayer en Valencia con representantes de Cercle Obert de Benicalap, Círculo por la Defensa del Patrimonio Histórico, Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom), Associació per la Defensa de les Llibertats y la Asociación de Vecinos del Botànic para acercar posturas con estas entidades sociales. El encuentro, celebrado en un céntrico despacho de abogados, sirvió para informar a las asociaciones, muy activas en las críticas, denuncias y quejas tanto a las Sindicatura de Greuges como a las distintas administraciones, del procedimiento correcto para hacer llegar escritos la Sindicatura, que según Caballero cuenta ahora, que recibe unas 20.000 quejas al año, con el mismo personal que cu

Post a Comment