LA QUEIXA D’ACICOM I COBDCV SOBRE DECLARACIÓ BIC ARXIU AUDIOVISUAL DE RTVV I RTVE A LA COMUNITAT VALENCIANA GENERA RESOLUCIÓ SINDIC DE GREUGES

 

L’ARXIU AUDIOVISUAL DE RTVV I DE RTVE A LA COMUNITAT VALENCIANA

LES QUEIXES D’ACICOM I EL COBDCV PORTEN EL SÍNDIC DE GREUGES A SUGGERIR A LA CONSELLERIA DE CULTURA QUE REALITZE LES ACCIONS NECESSÀRIES A FI DE GARANTIR LA CORRECTA CONSERVACIÓ DELS ARXIUS AUDIOVISUALS DE LA RTVV I DE LA RTVE A LA COMUNITAT VALENCIANA I DESIGNE L’ARXIU ON SERAN DIPOSITATS, ABANS DEL L’1 D’AGOST

L’ASSOCIACIÓ Ciutadania i Comunicació (ACICOM) i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) venim  defensant, des de fa molt de temps, la necessària protecció  i posada a l’abast de la ciutadania, dels arxius audiovisuals de RTVV i de RTVE a la Comunitat Valenciana, formalitzant en desembre de 2013 la sol·licitud de Declaració de BIC del citat tresor audiovisual valencià.

Hem aconseguit els informes favorables i preceptius del Consell Valencià de Cultura i de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, a banda d’altres importants adhesions entre les quals destaca el Ple Municipal de l’ajuntament de Burjassot per unanimitat, localitat on es troba actualment l’arxiu de RTVV.

Davant la falta de desposta adequada de la Conselleria de Cultura, vam presentar queixa al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana que ha dictat Resolució suggerint a la Conselleria de Cultura que, amb independència de l’instrument jurídic de protecció que utilitze, realitze les accions necessàries a fi de garantir la correcta conservació dels arxius d’audiovisuals de la RTVV i de la RTVE a la Comunitat Valenciana. Així mateix, li suggereix que designe, a la major brevetat, l’arxiu en què han de ser dipositats. Donant-li un terme que finalitza el proper dia 1 d’agost. .

La resolució completa en: http://www.elsindic.com/Resoluciones/10733977.pdf

PER SABER-NE MÉS:

La Síndica de Greuges, Emília Caballero, es reuneix amb entitats ciutadanes:

9 de juny Dia Internacional dels Arxius, ACICOM I COBDCV tornem a exigir la declaració de BIC dels arxius audiovisuals valencians.

El CVC i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles avalen amb informes la declaració de BIC de l’Arxiu Audiovisual de RTVV

RTVV Què és patrimoni?. Avui falta màxim un mes per contestació expedient BIC.

Article en El Mundo sobre BIC del Patrimoni Audiovisual Valencià. Diumenge 2-2-2014

Declaració de BIC els arxius de RTVV i RTVE-CV posada en marxa per ACICOM I COBDCV

DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL. Salvem el tresor audiovisual valencià, per a nosaltres i per a properes generacions !

ACICOM DAVANT EL DIA MUNDIAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL 27 D’OCTUBRE DE 2012

VEURE, SENTIR I APRENDRE DIA INTERNACIONAL PATRIMONI AUDIOVISUAL 27 D’OCTUBRE DE 2011

DIA INTERNACIONAL DEL PATRIMONI AUDIOVISUAL 27 d’OCTUBRE

Post a Comment