LA MORT DE RTVV. ERO A 1295 TREBALLADORS I TREBALLADORES

ACICOM mostra la seua solidaritat amb els treballadors i treballadores de RTVV i mostrem la nostra indignació per la privatització d’un servei públic, esencial per a la democràcia i sense que els veritables responsables de la fallida econòmica i social hagen rendit comptes de la desfeta. Ni els equips directius ni els governs del Partit Popular han donat la cara per les seues decisions, com a mínim discutibles, incomprensibles, quan no manifestament sospitoses de delicte com les que està investigant  l’Audiència Nacional relacionades amb el Cas Gürtel i la visita del Papa, o els abusos sexuals presuntament comesos pel Secretari General i Cap de Personal Vicente Sanz.

Volem una RTVV al servei de la ciutadania, rendible i sostenible socialment i econòmicament.

S’ABORDARÀ EN EL CONSELL D’ESTE DIMECRES

RTVV presenta una proposta d’ERO que afecta fins a 1.295 treballadors

Trabajadores De RTVV Se Concentran Ante La Sede Del Consejo De Administración.

Foto: IV

El grup deixa la seua plantilla en 400 persones, 253 a la Televisió Valenciana, 67 en la ràdio, 74 a l’ens i sis en NouMultimèdia

VALÈNCIA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) –

Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) presentarà una proposta d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que podria afectar un màxim de 1.295 treballadors, de manera que la plantilla es reduiria a 400 treballadors, ha anunciat l’ens autonòmic, que també ha avançat que l’aprovació de la iniciativa s’abordarà al ple del Consell d’Administració que es farà este dimecres, 18 de juliol.

Actualment, RTVV té 1.695 treballadors –inclosos els que es troben en excedència i els alliberats sindicals–, repartits 1.247 a la Televisió Valenciana (TVV), 247 a l’ens, 170 en Ràdio Autonomia Valenciana (RAV) i 31 en NouMultimèdia. De les 1.295 eixides previstes a l’ERO, 994 corresponen a TVV (que limitarà la seua plantilla a 253 treballadors), 173 a l’ens (74), 103 a RAV (67) i 25 a NouMultimèdia, que comptaria així amb sis treballadors.

Així, la direcció estima que RTVV passarà de gastar més de 73,86 milions d’euros en personal el 2011 a uns 17,74 en 2013. Esta mesura suposa la primera fase d’un pla integral de reestructuració de l’ens que s’implementarà “al llarg dels pròxims mesos” de manera que “la nova RTVV estiga funcionant a ple rendiment l’1 de gener de 2013 amb només dos canals de televisió, dos emissores de ràdio i una plataforma multimèdia”.

La proposta –segons explica RTVV en un comunicat– “obeïx a la impossibilitat de suportar financerament l’actual estructura empresarial i pretén una radical modernització de l’ens públic”.

L’ajust de plantilla donat a conèixer este dilluns per RTVV està “fonamentat en el treball fet al llarg dels últims mesos pel despatx d’advocats Garrigues i la consultora Pricewaterhouse” i “respon a criteris estrictament econòmics i pretén l’estalvi d’una important quantitat de recursos de la Generalitat, el sanejament i la modernització de la radiotelevisió pública, i el manteniment de les seves funcions de servici públic”.

En este sentit, la direcció argumenta que “l’actual estructura del Grup RTVV, dissenyada en els 80, és impossible de mantindre en la present conjuntura econòmica i audiovisual”.

EXTERNALITZACIÓ DE MITJANS TÈCNICS I ALTRES SERVICIS

Així, sosté que la reducció de personal pretén “aconseguir un radical estalvi de costos en el funcionament del Grup, sense que per esta raó es veja reduït el compliment de la comenda de servici públic regulada a la llei” i avança que, per a això, “es procedirà a l’externalització d’una gran part dels mitjans tècnics i altres servicis actuals, el manteniment dels quals no es podria portar a terme amb normalitat amb la plantilla resultant d’este procés”.

En el comunicat, la direcció xifra en “entre 10 i 12 milions d’euros anuals” el cost d’esta contractació de servicis, de manera que l’estalvi net global per exercici oscil·larà “entre 42 i 44 milions d’euros, sense comptar en estes quantitats les despeses per la compra i manteniment dels equips, els desplaçaments i altres partides de funcionament que fins ara s’imputaven a RTVV”.

En el cas que dimecres s’aprove la proposta, es procedirà a la seua comunicació a l’autoritat laboral i s’obrirà el període de consultes amb el comité d’empresa i els sindicats del grup.

En paral·lel, començarà la implementació de la nova Llei de l’Estatut de RTVV, que comprén la fusió societària de TVV i RAV, l’extinció de l’ens Públic RTVV, del mandat de l’actual Direcció General i del Consell d’Administració, així com la redacció del conveni marc que regularà la nova societat els pròxims nou anys i la firma del primer contracte programa entre RTVV i la Generalitat, vàlid per a tres anys i l’entrada en vigor del qual està prevista per a l’1 de gener de 2013.

Des de la direcció subratllen que el compliment d’estos passos previs “permetrà l’enllumenament d’una nova radiotelevisió pública moderna, sòlida, sanejada, estable, àgil i viable en el compliment de la seua missió de servici públic per als pròxims anys”.

VOLUNTARIETAT I PLA D’ACOMPANYAMENT SOCIAL

Per a “evitar o reduir els acomiadaments col·lectius”, l’ens oferix als seus treballadors la possibilitat que l’adscripció a l’ERO siga voluntària, així com la preferència dels col·lectius especialment protegits, com ara progenitors de família nombrosa, de famílies monoparentals, de fills amb discapacitat i treballadors discapacitats.

El pla integral de reestructuració de RTVV també inclou un Pla d’Acompanyament Social, que recull una sèrie de mesures dissenyades per mitigar els efectes derivats del procés de reestructuració. Així, d’acord amb l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors, s’oferix l’adhesió a un Pla de Recol·locació Externa a la totalitat de la plantilla. Esta actuació inclourà formació i orientació professional als afectats, a més d’atenció personalitzada i ajuda en la recerca activa de feina.

En el comunicat, l’ens insistix que “es veu obligat a adoptar estes actuacions per culpa de la situació econòmica a la qual es troba sotmés” després d’haver caigut la dotació pressupostària de la Generalitat, amb la qual es cobria el dèficit d’explotació, des de 120 milions del 2009, a 112 el 2010 i a 85 el 2011. A 31 de desembre de 2011, tenia un patrimoni net de -1.219 milions d’euros i les dos mercantils que integren el grup, TAV i RAV, en causa legal de dissolució, el que “obliga a prendre mesures d’urgència”.

EXPEDIENT AMB UN MÀXIM DE 1.295 AFECTATS

Treballadors de RTVV impedixen l’emissió de l’informatiu de migdia després de la proposta de l’ERO

VALÈNCIA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) –

Treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) han impedit este dilluns l’emissió de l’informatiu de migdia després de conèixer la proposta d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentada per la direcció i que podria afectar un màxim de 1.295 treballadors, de manera que la plantilla es reduiria a 400 treballadors.

Segons informa la secció d’Intersindical en el seu compte de twitter, treballadors del grup han ocupat el control de l’estudi d’informatius per a evitar que poguera començar l’emissió a les 14.00 hores davant de la negativa d’informar dels acomiadaments anunciats.

Fonts sindicals han explicat a Europa Press que al voltant d’un centenar de treballadors han recorregut diferents dependències de l’empresa després de conèixer esta proposta i finalment han ocupat el plató des del que s’emet l’informatiu diari.

Poc després, en antena ha pogut veure’s el grup de treballadors a l’interior de l’estudi i un d’ells ha pres la paraula amb un megàfon per a assegurar que “els treballadors van a lluitar per a mantindre una televisió pública per als ciutadans”. “Ens ho volen robar tot”, ha lamentat este portaveu dels treballadors, que ha estat aplaudit per la resta del grup, que també ha demanat dimissions.

Entorn de les 14.15 hores, s’ha interromput l’emissió d’esta protesta amb un fos a negre de la imatge. Al voltant de cinc minuts després, s’ha représ l’emissió del canal públic amb un documental.

Els sindicats i les seues seccions sindicals de RTVV han fet un gran esforç per trobar eixides a la viabilitat de RTVV garantint un servei a la ciutadania i hem coincidit tots en la Plataforma Sí a RTVV.

El responsables de la fallida econòmica i social de RTVV han estat impunes i els diferents equips directius no han donat encara comptes de com han dut a RTVV a una situació insostenible des del punt de vista econòmic i amb un gran rebuig d ela societat.

Podeu trobar més ampla informació i un seguiment de l’ERO en les pàgines sindicals de:

http://ccoortvv.blogspot.com.es/

http://intersindicalrtvv.com/

http://www.ugtrtvv.net

http://cgtrtvv.blogspot.com.es/

Podeu compararaquesta informació amb la d’altres sindicats:

http://usocv-rtvv.blogspot.com.es/

http://csifrtvv.blogspot.com.es/

Pels que diuen que els treballadors no han defensat els interessos generals vos invite a llegir els informes exhaustius que han vingut fent denunciant la manipulació. Podeu consultar tots els informes en:
http://www.ugtrtvv.net/cms/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=56&Itemid=74


Post a Comment