La Justicia anul·la el nomenament pel Consell d’altre DG de RTVV

Pedro García i Alejandro Reig foren nomenats il·legament Directors Generals de RTVV pel Consell de la Generalitat.

ACICOM va presentar la primera dem
anda però la Fiscalia la va arxivar.

La Sala del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat el Decret de 12 de desembre de 2012  del Consell anterior de la Generalitat Valenciana pel que es va anomenar el director general de RTVV a Alejandro Reig sense que passara abans pel Consell d’Administració de RTVV com obliga la llei. Esta sentència dóna la raó a ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) que primer va denunciar l’acte davant la Fiscalía el 13 de desembre de 2012, i posteriorment Compromís, el 27 de desembre, que va interposar recurs contra el nomenament.

Podem dir que la Justícia ens ha donat la raó i podem dir també que el Consell del Partit Popular va prevaricar perquè sabia perfectament que estava incomplint la llei. Perqué ho sabia a més d’escoltar els informes i consells de tècnics i juristes? Perque altre nomenament anterior, el que es va fer  el 7 de setembre de 2010 en favor del Director General Pedro García, ja va ser an·nulat l’ 11 de febrer de 2011 per l’alt Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana per la mateixa raò: el nomenament no es va fer d’acord amb la llei que exigeix la intervenció de Les Corts i del Consell d’Administració de la RTVV.

Però també podem assenyalar l’actitud, com a mínim sorprenent, de la Fiscalía que es va desentendre del tema i el va arxivar. No és la Fiscalia qui té l’obligació de vetlar pel compliment de les lleis i defensar els ciutadans i ciutadanes?  No hauria d’evitar sempre que el seu comportament puga ser interpretat com de connivència i complicitat amb els poderosos?.

Haurem de celebrar també que se trobem en una diferent etapa politica en la que ha entrat el corrent fresc de la transparència, la participació ciutadana i el Bon Govern. Un corrent en què, esperem, no càpiga cap actitud de filibusterisme  dels qui governàven impunement al socaire de la majoria absoluta o del que es cosí germà, del poder absolut, que ara ja sabem que no sols és una frase feta,  sinó que l’hem patit per experiència, un poder absolut que corrompeix absolutament.

Vos deixem còpia de la demanada que vam registrar davant la Fiscalia

20121213 Denuncia a Fiscalia ACICOM contra Consell Registrada i Sentencia anterior

Altres apunts a la nostra web sobre el tema:

http://proba.acicom.org/2012/12/13/acicom-presenta-denuncia-davant-la-fiscalia-de-la-comunitat-valenciana-contra-el-consell-per-prevaricacio/

http://proba.acicom.org/2012/12/28/compromis-ha-presentat-recurs-contra-el-nomenament-dalejandro-reig-com-a-director-general-coincidint-amb-la-posicio-dacicom/

 

Post a Comment